Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

StopBup

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by StopBup »

Skidanje sa bupa je relativno prosto, ali i jako teško. Nema tu Bog zna šta da se mudruje. Spusti dozu do koliko imaš živaca, pa kreni u neku izolaciju, potrudi se da se pokreneš najviše što možeš, i čekaj da prođu simptomi. Bup nekako umrtvljuje mozak, pa proporcionalno tome, opada i zanimljivost ovog foruma. Meni je bup jako bio promenio ličnost, sam sebe nisam prepoznavao, ali to je počelo da se ispravlja čim sam krenuo u preskakanje, naročito u totalnoj apstinenciji.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
yasujirozu

Post by yasujirozu »

ManMan wrote: Sat Aug 03, 2019 10:49 am .
gostovao je na forumu nekoć, izvjesni perica/petar sa vračara, te me na momente sjetiš na njega ;)
xxxana

Post by xxxana »

Aj sto je licanin ozenjen,nego nije ni na bupu,niti na terapiji, covek prica koliko je jeben strejt zivot i da ima kratkotrajne padove..
yasujirozu

Post by yasujirozu »

StopBup wrote: Sat Aug 03, 2019 11:10 am Meni je bup jako bio promenio ličnost, sam sebe nisam prepoznavao
a čuj, to važi i za sve psihoaktivne - jesi ikad znao netkog alkosa, il redovitog duvača, i prije do li je počeo zlurabljivat supstancu, a onda ga/je vidiš i poslije... isti kurac
StopBup

Post by StopBup »

yasujirozu wrote: Sat Aug 03, 2019 11:23 am
StopBup wrote: Sat Aug 03, 2019 11:10 am Meni je bup jako bio promenio ličnost, sam sebe nisam prepoznavao
a čuj, to važi i za sve psihoaktivne - jesi ikad znao netkog alkosa, il redovitog duvača, i prije do li je počeo zlurabljivat supstancu, a onda ga/je vidiš i poslije... isti kurac
Da, ali čini mi se da kod slučaja sa bupom, treba najduže vremena da se povratiš. Jesam ja osetio kao klinac i menjanje ličnosti od trave, kad sam pušio na kile, ali se od nje, mnogo brže oporaviš, ma koliko da si preterivao, kod bupa to zahteva mnogo više živaca i vremena, za ostale supstance nisam kompetentan da govorim.
yasujirozu

Post by yasujirozu »

nisam pisao o oporavku, već jasno, a citirajući tebe, o promjeni ličnosti ;)
StopBup

Post by StopBup »

ManMan wrote: Sat Aug 03, 2019 10:46 am
yasujirozu wrote: Sat Aug 03, 2019 10:32 am a što ne pogledaš prije do li pošalješ post?

ko da si nekog kvotovao, a ti pišeš...
Jerbo me Žili Ruka! Hahaha.. :lol: :D ;) ;) ;)
Pišem, šta vidim i osećam.. A osetio sam negativnu energiju između Vas dva, listajući strane.. :evil: :twisted:
Ok, oženjen je i ima dece.. :?: :idea: :roll: :roll: :roll: Svaka njemu čast na tome i sve najbolje im želim!

Pa, šta? Jesam li ga uvredio pričom o mom bratu koji ima onakvu ženu? :!:
Nisam, nego sam samo prepričao njegovu situaciju.. A, koliko vidim On se nije bunil, neg` si ti ustal` u njegovu odbranu!!
To govori mnogo toga, ali ne plaća me niko da psihologiju sprovodim u delo na forumu..

Aproppo BUP-a:

Ma da, znam sve.. Nema ko ga nije probao, čak i ljudi koji ni cigare nisu zapalili su počeli po 1-2mg. da izvlače lajsne
Privukao ih HIGH Efekat za smešno malo para, + deluje legalno i zdravo, jer je tobož upakovano u medicinsku kutiju i fiolu za lekove

Toliko, gasim se, pozz!

ENDE NA 3-4 SAD!
Stvarno deluje bezazleno kad ga vidiš, ono vraga, monstrum u maleckom pakovanju. I što treba dosta vremena da shvatiš da si ošo po ku... Ne znam kako se Ninočka toliko sjebala za tako kratko vreme, meni je trebalo dve i po godine da shvatim da sam u debelim govnima, i da skidanje nije baš lako kako sam mislio. Da nisam dao otkaz, izolovao se, verovatno bih ga i sad uzimao. Kao debil budeš na njemu, bar ja, misliš da si normalan i da kao nešto živiš, a 90posto stvari prolaze pored tebe...
Ninocka

Post by Ninocka »

ManMan wrote: Sat Aug 03, 2019 10:49 am
StopBup wrote: Sat Aug 03, 2019 10:39 am Nema ljudi ManMan, to je glavni problem. Bup je sjebao ovaj forum, pa onda se na ovoj temi drobi o svemu.
A, kako BUP nije sjebavao forum još onda, pre 2-3-4 god. kad sam ja naleteo da tražim savete?
Isto je bilo i Bupa i zavisnika, tako da mislim da je "nezanimljivost" i nemanje rešenja za skidanje, oteralo ljude,
tj. nije ih ni dovelo, nema ljudi da pretražuju internet u potrazi za načinom skidanja..
Sve se to odselilo u Honduras, što kaže Balašević
Ajde djavole , prepadoh se!! Kakve bree 4 god ti si se skidao nedje proslo ljeto??!! Ili sam skroz skrenula??!!😀😀😀
Vazda je bilo toga, i uvijek ce bit ovih "sto dignu nos??
Pa se sjecas se Kate?? ( sad cu je dozvat)
Vidim ja da se nesto cudno desava sa tobom, sve si zaboravio!!💆💆💆💆
StopBup

Post by StopBup »

Ninocka wrote: Sat Aug 03, 2019 12:31 pm
ManMan wrote: Sat Aug 03, 2019 10:49 am
StopBup wrote: Sat Aug 03, 2019 10:39 am Nema ljudi ManMan, to je glavni problem. Bup je sjebao ovaj forum, pa onda se na ovoj temi drobi o svemu.
A, kako BUP nije sjebavao forum još onda, pre 2-3-4 god. kad sam ja naleteo da tražim savete?
Isto je bilo i Bupa i zavisnika, tako da mislim da je "nezanimljivost" i nemanje rešenja za skidanje, oteralo ljude,
tj. nije ih ni dovelo, nema ljudi da pretražuju internet u potrazi za načinom skidanja..
Sve se to odselilo u Honduras, što kaže Balašević
Ajde djavole , prepadoh se!! Kakve bree 4 god ti si se skidao nedje proslo ljeto??!! Ili sam skroz skrenula??!!😀😀😀
Vazda je bilo toga, i uvijek ce bit ovih "sto dignu nos??
Pa se sjecas se Kate?? ( sad cu je dozvat)
Vidim ja da se nesto cudno desava sa tobom, sve si zaboravio!!💆💆💆💆
Da, I ja Koji tada nisam bio aktivan, znam da se on skidao 2018.-e.
StopBup

Post by StopBup »

Prometio sam da ljudi koji ostanu neko malo duže vreme na antidepresivima nakon bupa, izgube malo kompas koliko su zapravo čisti od bupa, često misle da su ostavili bup mnogo ranije nego što jesu...
Locked