Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Jurke

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Jurke »

xxxana wrote: Tue Jul 09, 2019 10:37 pm Shvatice te Jurke :D
Do sledeceg aftera..
Zna on to i sam Ana ne sumnjam ja to, a i razumem ga. Čitajući njegove postove prosto osecam da se poigrava time sto se pojavljuje na mestima za koje ima vezana secanja i osecanja vezana za problem. Treba se nekada suočiti, ali ako si rovit pitanje je kako ce se to završiti.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
xxxana

Post by xxxana »

Jurke, pa ne znam bas da li treba da se suoci sa mestima ili sa sobom..
Suocavati se sa mestima - znaci otprilike dokazivati sebi koliko si ti jak,sto i nije realna slika o tome,pa i da zaredjas apsolutno str, a tek ovako kako on pominje..
On pravi razliku popio 4 ili 8 piva, takvu istu razliku pravi izmedju 2 dima trave ili celog dzointa..
Sto bi bilo potpuno isto,kao sad da mi kazemo uzeli smo 2,5g, a nismo 5 ili uzeli smo 1mg bupa,a nismo 2 (ukoliko smo str) ,zvuci potpuno isto,supstance ne diktiraju nista, cinjenica je sta pokusavamo da kazemo i sta se krije iza toga..
Jurke

Post by Jurke »

Upravo to ja i zelim reci. Nego ne zelim da me shvati pogrešno. Nisi strejt sve dok sa sobom rasčistiš načisto neke stvari. Recimo ja sam shvatio da mi alkohol škodi jako. U tom smislu da ako se zavozam njime lako nastavim sa bilo čime drugim sto mi je pri ruci, a škodi mi i sve ostalo i to sve više...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
StopBup

Post by StopBup »

Mogao sam da pojedem ekser, bilo ih je koliko hoces, spid da ni ne pominjem, ali ja sam to prerastao, to ne dolazi u obzir, ne bih uzeo ni da brat nije bio sa mnom. Ovaj deran je prerastao te decje bolesti. :D
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
xxxana

Post by xxxana »

Ma obaras SB,kao da citam Norisa Caka :D a ne apstinenta..
Ajd dobro,da ti ne solimo pamet vise ,drz se njive!

Jurke, sta si ti poradio sa dozama?
Ninocka

Post by Ninocka »

StopBup wrote: Wed Jul 10, 2019 11:14 am Mogao sam da pojedem ekser, bilo ih je koliko hoces, spid da ni ne pominjem, ali ja sam to prerastao, to ne dolazi u obzir, ne bih uzeo ni da brat nije bio sa mnom. Ovaj deran je prerastao te decje bolesti. :D
Samo da me teta Sanela ne izgrdi..
Vidji... ti je i ja se ne mozemo poredit sa Jurketom Anom i ostalima. Prosto ljudi imaju stazaa i to je vec druga prica.
Ja i dan dana jednom u mjesec dana ili dva, sve zavisi povucem koji dim, i super mi pane!! Za razliku od prije sad znam da fino provalim tu travu. I ne vidim nista lose u tome. Ja to odradim doma, sa poznatom ekipom... i tako :)
Tako da ovo tvoje putesestvije meni i nisu strasno... sta znam.
Yasu je bio napisao strasan post pa ga izbrisao( iz njemu znanih razloga) u sad te preimenovao i SS ( stop strejter) :D
StopBup

Post by StopBup »

Ninocka wrote: Wed Jul 10, 2019 1:22 pm
StopBup wrote: Wed Jul 10, 2019 11:14 am Mogao sam da pojedem ekser, bilo ih je koliko hoces, spid da ni ne pominjem, ali ja sam to prerastao, to ne dolazi u obzir, ne bih uzeo ni da brat nije bio sa mnom. Ovaj deran je prerastao te decje bolesti. :D
Samo da me teta Sanela ne izgrdi..
Vidji... ti je i ja se ne mozemo poredit sa Jurketom Anom i ostalima. Prosto ljudi imaju stazaa i to je vec druga prica.
Ja i dan dana jednom u mjesec dana ili dva, sve zavisi povucem koji dim, i super mi pane!! Za razliku od prije sad znam da fino provalim tu travu. I ne vidim nista lose u tome. Ja to odradim doma, sa poznatom ekipom... i tako :)
Tako da ovo tvoje putesestvije meni i nisu strasno... sta znam.
Yasu je bio napisao strasan post pa ga izbrisao( iz njemu znanih razloga) u sad te preimenovao i SS ( stop strejter) :D
Sta je otprilike napisao, zivo me zanima, je l' se secas otprilike? :)
xxxana

Post by xxxana »

Videh i ja taj post, nije mu nista strasno rekao,vec je rekao na osnovu onoga sto je SB pisao o str. zivotu i na osnovu stavova i ideja koje variraju konstantno na cijem kraju je SB strejt covek..
A pesma je remek delo :D mada mi se vise svidja originalna verzija,ova je nekako u pd fazonu..
StopBup

Post by StopBup »

A sta ima kod vas, kako napredujete? Evo mene i motike, opet se druzimo, hahajajahaha. :mrgreen:
xxxana

Post by xxxana »

Uzeh danas o,4.. i ceo dan mi je apsolutno ok,jos sam ga uzela bas rano jutros..Videcu kako ce mi ici, pa cu proceniti, ali sam namestila bas za vikend da iskuliram bez posla :D pa ako nesto bude,bice tad
Locked