Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Ninocka

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Ninocka »

Atman777 wrote: Tue Jul 30, 2019 4:45 pm
Ninocka wrote: Tue Jul 30, 2019 2:28 pm
Atman777 wrote: Tue Jul 30, 2019 1:12 pm

XxxAna@ Istina je jednostavna a laz je uvijek komplicirana. Ovo sto sam napisao je u biti jako jednostavna realnost samo je to malo nezgodno rijecima objasniti.
ONO nesto postoji i mi smo svi skupa mali dijelovi TOGA velikog skupa ali svaki taj mali djelic nosi sva svojstva, kvalitete i vrline TE cijeline. Kao sto je jedna jedina kap oceana u odnosu na cijeli ocean.
Meni je bilo jako tesko prihvatiti tu realnost. Zasto je bas predano sluzenje bez zelje za nagradom smisao ovoga zivota na svijetu? Na prvu se cini jako besmisleno i dosadno. Ali sto vise razmisljam o tome, to vise sve ovo ima smisla. Cak mi je to licilo na toliki klišej da sam jedno vrijeme pokusavao ignorirati tu jednostavnu logicnu prostu realnost. Ono, pa zar svaki narkoman da bi se izljecio mora postati vjerski fanatik?!! Tako mi je to izgledalo "izvana". Dok poslje shvatis da u zivotu nikada nisi uvidio tako jednostavnu realnost da se tesko moze svrstati u duhovnost ili vjerovanje ikakvo koliko je prosto, lagano, prozracno i logicno. Ne trebas napraviti nikakav trud jer to nije u nikakvoj udaljenosti od tebe. Ne moras cak niti mesitirati niti ikakvu praksu provoditi pa cak nema niti ikakvo ime kada to i jesi ti. Nema koncepta, nema prakticiranja, metode nicega ti vec jesi to. Treba ti samo smjesak od uha do uha kada to shvatis . A to je uvijek frisko, novo, u trenutku a nema kraja niti pocetka. Pruza ti samo srecu ubiti ne pruza jer pruziti ponovno znaci neku udaljenoat da bi nesto dokucio, nego ti i jesi vec ta sreca. Tisi sve to. Ne moras cak niti odabrati sto jesi kad vec jesi sve to ahhaha.... Ali tu se ne ide mozgom niti razumom. Mozak je organ poput ruke ili noge, zar ne? Tko promatra mozak? Tko nadgleda mozak i misli koje isti proizvodi u ovome trenutku? Znaci ti nisi mozak s kojim si se poistovjetio, nisi niti svoj bubreg, nisi niti ruka. Moze li oko vidjeti samo sebe? Moze li oštrica noza rezati samu sebe? Ti nisi mozak koji je ovisan. Zasto? Jer ga mozes vidjeti. Sve sto vidis u prirodi nisi ti. Pa tako nisi niti taj mozak. Nisi niti taj narkoman. Ti igras ulogu narkomana. Promatraj misli koje mozak proizvodi svake sekunde. Koliko se misli oromijenilo samo dok citas ovaj tekst? Ako nisi mozak, sto jesi onda TI?
Pomaze li ti ovoliko duboko razmisljanje na putu ka "iscjeljenju"???

Iskreno, dok sam bila mladja dosta sam se zamarala ovakvim stvarima i zavrsila dje sam zavrsila.
Poenta, i kljuc lezi u jednostavnosti!!
Sve uprostis i svedes na minimum!!
Demagogiju ostavis srednjoskolcima oni jos za to imaju "mentalnog" zdravlja!!
Pozdrav i daj trgni se!! Dobroo si!!
Ninocka@ Iskreno Mooji i Papaji su me izvukli iz fizicke krize.
Pokojni Papaji je Moojijev guru inace...
Ima na youtube videa na tisuce.
Inace sam u prijasnjim fazama skidanja zakljucavao se u sobu i citao, citao.... Kada vise u knjiznici nema sta za procitati, u Harsi preko neta kupovao... Mooji je Papajiev ucenik i djeluje sada te moze doprijeti i do mlade populacije. Ako niste, dajte mu šansu ugl. Zavolio sam ga kao osobmog gurua jer je iscjedio esenciju metafizike i duhovnosti iz svega sto sam ikada procitao na tu temu.... Volio bih kada bi netko uspuo pogledati makar jedan video ima cak i na hrvatskom ljudi titluju modija, ima i na Srpskom, kazem vam mene je to izvuklo kada mi je bilo najgore. A Mooji a ne bih preporucio da osobno nisam dozivio njegovu esenciju koja je kako kazes jednostavna.
Odgledala !! Upravo, par videa. Ok sasvim!! Ali prosto ja nisam satkane za ovakve stvari.
Vjerujem da ti ovo pomaze, i super sto si nasao nesto sto cete zanimati.
Ali , opet moram biti surovo iskrena, ja prosto tako funkcionisem i ne mogu drugacije.
Zasto ja onda imam konstantan osjecaj da si ti u totalnom haosu??!!
Pazi, kazes pola godine si skroz cist, daj bre to je sasvim dovoljno da se sredis. Mislim meni nije dovoljno ovo o cemu ti pricas, nesto postoji jos jel?
Nemoj ko Xxxana sve super gura , ide jaka ko stijena i onda dodje i ispane iz kolosjeka za cas , vadi puskomitraljez. 😤😤
xxxana

Post by xxxana »

Kad ispadnem iz koloseka ,Ninocko,bicete obavesteni,
sa moje tacke gledista,ispadanje iz koloseka je nesto drugo,ne povrsne stvari,
ja nemam taj problem,meni ne treba forumski ugled,pisem onako kako jeste, kad mi je lose - recicu,kad padem - isto,kad mi je dobro - isto,nikad na drogama/opijatima/ostalim sranjima,jaka biti necu, pa nema potrebe za tim karikiranjem..
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Ninocka wrote: Tue Jul 30, 2019 6:57 pm
Atman777 wrote: Tue Jul 30, 2019 4:45 pm
Ninocka wrote: Tue Jul 30, 2019 2:28 pm
Pomaze li ti ovoliko duboko razmisljanje na putu ka "iscjeljenju"???

Iskreno, dok sam bila mladja dosta sam se zamarala ovakvim stvarima i zavrsila dje sam zavrsila.
Poenta, i kljuc lezi u jednostavnosti!!
Sve uprostis i svedes na minimum!!
Demagogiju ostavis srednjoskolcima oni jos za to imaju "mentalnog" zdravlja!!
Pozdrav i daj trgni se!! Dobroo si!!
Ninocka@ Iskreno Mooji i Papaji su me izvukli iz fizicke krize.
Pokojni Papaji je Moojijev guru inace...
Ima na youtube videa na tisuce.
Inace sam u prijasnjim fazama skidanja zakljucavao se u sobu i citao, citao.... Kada vise u knjiznici nema sta za procitati, u Harsi preko neta kupovao... Mooji je Papajiev ucenik i djeluje sada te moze doprijeti i do mlade populacije. Ako niste, dajte mu šansu ugl. Zavolio sam ga kao osobmog gurua jer je iscjedio esenciju metafizike i duhovnosti iz svega sto sam ikada procitao na tu temu.... Volio bih kada bi netko uspuo pogledati makar jedan video ima cak i na hrvatskom ljudi titluju modija, ima i na Srpskom, kazem vam mene je to izvuklo kada mi je bilo najgore. A Mooji a ne bih preporucio da osobno nisam dozivio njegovu esenciju koja je kako kazes jednostavna.
Odgledala !! Upravo, par videa. Ok sasvim!! Ali prosto ja nisam satkane za ovakve stvari.
Vjerujem da ti ovo pomaze, i super sto si nasao nesto sto cete zanimati.
Ali , opet moram biti surovo iskrena, ja prosto tako funkcionisem i ne mogu drugacije.
Zasto ja onda imam konstantan osjecaj da si ti u totalnom haosu??!!
Pazi, kazes pola godine si skroz cist, daj bre to je sasvim dovoljno da se sredis. Mislim meni nije dovoljno ovo o cemu ti pricas, nesto postoji jos jel?
Nemoj ko Xxxana sve super gura , ide jaka ko stijena i onda dodje i ispane iz kolosjeka za cas , vadi puskomitraljez. 😤😤
Period od pola god i npr 13 god je ista stvar jer mi smo bolesni ljudi i imamo problem borbe sa samim sobom.svaki dan svaku jebenu godinu. Karakter nam je slab znamo svoje komplekse a znamo i nacin kako sve to nekvalitnetno rijesiti i uletiti u samo jedan problem.
StopBup

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Tue Jul 30, 2019 8:20 pm

Period od pola god i npr 13 god je ista stvar jer mi smo bolesni ljudi i imamo problem borbe sa samim sobom.svaki dan svaku jebenu godinu. Karakter nam je slab znamo svoje komplekse a znamo i nacin kako sve to nekvalitnetno rijesiti i uletiti u samo jedan problem.
Shvati da nismo svi jednako bolesni, i nismo svi ušli u priču sa drogom da bi lečili neke svoje komplekse. Ja na primer nisam imao nikakve komplekse, dobio sam ih tek sa drogom. U priču sa drogom sam ušao iz puke radoznalosti, a ne da bih bio bolji od droge. I nemamo svi isto slab karakter! Eto ja na primer, uzimao sam dop od 2004.-e do 2014.-e, desetak puta godišnje, nikad ni najmanje nisam bio zavistan od njega, jednostavno sam znao da se sa njim ne smem zajebavati, droga me je jednostavno privlačila, hteo sam sve da probam, sada je to prošlo i nastavljam svoj život bez droge, i radujem mu se, dva meseca sam čist, takav ću ostati do kraja života. Naravno ne isključujem da ću popiti na svadbama i tako, ali u drogiranje se ne vraćam ni pod razno, ja od droge baš ništa nisam dobio sem iskustva!
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Tue Jul 30, 2019 8:44 pm

Shvati da nismo svi jednako bolesni, i nismo svi ušli u priču sa drogom da bi lečili neke svoje komplekse. Ja na primer nisam imao nikakve komplekse, dobio sam ih tek sa drogom. U priču sa drogom sam ušao iz puke radoznalosti, a ne da bih bio bolji od droge. I nemamo svi isto slab karakter! Eto ja na primer, uzimao sam dop od 2004.-e do 2014.-e, desetak puta godišnje, nikad ni najmanje nisam bio zavistan od njega, jednostavno sam znao da se sa njim ne smem zajebavati, droga me je jednostavno privlačila, hteo sam sve da probam, sada je to prošlo i nastavljam svoj život bez droge, i radujem mu se, dva meseca sam čist, takav ću ostati do kraja života. Naravno ne isključujem da ću popiti na svadbama i tako, ali u drogiranje se ne vraćam ni pod razno, ja od droge baš ništa nisam dobio sem iskustva!
A zasto ces popiti u svatovima? Jer su svi cuga tada ili jednostavno zato sto se tada opustis do ibera i kontas da ljepse pleses?
StopBup

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Tue Jul 30, 2019 8:56 pm

A zasto ces popiti u svatovima? Jer su svi cuga tada ili jednostavno zato sto se tada opustis do ibera i kontas da ljepse pleses?
Možda i neću popiti. A ako moram da biram izmedju dva ponudjena odgovora, onda zato što svi popiju, pa se lakše uklopiš kad si i ti cuga kao i svi. Ništa ne mislim da bolje radim kad sam pijan.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Tue Jul 30, 2019 9:00 pm

Možda i neću popiti. A ako moram da biram izmedju dva ponudjena odgovora, onda zato što svi popiju, pa se lakše uklopiš kad si i ti cuga kao i svi. Ništa ne mislim da bolje radim kad sam pijan.
Bez ljutnje sb ali za mene osobno je sasvim ista stvar popiti ili se sljamiti dopom jer onda to opet nisam ja. Izmedu ostalog stvarno mi je alkohol stran jer nikasa nisam cugo.ko kinder jednom probo i otrovo se. Nikada nisam pusio nikada pio
StopBup

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Tue Jul 30, 2019 9:05 pm

Bez ljutnje sb ali za mene osobno je sasvim ista stvar popiti ili se sljamiti dopom jer onda to opet nisam ja. Izmedu ostalog stvarno mi je alkohol stran jer nikasa nisam cugo.ko kinder jednom probo i otrovo se. Nikada nisam pusio nikada pio
Nema nikakve ljutnje, jednostavno smo svi mi različiti u neku ruku. Ja sam prvo propušio, pa popio koje pivo, pa tek onda probao travu. Kad sam je probao, ništa se nije desilo, taj zarzed sam završio 5,00, e posle pola godine, počeo sam često da je pušim, tu su se već javili problemi, ali sam ih ja dugo negirao...
licaninsasela

Post by licaninsasela »

I da ti ne pametujem dok god covjek nije ciste glave i zivi na mozda ... Sve to vodi u propast. Mozda nece biti kao kod tebe suba, mozda se sve okrene na cugu i opet si u kurcu. Neznam, po meni je ovisnicima najbolje da budu bez svega. Ciste glave ziviti zivot ako se moze.tesko je al moze se.poslije lepice sam opizdio dvije god komune kod jos tada casne brrnardice.znaci ne 13 neko 15 godina sam bio apslutna nula u svemu i pao sam. Sram me je i stidim se samag sebe.al jebemu pao sam nakon toliko godina.nije mi lako radi toga.da nemam obitrlj objesio bih se.al nemogu.imam dva kinders doma koji cekaju svoga tatu.kuzis?
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Tue Jul 30, 2019 9:08 pm
Nema nikakve ljutnje, jednostavno smo svi mi različiti u neku ruku. Ja sam prvo propušio, pa popio koje pivo, pa tek onda probao travu. Kad sam je probao, ništa se nije desilo, taj zarzed sam završio 5,00, e posle pola godine, počeo sam često da je pušim, tu su se već javili problemi, ali sam ih ja dugo negirao...
Ja sam spasavo naj frenda od dopa pa na kraju reko de da ja probam to sranje sta te jebe. Probo i eto. On je umro 2000 ja dosa iz corke i onda osa u komunu. Odem mu na grob umjesto svijece kupim kutiju crvenog malbora donesem iz birtije casu velikog stoka sa kockom leda i deci nare bez leda i piljim u prazno. I onda krene taj crv da te voza jer nema vise druga moj moga druga jedinog nema vise uzeo ga bog... A ja roker cijeli zivot a pogodi me narodna. Jegiba to je zivot.
Locked