Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by licaninsasela »

Jurke wrote: Wed Aug 07, 2019 10:34 pm Queen mi je omiljena strana grupa i volim i Hendriksa slušati... Odrastao sam i slušajuci Daire straits...
Ma da. Ima tu prostora. Nemoj sr meni opravdavati. Volio sam i ja to slusati al poslije sam se pronaso negdje dalja. Pricam spanjolski jet mi je zena sa tog govornog podrucja pa i tu imam dobrog prostora za slusati kvalitetu. A imaju teske rijeci i lake note meni za gitaru a ne ko flojdi koje slusam zadnjih 30 godina a neznam pogoditi akord. Opusteno jurke
Vise ja to na zajebanciju bacam. Nemo krivo shvatiti. Al da je izbor los je bogami. Kakav si sa nulovanjem suba? Trebas savjet od mracnjaka._?
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Jurke wrote: Wed Aug 07, 2019 10:41 pm Prepoznaje kod ovih novijih izvodjača kvalitetne ljude i kvalitetnu izvodbu, ali jednostavnono sam i sam odavno upao u neku mašinu životnu gde odavno ne stižem da odvrnem bilo šta da slušam jer mi je preokupacija odavno porodica i deca, a paralelno moj zivot sa drogama... Za postavio sam i muziku i sve uzitke vezane za nju odavno...
Mislis da je kod mene drukcije? Nemoj se samosazaljevat jer ako si imo muda napravit i osnovat obitelj onda ima da se boris za njih. Sa muzikom ili bez. Bez suba ili sa njim. Tvoj izbor. Al obitelj je svetinja, pogotovo dica. I zato digni glavu iz tih govana i gledaj samo obitelj. Ja.bio u kurcu ili ko sad kad nisam, tu sam di jesam i tu nisam radi sebe nego svoje obitelji. A daleko sam. U jebenim emiratima na sidru i mozda docekam kraj ugovora tu jer je brod u problenima. Ali meni je ok. I cekam doma. Tako nekako oko 15 9 a to je malo jace od mj dana.
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Wed Aug 07, 2019 10:49 pm
Jurke wrote: Wed Aug 07, 2019 10:34 pm Queen mi je omiljena strana grupa i volim i Hendriksa slušati... Odrastao sam i slušajuci Daire straits...
Ma da. Ima tu prostora. Nemoj sr meni opravdavati. Volio sam i ja to slusati al poslije sam se pronaso negdje dalja. Pricam spanjolski jet mi je zena sa tog govornog podrucja pa i tu imam dobrog prostora za slusati kvalitetu. A imaju teske rijeci i lake note meni za gitaru a ne ko flojdi koje slusam zadnjih 30 godina a neznam pogoditi akord. Opusteno jurke
Vise ja to na zajebanciju bacam. Nemo krivo shvatiti. Al da je izbor los je bogami. Kakav si sa nulovanjem suba? Trebas savjet od mracnjaka._?
Uhhhh, sa nulovanjem sam se lepo zaleteo i sa nosa prešao napod jezik ima 20ak dana, možda neki dan manje... To mi je teško palo u osetio sam problem nocu sa zivcima, ne irom u nogama i rukama, bolovima u kukovima, listovima, kost mi se čini sama me počela boleti. Ja sam ranije uzimao dnevno po tablu celu od 8mg i tako furao od 3 do 7 komada od 8mg, a onda naglo stao i osetio na suvo pakao, ali pakaaaao!
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Jurke

Post by Jurke »

I tako sam neko vreme vegetirao, ali bukvalno i pukao mi film posle 6 meseci i uzeo sam opet jer niko od mojih nije znao šta ce samnom, a porodica je trpela, ja nisam radio sve to vreme... Onda sam kazem ti pogrešio i uzeo opet, ali ne 8mg, vec od 2mg i dnevno trošio 1 mg, dva puta na nos po 0,5. Ova ekipa koji sam skontao ovde me je prešaltovala i ja sam počeo da stavljam pod jezik. Sada sam na dva puta po 0,5 pod jezik, ujutru i ove e, ali imao sam ispade u par navrata pa sam se dodavao sa po još 0,5 u toku večeri... Ni sam neznam zašto, zavisni ki trzaji valjda. Sada sam siguran da sam na pravom putu... Samo je pitanje vremena kada cu i ja na 0 da skočim...💪💪💪
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Wed Aug 07, 2019 10:57 pm
Jurke wrote: Wed Aug 07, 2019 10:41 pm Prepoznaje kod ovih novijih izvodjača kvalitetne ljude i kvalitetnu izvodbu, ali jednostavnono sam i sam odavno upao u neku mašinu životnu gde odavno ne stižem da odvrnem bilo šta da slušam jer mi je preokupacija odavno porodica i deca, a paralelno moj zivot sa drogama... Za postavio sam i muziku i sve uzitke vezane za nju odavno...
Mislis da je kod mene drukcije? Nemoj se samosazaljevat jer ako si imo muda napravit i osnovat obitelj onda ima da se boris za njih. Sa muzikom ili bez. Bez suba ili sa njim. Tvoj izbor. Al obitelj je svetinja, pogotovo dica. I zato digni glavu iz tih govana i gledaj samo obitelj. Ja.bio u kurcu ili ko sad kad nisam, tu sam di jesam i tu nisam radi sebe nego svoje obitelji. A daleko sam. U jebenim emiratima na sidru i mozda docekam kraj ugovora tu jer je brod u problenima. Ali meni je ok. I cekam doma. Tako nekako oko 15 9 a to je malo jace od mj dana.
Borim se ja za njih, a i oni za mene, osecam da mogu i ja sam rodjeni borac. Nebih da pišem o svemu sto sam prošao u životu sada ovde, ali bice prilike. Nisam najpametniji, ali kažem život je jedna velika borba, a ja sam se naučio prilagodjavati i kada treba i zagrzti... Ti si na brodu, prošao si sveta i video svašta, a ja sam i sam prošao jer sam se bavio i sportom i putovao u poznavao razne ljude, nacije...
Jurke

Post by Jurke »

Mićana može li? 💪
xxxana

Post by xxxana »

Nije meni to problem licanine,ja se sa bupom zajebati ne mogu vise i znam da moram istrpeti, i istrajacu,znam da moram ,a dosada izuva
xxxana

Post by xxxana »

Moze Jurke, jos nemam nekih sad simptoma,tj. danas me je tremor celog tela iscimao par puta i to naglo,noge klecaju i to da ne mogu da stojim,traje nekih pola sata, onako da najavi da cu u sledecim danima najebati :D
xxxana

Post by xxxana »

Nikad mi dosadnije nije bilo ,Atmane sad te razumem :D
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Wed Aug 07, 2019 11:27 pm Nije meni to problem licanine,ja se sa bupom zajebati ne mogu vise i znam da moram istrpeti, i istrajacu,znam da moram ,a dosada izuva
Nadji mićana nešto sto ce ti držati paznju i odvracati misli od svega lošega. Lepo je vreme i posle posla, ako nisi na odmoru, prišetaj sa nekom strejt drugaricom, dečkom po prirodi. Zelenilo odmara dušu i odvraca crne misli... Koristi ovo lepih dana što nam je priroda poklonila da se maximalno napune baterijeb. Znam da je teško, anksioznost ne daje pogledati ljudima u oči, ali ti zato budi u prirodi negde, a kada nisi probaj se zanimati bilo čime da dosada ne prevagne gde ne treba...
Locked