Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Frajla

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Frajla »

Xana uvek sam se vracala dopu kada sam padala u depre i bila bez trunke snage i volje, a to stanje je neizbezno nakon skidanja.kada vidim da padam ja reagujem i preduhitrim haos.
Ne bore se samo bivsi zavisnici nego i osobe koje nikada nisu ni cigaru zapalile
xxxana

Post by xxxana »

Poznajes sebe Frajla i radi kako smatras da treba,tu nisam kompetentna za komentare, jer i sama imam problema i do sada sam i mogla reci da sam ok,vec sad kad idem dole strasno se plasim svega,ali hocu, resila sam i moram zbog sebe da vidim na cemu sam..
Frajla

Post by Frajla »

Izvuci iz ovih prica sta mislis da je najbolje za tebe i slusaj samo sebe
ManMan

Post by ManMan »

Jurke wrote: Wed Jul 31, 2019 12:27 am
licaninsasela wrote: Tue Jul 30, 2019 9:40 pm
ManMan wrote: Tue Jul 30, 2019 7:41 am A moze li lirika brate onih par dana bez bupa pokriti bez da imaš problem? Znam joj rad i znam joj probleme koje donosi i da je lako zavoza ti se, ali sam kontao ne da sa njom zamenim, vec da se pokrijem taman toliko da mogu da radim tih dve nedelje posle prekida sa bupom. Kontam ona za te dve nedelje i gubi onaj njen rad, a nisu dovoljno duge da bude navlaka, ako si pažljiv...
Izgleda da nisi pažljivo čitao, druže?
Probao sam samo taj dan, prvi put u životu i ništa o tome ne znam! Nemam pojma koliko joj treba da se navučeš.. Ništa, ama baš ništa više ne znam!
Preporučujem ti da postaviš to pitanje svima u grupi, ali kao tvoj, lični i zasebni post.
Znači, na početku strane imaš polje za objave, pa pitaj celu grupu. Kladim se da znaju mnogi, svašta o tome..
Ne vredi ovako da pitaš, gde u stvari si odgovorio na moju objavu i samo sam ja tag-ovan / obeležen pa mi se pojave notifikacije..
Napiši ovo pitanje sad, gore, bez reply na ovo što sad kuckamo. Tako ćeš započeti svoju, zasebnu
priču i mnogi će se odazvati i objasniti ti sve!

Pozdrav druže i srećno sa lečenjem..

Ⓜ️ ManMan
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
Jurke

Post by Jurke »

ManMan wrote: Wed Jul 31, 2019 4:26 pm
Jurke wrote: Wed Jul 31, 2019 12:27 am
licaninsasela wrote: Tue Jul 30, 2019 9:40 pm

Izgleda da nisi pažljivo čitao, druže?
Probao sam samo taj dan, prvi put u životu i ništa o tome ne znam! Nemam pojma koliko joj treba da se navučeš.. Ništa, ama baš ništa više ne znam!
Preporučujem ti da postaviš to pitanje svima u grupi, ali kao tvoj, lični i zasebni post.
Znači, na početku strane imaš polje za objave, pa pitaj celu grupu. Kladim se da znaju mnogi, svašta o tome..
Ne vredi ovako da pitaš, gde u stvari si odgovorio na moju objavu i samo sam ja tag-ovan / obeležen pa mi se pojave notifikacije..
Napiši ovo pitanje sad, gore, bez reply na ovo što sad kuckamo. Tako ćeš započeti svoju, zasebnu
priču i mnogi će se odazvati i objasniti ti sve!

Pozdrav druže i srećno sa lečenjem..

Ⓜ️ ManMan
Konkretnu temu sam započeo, ali nije se mnogo njih još uvek javilo sa svojim iskustvom. Želeo sam samo tebi reci da se ne igraš sa lirikom, ni ona nije baš naivna. Sve naj i tebi druže...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
xxxana

Post by xxxana »

Jesam Frajla i to je manje - vise to, ocekivano,nema tu sta, ja kao da sam trazila magicno resenje,kad ono nema ga ;)
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Wed Jul 31, 2019 4:53 pm Jesam Frajla i to je manje - vise to, ocekivano,nema tu sta, ja kao da sam trazila magicno resenje,kad ono nema ga ;)
Rešenje je naučiti da se čiste glave prihvatimo obaveza. Kontam da svi mi, makar ja sam u tom fazonu, kada imamo neku obavezu, posao, izazov, posežemo za dopingom. Naučili smo da budemo pokriveni nečim i da nam to daje vetar u ledja pred izazovima. To treba isključiti kao opciju. Znam da nije lako, ali je neophodno. Prelomiti i bez podštapanja u nove pobede Ana. Sve situacije gde to iskrsne u glavi razmotriti i naci način da se isključi to kao opcija. Mislim da samo deluje teško, ali kada se jednom, dva puta to uspe, posle bude i sladje tako...
xxxana

Post by xxxana »

Jurke,jeste to sve tako, ali ok u glavi, treba i prihvatiti to drugo stanje i raditi i ispunjavati obaveze i u drustvu se ponasati, voditi zivot u apsolutno drugacijem stanju,a ovo nije bas jednostavno,zbog toga smo se i hvatali za razna olaksanja..
Laksi deo je poslagati to u glavi,ostalo je borba i ti to znas
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Wed Jul 31, 2019 5:21 pm Jurke,jeste to sve tako, ali ok u glavi, treba i prihvatiti to drugo stanje i raditi i ispunjavati obaveze i u drustvu se ponasati, voditi zivot u apsolutno drugacijem stanju,a ovo nije bas jednostavno,zbog toga smo se i hvatali za razna olaksanja..
Laksi deo je poslagati to u glavi,ostalo je borba i ti to znas
Upravo to i mislim i sam. Kontam da ne pamtim kako je sve to izgledalo ranije, bez droza...
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Tue Jul 30, 2019 10:24 pm Licanine,kad ti stize to sve da prozivis :D
Kod tebe bura bez prestanka..
Guram gvardije. Tucem 0 do 4 i 12 do 16. Previse vremena pa budalesam. Iskreno jedva cekam doma. Svoj krevet zena i djeca. I pobjec od svega na selo nesto malo sa zenom ceprkati.
Locked