Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by licaninsasela »

Frajla wrote: Sun Aug 18, 2019 12:05 pm Pa da, dva tri puta je napisao kako je pre par dana podigao dozu jer je isao vamo tamo, ali to napise tek kasnije
Koja je svrha ovog foruma ako pises? Nisi iskren Jurke
Ja to dozivljavam na nacin u stilu eto prizno sam napiso sam da je tako kako je al nije strasno jer sam eto uvidio problem i nije to toliki bed. Jure tu nema labavo. Il se zelis rijesiti robovanju suba il ti je jos uvijek lijepo pored njega uz njegovu laznu sigurnost. Odluci se
Frajla

Post by Frajla »

licaninsasela wrote: Sun Aug 18, 2019 12:19 pm [quote=Frajla post_id=146046 time=<a href="tel:1566122722">1566122722</a> user_id=12211]
Pa da, dva tri puta je napisao kako je pre par dana podigao dozu jer je isao vamo tamo, ali to napise tek kasnije
Koja je svrha ovog foruma ako pises? Nisi iskren Jurke
Ja to dozivljavam na nacin u stilu eto prizno sam napiso sam da je tako kako je al nije strasno jer sam eto uvidio problem i nije to toliki bed. Jure tu nema labavo. Il se zelis rijesiti robovanju suba il ti je jos uvijek lijepo pored njega uz njegovu laznu sigurnost. Odluci se
[/quote]

Ma zaneli smo se na temi, jer je glavna tema na forumu bila - super nam je, zezamo se i idemo na odmore. Malo se poduva, malo se zapije, malo se zaljubimo i adrenalin radi. Sto da se samo stopic dobro provodi. Sve to povlaci jedno drugo i paf na 2 mg sam

Jurke, dok god budes podizao dozu nema nista od spustanja. Velika je stvar sto si presao na normalno uzimanje, ali daj sebi vremena da se tu stabilizujes. Poradi na tome
Veruj mi popravljanje nema nikakav rad, 1 mg je velik kao kuca
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Sun Aug 18, 2019 12:40 pm

Ma zaneli smo se na temi, jer je glavna tema na forumu bila - super nam je, zezamo se i idemo na odmore. Malo se poduva, malo se zapije, malo se zaljubimo i adrenalin radi. Sto da se samo stopic dobro provodi. Sve to povlaci jedno drugo i paf na 2 mg sam
Znači Stopić je kriv. :D Hehe, zezam se. Ako se sećate, ja sam oba puta kad sam se zapio, rekao da je to bila greška, još mi je onaj prvi put kad sam cugnuo, pretio i spid, ali sam bio dovoljno pribran da u mesto na spid, odem na ćevape, pa kući da spavam. Tada sam bio na tačno mesec dana apstinencije od buprenorfina. Drugi put se nisam ni zapio, pa to ni ne računam. Jedno pivo, plus dva dima trave na žurci. E sad pravi drugi put je bio predzadnji dan na moru, sa zetom sam cugnuo par čašica rakije, i tad sam naglasio da mi se slošilo ubrzo, da sam se napio vode, i otišao na plažu da se što pre isčistim. Što se tiče trave, u glavnom sam je pušio prve dve nedelje apstinencije, umesto tableta za spavanje, jer imam neku posebnu averziju prema psihoaktivnim tabletama. Posle na moru mislim 3 puta uveče, ali sam i to izbacio. Zadnji put sam popušio pre mislim 12 dana, onaj dan kad sam došao sam mora, i to preko dana. Nije mi dobro bilo, i tad sam definitivno rešio da otpada i trava u bilo kojoj varijanti.
Ne mislim naravno da si me napala Frajlita, nego mi je samo došlo da posetim kako je bilo sa mojom cugom i travom.
Jurke, je Jurke, on je trenutno u nekom nestabilnom periodu, videćemo kako će dalje teći njegovo skidanje.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Frajla

Post by Frajla »

Kazem zaneli smo se
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sun Aug 18, 2019 1:22 pm Što se tiče trave, u glavnom sam je pušio prve dve nedelje apstinencije, umesto tableta za spavanje, jer imam neku posebnu averziju prema psihoaktivnim tabletama.
A oni rivotrili su bili napravljeni od majcine dusice,jel? :D
Salim se malo, ali ipak padalo ti je na pamet
Ali da, podrzavam vise travu nego lekove i to ne kao nacin zivota,vec da posluzi u odredjenim situacijama..
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Aug 18, 2019 1:47 pm
StopBup wrote: Sun Aug 18, 2019 1:22 pm Što se tiče trave, u glavnom sam je pušio prve dve nedelje apstinencije, umesto tableta za spavanje, jer imam neku posebnu averziju prema psihoaktivnim tabletama.
A oni rivotrili su bili napravljeni od majcine dusice,jel? :D
Salim se malo, ali ipak padalo ti je na pamet
Ali da, podrzavam vise travu nego lekove i to ne kao nacin zivota,vec da posluzi u odredjenim situacijama..
Ohoho, proradio mozgić. :) Meni ti rivotrilu nisu bili na kraj pameti. Valjda kad ti je nešto nebitno, onda se toga i ne setiš. Sećam se nešto kroz maglu, priče o rivotrilu sada. Ma ne može te ništa popraviti kad se skidaš sa buprenorfina, mogao bi trenutno da te zavara, kao da ti olakša, u stvari dugoročnije gledano da te sjebe, neki drugi opijat. Kriza, fizička, a naročito psihička, mora da se istrpi, i amin. Naravno što se tiče trave, samo u nekim specifičnim situacijama, najpre zbog sna. Kakvi su duvadžije, po meni truba, veliki nedostatak akcije imaju u životu...
P.s. Ako imate nešto zanimljivo, pište na onom off topic-u, a ja ću uskoro isto na opštim diskusijama da otvorim temu vezanu za održavanje apstinencije. Ja lično smatram da asptinencija nije doživotna, i da ćemo se posle određenog vremena, osećati kao normalni ljudi, a ne kao apstinenti, i da ćemo ako stvarno želimo, kao što ja želim, završiti priču sa drogiranjem za uvek! Srećno svima, voli vas vaš SB, Stopić, Subić, kako me ono sve vec zovete. ;)
Last edited by StopBup on Sun Aug 18, 2019 8:34 pm, edited 1 time in total.
Frajla

Post by Frajla »

Stopic, napustas nas?
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Sun Aug 18, 2019 2:39 pm Stopic, napustas nas?
Čuj napuštam, nema šanse. Samo sam vas eto tako lepo pozdravio. Rekoh, uskoro ću otvoriti temu u opštim diskusijama u vezi sa održavanjem apstinencije, pa ako budete hteli da tamo se savetujemo, razmenjujemo iskustva, i tako to. Za par dana verovatno...
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Sun Aug 18, 2019 9:41 am A Jurke je totalno nesiguran, kad bude bio siguran,primetice razliku i pre toga nema svrhe upustiti se u bilo kakvo skidanje..
Micana, ja moram priznati da jesi u pravu. Totalno sam skliznuo u nekom momentu iz koloseka, a tako mi je lepo išlo i ne kapiram kako dozvoli sebi ovo... Polako, moram se skoncentrisati...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Sat Aug 17, 2019 9:28 pm
Jurke wrote: Sat Aug 17, 2019 9:22 pm
licaninsasela wrote: Sat Aug 17, 2019 9:05 pm

Jure, bezobrazno najvise prema sebi uz nonsalantna opravdanja kako ce od sutra ici na bolje uz umanjenje problema. Zisku jure?
Znaš me, znam te, a neznam se... Sve je jasno, a ništa jasno nije... Sve je tako kako je, a nije ni loše kako je bivalo. Zato brate moj ja dajem sebi vremena za zalet. Necu ulaziti u neke gore priče koje sam furao ranije, to znam sigurno, ali trebalo mi je malo opuštanja sada na odmoru. Jednostavno mi je tempo bio jak i "morao"sam da ga ispratim sa malo jačom dozom. Verovatno i nisam, ali to je taj naš drogeraški mozak koji trazi dodavanje kada i nije potrebno. To ja spoznam, ali ne ukočim. Sada znam da ce to ici u beskonačnost ako ne uradim nešto po tom pitanju, a to je spuštanje... Ti mi reci, ajde šta ti misliš da je rešenje?
Jedes govna pateticni jure. Ne seri!
Hvala mićo, posluži se dok je toplo i dok ima, jedem halapljivo...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Locked