Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Jurke

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Jurke »

ManMan wrote: Tue Jul 30, 2019 7:41 am Ijao, Ijao?!
Ekipa, ja sam juče prvi put probao Lyrica, Ibogain.
Sasvim slučajno sam dobio dve kapsule, ne znam,
valjda je standardna veličina i količina..
Svejedno.. Pa taj lek je idealan za skidanje sa Bup-a
ako ga uzmeš poslednjih nekoliko dana da ubiješ depresiju i možda i bolove (to ne znam jer me ništa nije bolelo juče, a ni danas)!!
Ima neki efekat razmazivanja i malo euforije kao ekseri..
Eee, da sam ga imao pre nego što sam se skidao uz
muke i uz pomoć Trodona!
No, nema veze.. Sad znam šta je I neću ga više
uzimati, jer je to isto navlaka!

A, Vi, kako ste?
Pozz, ManMan
Ja taj lek imam u šteku i čekam da ga pred kraj uzimam, ali znam da je rizično i to jer znam kolika je navlaka. Uzimao sam ga ranije po nekad kada bi imao malo bupa i pojačavao rad... Kazu da je i od njega kriza žestoka, zato nema zezanja sa njim...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Jurke

Post by Jurke »

ManMan wrote: Tue Jul 30, 2019 7:41 am Ijao, Ijao?!
Ekipa, ja sam juče prvi put probao Lyrica, Ibogain.
Sasvim slučajno sam dobio dve kapsule, ne znam,
valjda je standardna veličina i količina..
Svejedno.. Pa taj lek je idealan za skidanje sa Bup-a
ako ga uzmeš poslednjih nekoliko dana da ubiješ depresiju i možda i bolove (to ne znam jer me ništa nije bolelo juče, a ni danas)!!
Ima neki efekat razmazivanja i malo euforije kao ekseri..
Eee, da sam ga imao pre nego što sam se skidao uz
muke i uz pomoć Trodona!
No, nema veze.. Sad znam šta je I neću ga više
uzimati, jer je to isto navlaka!

A, Vi, kako ste?
Pozz, ManMan
Ja taj lek imam u šteku i čekam da ga pred kraj uzimam, ali znam da je rizično i to jer znam kolika je navlaka. Uzimao sam ga ranije po nekad kada bi imao malo bupa i pojačavao rad... Kazu da je i od njega kriza žestoka, zato nema zezanja sa njim...
Jurke

Post by Jurke »

Ana kako je, spremaš se za prekid? Samo jako micana! Uz tebe smo...
Jurke

Post by Jurke »

Atman777 wrote: Tue Jul 30, 2019 11:37 am Da se razumijemo, nisam nikada bio veliki vjernik niti sam shvacao sto je to duhovnost, mislio sam da je to samo još jedan aspekt u zivotu, nesto obicno poput hobija nekog, ma u rangu rituala ispijanja jutarnje kave. Kad li ono shvatim razmisljajuci o ovisnosti i razvijajuci moral zapostavljeni i otkrivajuci duhovnost, shvatim da je cilj zivota shvatiti Boga, sluziti svojoj obitelji i patiti. Da! Patiti. A patnja se smanjuje konteplacijom i promišljanjem o Bogu. Tada patnja vise nije potrebna i ona iscezava, karmicki dug se otplacuje i zivis u miru i spokoji bez bilo kakve vezanosti. Zivis nevezano, neovisno i sretno za i sa svojom obitelji. Jer kada si u svjesnosti tada se dajes i svojoj obitelji. Kada tata ne pati, ne pate niti djeca niti zena njegova a Bog ce ti sve dati jer si mu se prepustio i sluzis bez straha i bez zelje zanagradom za svoje sluzenje Bogu i obitelji.
U svemu treba biti umeren. Ništa sto ide iz krajnosti u krajnost nije dobro. Ja recimo u poslu, radu nalazim zanimaciju i dajem se maximalno. Predhodni posao koji sam radio je bio jako odgovoran, a ja ludak koji ne ume lagano. Sa 105kg sam spao na jedva 80 bio. Naravno da nisam imao vajde od toga, nikog nije briga što se lomi čovek, plata ista. Medjutim, ja sam takav, ako lenčarim kuci ja lenčarim i uzivam maximalno, ako nešto radim ja gledam do perfekcije to da uradim. Treba naci neku sredinu, ne štrčati. Kontam svi mi, ili vecina nas, umisljeni smo da smo Bogom dani, neuništivi. Ja kada sam počinjao da se iglam, kontao sam da ne može meni da se desi da se navučem,flertujem malo pa stanem.Kao ja sve držim pod kontrolom... VI tako dok i tu nisam dao svoj maksimum i dok sam ja prestao da uzimam njega, a on počeo da uzima mene...
Atman777

Post by Atman777 »

Ninocka wrote: Tue Jul 30, 2019 2:28 pm
Atman777 wrote: Tue Jul 30, 2019 1:12 pm
xxxana wrote: Tue Jul 30, 2019 12:31 pm I sad ce Atmane da se nadje neko da ti kaze da lupetas,u stvari ne lupas,razmisljas malo dublje i to je ok,ali sve to sto pises i o cemu razmisljas, nije lako,ali dobro samo napred,bar si uvideo da od lekova nema nista i da je sve kontra od toga,mnogi od nas to nikad i ne vide..
XxxAna@ Istina je jednostavna a laz je uvijek komplicirana. Ovo sto sam napisao je u biti jako jednostavna realnost samo je to malo nezgodno rijecima objasniti.
ONO nesto postoji i mi smo svi skupa mali dijelovi TOGA velikog skupa ali svaki taj mali djelic nosi sva svojstva, kvalitete i vrline TE cijeline. Kao sto je jedna jedina kap oceana u odnosu na cijeli ocean.
Meni je bilo jako tesko prihvatiti tu realnost. Zasto je bas predano sluzenje bez zelje za nagradom smisao ovoga zivota na svijetu? Na prvu se cini jako besmisleno i dosadno. Ali sto vise razmisljam o tome, to vise sve ovo ima smisla. Cak mi je to licilo na toliki klišej da sam jedno vrijeme pokusavao ignorirati tu jednostavnu logicnu prostu realnost. Ono, pa zar svaki narkoman da bi se izljecio mora postati vjerski fanatik?!! Tako mi je to izgledalo "izvana". Dok poslje shvatis da u zivotu nikada nisi uvidio tako jednostavnu realnost da se tesko moze svrstati u duhovnost ili vjerovanje ikakvo koliko je prosto, lagano, prozracno i logicno. Ne trebas napraviti nikakav trud jer to nije u nikakvoj udaljenosti od tebe. Ne moras cak niti mesitirati niti ikakvu praksu provoditi pa cak nema niti ikakvo ime kada to i jesi ti. Nema koncepta, nema prakticiranja, metode nicega ti vec jesi to. Treba ti samo smjesak od uha do uha kada to shvatis . A to je uvijek frisko, novo, u trenutku a nema kraja niti pocetka. Pruza ti samo srecu ubiti ne pruza jer pruziti ponovno znaci neku udaljenoat da bi nesto dokucio, nego ti i jesi vec ta sreca. Tisi sve to. Ne moras cak niti odabrati sto jesi kad vec jesi sve to ahhaha.... Ali tu se ne ide mozgom niti razumom. Mozak je organ poput ruke ili noge, zar ne? Tko promatra mozak? Tko nadgleda mozak i misli koje isti proizvodi u ovome trenutku? Znaci ti nisi mozak s kojim si se poistovjetio, nisi niti svoj bubreg, nisi niti ruka. Moze li oko vidjeti samo sebe? Moze li oštrica noza rezati samu sebe? Ti nisi mozak koji je ovisan. Zasto? Jer ga mozes vidjeti. Sve sto vidis u prirodi nisi ti. Pa tako nisi niti taj mozak. Nisi niti taj narkoman. Ti igras ulogu narkomana. Promatraj misli koje mozak proizvodi svake sekunde. Koliko se misli oromijenilo samo dok citas ovaj tekst? Ako nisi mozak, sto jesi onda TI?
Pomaze li ti ovoliko duboko razmisljanje na putu ka "iscjeljenju"???

Iskreno, dok sam bila mladja dosta sam se zamarala ovakvim stvarima i zavrsila dje sam zavrsila.
Poenta, i kljuc lezi u jednostavnosti!!
Sve uprostis i svedes na minimum!!
Demagogiju ostavis srednjoskolcima oni jos za to imaju "mentalnog" zdravlja!!
Pozdrav i daj trgni se!! Dobroo si!!
Ninocka@ Iskreno Mooji i Papaji su me izvukli iz fizicke krize.
Pokojni Papaji je Moojijev guru inace...
Ima na youtube videa na tisuce.
Inace sam u prijasnjim fazama skidanja zakljucavao se u sobu i citao, citao.... Kada vise u knjiznici nema sta za procitati, u Harsi preko neta kupovao... Mooji je Papajiev ucenik i djeluje sada te moze doprijeti i do mlade populacije. Ako niste, dajte mu šansu ugl. Zavolio sam ga kao osobmog gurua jer je iscjedio esenciju metafizike i duhovnosti iz svega sto sam ikada procitao na tu temu.... Volio bih kada bi netko uspuo pogledati makar jedan video ima cak i na hrvatskom ljudi titluju modija, ima i na Srpskom, kazem vam mene je to izvuklo kada mi je bilo najgore. A Mooji a ne bih preporucio da osobno nisam dozivio njegovu esenciju koja je kako kazes jednostavna.
Atman777

Post by Atman777 »

Jurke wrote: Tue Jul 30, 2019 4:43 pm
Atman777 wrote: Tue Jul 30, 2019 11:37 am Da se razumijemo, nisam nikada bio veliki vjernik niti sam shvacao sto je to duhovnost, mislio sam da je to samo još jedan aspekt u zivotu, nesto obicno poput hobija nekog, ma u rangu rituala ispijanja jutarnje kave. Kad li ono shvatim razmisljajuci o ovisnosti i razvijajuci moral zapostavljeni i otkrivajuci duhovnost, shvatim da je cilj zivota shvatiti Boga, sluziti svojoj obitelji i patiti. Da! Patiti. A patnja se smanjuje konteplacijom i promišljanjem o Bogu. Tada patnja vise nije potrebna i ona iscezava, karmicki dug se otplacuje i zivis u miru i spokoji bez bilo kakve vezanosti. Zivis nevezano, neovisno i sretno za i sa svojom obitelji. Jer kada si u svjesnosti tada se dajes i svojoj obitelji. Kada tata ne pati, ne pate niti djeca niti zena njegova a Bog ce ti sve dati jer si mu se prepustio i sluzis bez straha i bez zelje zanagradom za svoje sluzenje Bogu i obitelji.
U svemu treba biti umeren. Ništa sto ide iz krajnosti u krajnost nije dobro. Ja recimo u poslu, radu nalazim zanimaciju i dajem se maximalno. Predhodni posao koji sam radio je bio jako odgovoran, a ja ludak koji ne ume lagano. Sa 105kg sam spao na jedva 80 bio. Naravno da nisam imao vajde od toga, nikog nije briga što se lomi čovek, plata ista. Medjutim, ja sam takav, ako lenčarim kuci ja lenčarim i uzivam maximalno, ako nešto radim ja gledam do perfekcije to da uradim. Treba naci neku sredinu, ne štrčati. Kontam svi mi, ili vecina nas, umisljeni smo da smo Bogom dani, neuništivi. Ja kada sam počinjao da se iglam, kontao sam da ne može meni da se desi da se navučem,flertujem malo pa stanem.Kao ja sve držim pod kontrolom... VI tako dok i tu nisam dao svoj maksimum i dok sam ja prestao da uzimam njega, a on počeo da uzima mene...

Jurke@ Brate u pravu si. Napravi mi uslugu, hoces? Daj buraz molim te pogledaj koji video od MOOJI na youtube....
Imas i na nasem prevedenom ako te hebe jezik. Brate to je istina sta ovaj car prica, mene je on izvuko, brate...
Jurke

Post by Jurke »

Atman777 wrote: Tue Jul 30, 2019 4:48 pm
Jurke wrote: Tue Jul 30, 2019 4:43 pm

Jurke@ Brate u pravu si. Napravi mi uslugu, hoces? Daj buraz molim te pogledaj koji video od MOOJI na youtube....
Imas i na nasem prevedenom ako te hebe jezik. Brate to je istina sta ovaj car prica, mene je on izvuko, brate...
Hocu, pogledacu. Večeras ili sutra ukoliko naidjem vremena da pažljivo ispratim. Imam obaveza oko klinaca danas, a i mozak mi je prilično štrokav trenutno. Neznam trenutno ko mi glavu nosi haha... Inače mnogo se mučim razmišljanjima o svemu vezanom za život nakon prekida i mogucnostima da se recidiv pojavi ko grom iz vedra neba. Dešavalo mi je se da budem čvrsto rešen da istrajem, a onda samo tren je dovoljan bio da završim kao i ti što reče na putu ka šemi...Treba stati kada uhvati ludilo ono, a svi znamo kako to izgleda...
xxxana

Post by xxxana »

Jurke, nema tu varnica,niti zelim varnice,jer to je najmanja moguca stvar koja mi sad treba..

Evo,imamo Frajlitu,koja upada i hvata se za druge, a ni jednom nije bila iskrena i rekla - e imam problem, takva i takva stvar,eto cisto da ucestvuje i ona sa svojom situacijom..
Ne, ne,njena situacija je super i to je privremeno..
Prva bezi od sebe,svoje postove o seroquelu je i te kako moralno obrazlozila, tako da su ti razlozi na vrhu iznad nas..
Nije ovo nikakva zamerka,ali se hvatas za gluposti,ajde ja da objasnim sta sami kome rekla,oni kojima sam rekla,shvatili su,nja,rekla kazqla..
Mojne se ljutis,samo kazem, nije mi cilj nikoga da gadjam,zaista,sqmo imamo mnogo precih problema,neko ih iznese,neko cuti i laze sebe..
Kad ne budem bila iskrena,mozda cu te i ja tapsati po ramenu..

A Jurke,ja se osecam kao debil, doslovno,glava prazna,puca, a pucam i ja,smenu jedva odradih,radila sam prostu stvar 4h..Poceh sa preskakanjem bupa,srce lupa ubija,ali ajd,nekako cu pregurati,videcu kako ce mi ici,pa da vidim za odmor,pa onda
Frajla

Post by Frajla »

Jurke wrote: Tue Jul 30, 2019 4:16 pm
Frajla wrote: Tue Jul 30, 2019 4:12 pm
xxxana wrote: Tue Jul 30, 2019 4:08 pm Onda tvoj nadimak nisam pomenula i necu se stvarno nastavljati oko gluposti
Nisi niciji jer se nikom ne obracas direktno

Napisala si da ne mozes da verujes kako neko namece svoje misljenje pa hajde da te razuverimo

Ne kapiram, pises pa ne zelis da objasnis... ovde se valjda razgovara , diskutuje, podrska daje
Upravo tako, samo bez varnica. Naravno da svi imamo svoja neka mišljenja i da se razlikuju. Nismo ni svi isti, a ni uvek u pravu. Ja prvi sam nekad ubedjen u nešto, pa me zivot demantuje.
Jesi li smanjivala onaj lek o kojem pričate juče i jel si osetila neku promenu?
Bila sam kod dr i napisacu njeno misljenje ali sam sada jos u poslu javljam se kasnije
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Tue Jul 30, 2019 5:06 pm Jurke, nema tu varnica,niti zelim varnice,jer to je najmanja moguca stvar koja mi sad treba..

Evo,imamo Frajlitu,koja upada i hvata se za druge, a ni jednom nije bila iskrena i rekla - e imam problem, takva i takva stvar,eto cisto da ucestvuje i ona sa svojom situacijom..
Ne, ne,njena situacija je super i to je privremeno..
Prva bezi od sebe,svoje postove o seroquelu je i te kako moralno obrazlozila, tako da su ti razlozi na vrhu iznad nas..
Nije ovo nikakva zamerka,ali se hvatas za gluposti,ajde ja da objasnim sta sami kome rekla,oni kojima sam rekla,shvatili su,nja,rekla kazqla..
Mojne se ljutis,samo kazem, nije mi cilj nikoga da gadjam,zaista,sqmo imamo mnogo precih problema,neko ih iznese,neko cuti i laze sebe..
Kad ne budem bila iskrena,mozda cu te i ja tapsati po ramenu..

A Jurke,ja se osecam kao debil, doslovno,glava prazna,puca, a pucam i ja,smenu jedva odradih,radila sam prostu stvar 4h..Poceh sa preskakanjem bupa,srce lupa ubija,ali ajd,nekako cu pregurati,videcu kako ce mi ici,pa da vidim za odmor,pa onda
Ja ne upadam, ja sam tu

Jurke kasnije
Locked