Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Frajla

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Frajla »

StopBup wrote: Sun Jul 28, 2019 8:59 pm Dodatni problem kod pljuga je što ih volim, dođu mi kao neka vrsta najboljeg prijatelja. Tu sa kad sam hepi, tu su kad sam tužan, i uvek prijaju, uh, ali ipak se nadam da ću se rešiti i te zavisnosti...
Ja sam kao smanjivala ali od toga nema nista, samo sam stala jedno jutro i govorila nikada vise zapaliti necu bas zato sto sam osetila koja je to grozna zavisnost. Uopste nije problem bio sto pijem kafu bez cigara, ali u sta sam se pretvorila za tih mesec dana je ravno katastrofi

Naravno da sam propusila za svoje i svacije dobro:) i nemam u planu da ih ostavljam zlo zlo zlo

To sto kazes da ih volis... zaninljivu stvar mi rece doktorka: cigaru koristim kao vrstu nagrade, i nagrada je sklonjena i ja pizdim ... po tom principu funkcionisem. Sto i jeste, kad god odradim neki bitan posao kazem “ e sad idem da zapalim”
I tako nagradjujem se redovno ... ne volim ni da se secam tih mesec dana
Jurke

Post by Jurke »

I kao neka dnevna rutina i kao nagrada... I posle klope i uz kafu, za vreme posla kao "trenutak predaha"... I naravno kada osetim da bup radi ili dok rad iščekujem...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Sun Jul 28, 2019 9:12 pm
StopBup wrote: Sun Jul 28, 2019 8:59 pm Dodatni problem kod pljuga je što ih volim, dođu mi kao neka vrsta najboljeg prijatelja. Tu sa kad sam hepi, tu su kad sam tužan, i uvek prijaju, uh, ali ipak se nadam da ću se rešiti i te zavisnosti...
Ja sam kao smanjivala ali od toga nema nista, samo sam stala jedno jutro i govorila nikada vise zapaliti necu bas zato sto sam osetila koja je to grozna zavisnost. Uopste nije problem bio sto pijem kafu bez cigara, ali u sta sam se pretvorila za tih mesec dana je ravno katastrofi

Naravno da sam propusila za svoje i svacije dobro:) i nemam u planu da ih ostavljam zlo zlo zlo

To sto kazes da ih volis... zaninljivu stvar mi rece doktorka: cigaru koristim kao vrstu nagrade, i nagrada je sklonjena i ja pizdim ... po tom principu funkcionisem. Sto i jeste, kad god odradim neki bitan posao kazem “ e sad idem da zapalim”
I tako nagradjujem se redovno ... ne volim ni da se secam tih mesec dana
Ja sam ih jednom ostavio, na pola godine, ali tada nisam imao ni 6 punih godina staža. 18.-i rođendan sam slavio u stanu, sutradan mamuran, plus sam pojeo i jedan ekser, kada sam spremao stan, nađem na podu 2 Marlbora, i onako neveseo ih gledam, gledam, zapalim jednu, odmah i drugu, osećao sam kao da držim Boga u ruci, od tada, više nisam prestajao...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
xxxana

Post by xxxana »

Nema nista od smanjivanja, mada znam coveka koji je tako ostavio,bar tako kaze,pa sam pokusala i ja i nisam uspela..
Meni je bilo tesko prve nedelje bas,posle isto, ali manje,ali nakon mesec dana mi i nije bilo toliko strasno i bilo mi je drago sto sam prestala..
Problem mi je bio kad sam u gradu,kad neko pusi, prosto me je vuklo,cak i onaj dim kad osetim ufff..
Meni je i kafa bila problem,tj posle kafe sam zelela tu cigaru vise od icega..
Imam koleginicu, koja je isto prestala da pusi i kad pijemo kafu,ona mora nesto da pusi,bila to hemijska,flomaster, marker ili nesto slicno :D A ne pusi vec 3-4 godine..
xxxana

Post by xxxana »

Htela sam reci da mora odjednom,cak i one gluposti protiv pusenja mi nisu pomogle ;)
Jurke

Post by Jurke »

Ja sam ostavljao na dve godine. Presekao i rekao od sutra ne... Trajalo je malo neko lomljenje, vrteo deset dana cigaru u ruci gde god idem. Kontao bice frka kada odem na neko desavanje. Prilazile mi neverne tome i nudile da mi je pripale, ali nisam hteo, za inat... I prestao... Proslo dve godine i ja stojim sa ortakom u kraju i mislim se u sebi, koji beše filing kada povučeš dim ono prvi put. Tražim mu pljugu, a on nema. Odem do nekog lika pored i uzicam Monte karlo onaj uzasni, plastika u njemu... Dva dima i gajenje, fuj... Isto veče žur kod ortaka i ja na trafikci i kupujem dve pakle Filter 57 😱🤭 obe ispusene do jutra i ja nastavio paklu dnevno do dan danas... :mrgreen:
Jurke

Post by Jurke »

To je brate recidiv zvani "grom iz vedra neba!" :mrgreen:
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Jul 28, 2019 9:38 pm Htela sam reci da mora odjednom,cak i one gluposti protiv pusenja mi nisu pomogle ;)
Ma ja ću da ih ostavim za par meseci kada se skroz stabilišem. Kada bih ih sada ostavio, prs'o bi' k'o Britni Spirs. :D
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Jurke

Post by Jurke »

Hehe, bašššš bi prso, a ko zna koje su muke njene brate...
xxxana

Post by xxxana »

Na ovoj temi, ko god bude dosao,naci ce svasta,nigde vise ne mora da luta po forumu,od cigara ,pa sve po redu :D
Locked