Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.
StopBup wrote: ↑Sat Aug 10, 2019 9:13 am
Pod tim malim stvarima, mislio sam na vežbanje/treniranje, odlazak na bazen, šetnja sa ljudima, sređivanje kuće, stana, auta, dvorišta, odlazak na pecanje, čitanje knjiga, itd, a sve sam to bio zapustio drogirajći se...
Jeste to je perfektan zivot, samo sto to nece vecno trajati.
Htedoh reci, štaš kad se vratis tamo gde si ziveo? Vidis da si slab na ekipice, druzenja ....
Moja ekipica za gudranje se davno raspala, a i sa ekipom sam bio rekreativac, a na bup sam se navukao sam, i drogirao se sam, radeći i povremeno družeći se sa ljudima koji se ne drogiraju. Samo jedan mali deo vremena sam provodio sa onima od kojih sam kupovao. Tako da se ne bojim nikakvih ekipica, imam ja ovde i na selu super ekipu, danas su me zvali na bazen da idemo, subota, ali ja moram da radim, u gradu sam u stalnom kontaktu sa strejt ljudima, tako da se ne bojim ni grada, ali najvažnije je što je mene prošla ta glupa potreba da se zveknem, idem ja jako često u grad da isporuči robu, sedim paprire, prespavam u stanu, vidim se sa nekim i tako...
I ja sam sto se tiče guranja odavno vuk samotnjak... Ekipi e se raspale, ali bukvalno...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave....
StopBup wrote: ↑Sat Aug 10, 2019 9:39 am
Htedoh reći, uvek se može naći da se radi nešto i kad ti je dosadno, da ubiješ dosadu nečim drugim, a ne drogom...
Može, a toliko toga ima što je zapušteno tokom vremena gudranja, a moglo bi se naci razonode sada u obnavljanju istog...
Last edited by Jurke on Sat Aug 10, 2019 9:56 am, edited 1 time in total.
Ja nisam bio vuk samotnjak za drogiranje, jedino sa bupom. Ma Frajla se drži one kako je "narkomanija neizlečiva bolest". Za mene nije, i ja se držim toga. Ja vrlo brzo više sebe neću smatrati apstinentom, ne neću početi da se drogiram, nego mi to više neće predstavljati pretnju, i ne pada mi na pamet da sebe smatram doživotnim bolesnikom.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup wrote: ↑Sat Aug 10, 2019 9:54 am
Ja nisam bio vuk samotnjak za drogiranje, jedino sa bupom. Ma Frajla se drži one kako je "narkomanija neizlečiva bolest". Za mene nije, i ja se držim toga. Ja vrlo brzo više sebe neću smatrati apstinentom, ne neću početi da se drogiram, nego mi to više neće predstavljati pretnju, i ne pada mi na pamet da sebe smatram doživotnim bolesnikom.
Nisam ni ja bio, ali sam se vremenom osamio i sklonio od problema pojedinaca koji su pretili da mi ugroze privatni život... Naravno ako izuzmemo to da sam ga i sam ugrozavao to je bio pravi korak...
Nisam ni ja bio, ali sam se vremenom osamio i sklonio od problema pojedinaca koji su pretili da mi ugroze privatni život... Naravno ako izuzmemo to da sam ga i sam ugrozavao to je bio pravi korak...
Na koncu svi postanu samotnjaci cisto iz razloga nase sebicnosti i previse samoljublja kao i samodopadnosti jer smo sami sebi dovoljni.
Jurke wrote: ↑Sat Aug 10, 2019 10:00 am
Ni ja nisam pristalica te devize da je narkoman neizlečiv. Sve se moze kad se hoce. Poenta je samo za i u suštinu problema...
Samo zaljecenje jer nema izljecenja. Apstinencija majka
Na koncu svi postanu samotnjaci cisto iz razloga nase sebicnosti i previse samoljublja kao i samodopadnosti jer smo sami sebi dovoljni.
Ima i toga, a ima i toga da pojedine okolina žigoše i odbaci kao odpadnike društva pa se onda učaure...