Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

xxxana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by xxxana »

A ti meni kazes da izbrisem “onaj deo”, ja vrlo dobro znam sto sam to napisala ;)
Kako god zvucalo,to tako jeste..
Frajla

Post by Frajla »

licaninsasela wrote: Sun Jul 28, 2019 11:51 pm
Atman777 wrote: Sun Jul 28, 2019 11:32 pm
licaninsasela wrote: Sun Jul 28, 2019 11:28 pm

Moj potpis na svaku rijec. Nema razlike dal si na pet komada dnevno ili na poli. Dal covjek popusi deset grama kreka ili je na 3 grama biloga. Sve ono sto ti uljuljka laznu sigurnost je svjesna laz. Bilo 1 mg ili 000076mg to je i dalje bijeg od sebe. Na 000 i 0000 bilo kojih tableta moze se reci da se boris protiv sebe. Sve ostalo pafa u vodu
Barba razumijemo se nas dva jer jedna je istina a put je tezak. Nema tu puno mjesta za filozofiju.
Sto kaze goran bare ne postoji nesto sto ne postoji. Neidu mi rijeci te pjesme sad al sam siguran da je u toj pjesmi bit svega. Normalno da se kuzimo. I to na prvu. Kako objasniti ljudima da nije problem samo skidanje nego zivot poslije. Nazalost danas cujem da je gdica frajla na kvetiapinu a skinula se sa suba pa sam sebe dovodim u dilemu sta je gora stvar. Biti na serokvelu ili mo7da cak na dopu. Malo ironije bez potcjenjivanja gdice frajle al mislim da ludost svega nije proizasla radi prestanka pusinja vec radi nedostatka suba koje se manifestiralo kroz duzi period ne uzimanja istoga. Jer vrag je sub vrag je heroin vrag su i cuga i cigarete a nejveci je jebeni vrag nas mozak koji uvijek nadje opravdanje za nesto sto ne postoji da opet citiram bareta
A jebate al ste aktivni, ja eto zaspah pa vas ne mogu pratiti ali reko da probam da prepolovim dozu da vidim sa kojim vragom se to druzim ovih par meseci malo ste me preplasili vi iskusni apotekari.

Ma dal je moguce da me stigla kriza nakon 4 godine od bupa?
Ninocka

Post by Ninocka »

Frajla wrote: Mon Jul 29, 2019 7:50 am
licaninsasela wrote: Sun Jul 28, 2019 11:51 pm
Atman777 wrote: Sun Jul 28, 2019 11:32 pm

Barba razumijemo se nas dva jer jedna je istina a put je tezak. Nema tu puno mjesta za filozofiju.
Sto kaze goran bare ne postoji nesto sto ne postoji. Neidu mi rijeci te pjesme sad al sam siguran da je u toj pjesmi bit svega. Normalno da se kuzimo. I to na prvu. Kako objasniti ljudima da nije problem samo skidanje nego zivot poslije. Nazalost danas cujem da je gdica frajla na kvetiapinu a skinula se sa suba pa sam sebe dovodim u dilemu sta je gora stvar. Biti na serokvelu ili mo7da cak na dopu. Malo ironije bez potcjenjivanja gdice frajle al mislim da ludost svega nije proizasla radi prestanka pusinja vec radi nedostatka suba koje se manifestiralo kroz duzi period ne uzimanja istoga. Jer vrag je sub vrag je heroin vrag su i cuga i cigarete a nejveci je jebeni vrag nas mozak koji uvijek nadje opravdanje za nesto sto ne postoji da opet citiram bareta
A jebate al ste aktivni, ja eto zaspah pa vas ne mogu pratiti ali reko da probam da prepolovim dozu da vidim sa kojim vragom se to druzim ovih par meseci malo ste me preplasili vi iskusni apotekari.

Ma dal je moguce da me stigla kriza nakon 4 godine od bupa?
Da ti licanin otvori oci!! Nisu to zivotni problrmi, svakodnevnica , trke-frke, sve je to jer ti nedostaje bup!!!
Nemam bas onog smajlija sto koluta ocima, evo sam ih Frajlita, prevrnula pet puta preko glave!!
Imam ovoga sto mu para izlazi od muke 😤😤😤

21 vijek je i ljudi i dalje misle da je bilje bit na opijatima, nego na AD!!
Frajla

Post by Frajla »

Licanine sve mi nesto govori da trazis sebi opravdanja za svoje buduce postupke jer se vracas uskoro kuci, tvoji postovi sada i postovi u periodu kada si se spremao za brod se doooosta razlikuju! Svi se kolektivno drogiramo pa sta ces onda drugo nego i ti

Opet napominjem da nemam problem ici na psihoterapije i leciti razna stanja prouzrokovana bilo kakvim zivotnim okolnostima a tada pored ostavljanja cigareta u privatnom zivotu su mi se desile prilicno ozbiljne i stresne stvari koje nisam znala izhendlovati, ali to su stvari koje nemaju veze sa forumom
I uvek cu biti oprezna i pratiti svoje promene u ponasanju i osecanjima i reagovati ako treba samo da se nikada ne vratim tamo gde sam bila!
xxxana

Post by xxxana »

Mislim da on o tom begu i prica i o suocavanju sa str zivotom da je jebeno, ali slazem se da je suocavanje mac sa dve ostrice za nas u ovoj prici, mada mora nekad doci i do toga..
Svako treba da gleda po sebi,siliti sebe jeste strasno,ne znam sta je gore siliti ili maskirati sve, ali nekako se mora gurati..
Znam da cu pokusati do kraja nedelje da se resim bupa,pa dalje sta mi bog da..
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Mon Jul 29, 2019 1:34 pm Mislim da on o tom begu i prica i o suocavanju sa str zivotom da je jebeno, ali slazem se da je suocavanje mac sa dve ostrice za nas u ovoj prici, mada mora nekad doci i do toga..
Svako treba da gleda po sebi,siliti sebe jeste strasno,ne znam sta je gore siliti ili maskirati sve, ali nekako se mora gurati..
Bravo mićana... Pokušaj ako osecaš da bi mogla.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
lexilium

Post by lexilium »

POzdrav svima, evo mene opet nakon dužeg perioda, bilo mi je nekako mrsko pisat nisam bio dobro a nisamnisada 100%. Čitao sam sve šta ste pisali a ja sam poduzeo neke korake a to su speed, dop, hep i sve ostalo zdravo za sva vremena. Trenutno sam došo sebi i ostajem na svojj terapiji suba od 6 mg osjetim da mogu sić na 4 mg i to ću uradit pa onda ići do nule ali o tome nebi sada jer ja sam svjestan da ću možda i ćitav život bit na terapiji ali neka bolje i to nego vratit se na žuto ili na ono smeće speed fuj zgadio mi se.Ima dana kada uzmem samo jedan miligram suba jer jednostavno organizma minetraži a sada ga uzmem samo baš kad mi zatreba i tak osenadamdaće se jednog dana desiti čudo da jednostavno ću uzimati svojuu terapiju baš onda kada ne budem mogao izdržati a pošto topostaje ka neka rutina iimam osječaj da ću jednostavno ostaviti ga onako bezveze. Ima jedna post neko jenapisao da je baš tako i ostavio sub. A taj speed totalno mi je bio u jednom periodu uništio volju za životom.Al evo dobro je sada vratila su mi se osječanja i radosti. Još uvijek nisam 100% dobar, javim se, čao i svako dobro svima vama. A vi mladi skidajte sedok ste jošmladi jer kad prođeš 30+ a kamoli 40+ teško je onda sve teže i teže.
lexilium

Post by lexilium »

Da meneko nebi shvatio pogrešna kao da sam ja sada nešto zadovoljan sa sobom ne nisam ni sekunde alisampoduzeo neke korakekojesam gore naveo i jošnešto više sub ne šmrćem nego ga fino pravilno koristim pod jezik i vjerujte mi da sam sepozitivno iznenadio što mi je dodatno dalo krila, bolje mi odgovara pod jezik.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Mon Jul 29, 2019 1:34 pm Mislim da on o tom begu i prica i o suocavanju sa str zivotom da je jebeno, ali slazem se da je suocavanje mac sa dve ostrice za nas u ovoj prici, mada mora nekad doci i do toga..
Pripremi se da će ti biti sranje, ali znaj da će proći. Meni u prvih dve nedelje nije bilo najgore ni bezvoljnost ni konfuzija, nego mi je u tih dve nedelje prestajao da radi želudac na jedan dan, 3 puta mi se to desilo, e od toga sam dobijao i depresiju. Nakon 3 sata sna, budila me je potrebna za povraćanjem, nakon povraćanja više nisam spavao, a želudac dobar deo dana nije hteo ništa da primi, srećom to je prolazilo naglo, i nakon te depresije, javljala se blaga euforijica kada proradi želudac...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

lexilium wrote: Mon Jul 29, 2019 3:34 pm POzdrav svima, evo mene opet nakon dužeg perioda, bilo mi je nekako mrsko pisat nisam bio dobro a nisamnisada 100%. Čitao sam sve šta ste pisali a ja sam poduzeo neke korake a to su speed, dop, hep i sve ostalo zdravo za sva vremena. Trenutno sam došo sebi i ostajem na svojj terapiji suba od 6 mg osjetim da mogu sić na 4 mg i to ću uradit pa onda ići do nule ali o tome nebi sada jer ja sam svjestan da ću možda i ćitav život bit na terapiji ali neka bolje i to nego vratit se na žuto ili na ono smeće speed fuj zgadio mi se.Ima dana kada uzmem samo jedan miligram suba jer jednostavno organizma minetraži a sada ga uzmem samo baš kad mi zatreba i tak osenadamdaće se jednog dana desiti čudo da jednostavno ću uzimati svojuu terapiju baš onda kada ne budem mogao izdržati a pošto topostaje ka neka rutina iimam osječaj da ću jednostavno ostaviti ga onako bezveze. Ima jedna post neko jenapisao da je baš tako i ostavio sub. A taj speed totalno mi je bio u jednom periodu uništio volju za životom.Al evo dobro je sada vratila su mi se osječanja i radosti. Još uvijek nisam 100% dobar, javim se, čao i svako dobro svima vama. A vi mladi skidajte sedok ste jošmladi jer kad prođeš 30+ a kamoli 40+ teško je onda sve teže i teže.
Svi smo mi brate ovde 30+ ili 40+. Ja imam 33, evo dva meseca sam čist, bilo je da su se javljali crvi, ali nisam pao, zaserem li sada, tačno ću se ubiti. :) Imamo ovde Anu(xxxana), ona ima 30 - 31, ona je najmladja, mezimica naša. :D
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Locked