Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

StopBup

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by StopBup »

oxo wrote: Mon Jul 08, 2019 1:35 pm exit je totalno puko poslednjih godina, kakvi su lineupovi nekada bili i kakvi su sad, nebo i zemlja

u stvari exit je bio dobar prve 3-4 godine i to je to

sziget je sada bolji 10x

inace ja u zivotu nisam strejt otisao na rejv, niti me privlaci da idem, iako volim muziku

a i mator sam ja lezem da spavam u 12

jedino da ustanem u 6-7 i da odem pravo na after :lol:
Exit je bio dobar do 2006.-e, posle kesa. :) Ja sam od 2002.-e do 2008.-e isao skoro svaki dan, pa nisam isao sve do 2016.-e, tada sam otisao zadnji dan jer mi je dosla drugarica iz Bg, pa me zvala. Ono, nije bilo lose, Marco Corola radio zavrsni set. Juce sam bio na afteru, nezvanicnom, sa bratom strejterom, koji je upucen u moj problem, da me slucajno ne bi povukla situacija, pa da zgutam kser. :D Bilo mi je dobro i ovako potpuno strejt, ako ne racunamo jedno pivo sto sam popio, posle samo sokici :) jos sam navatao jednu ribu, Crnogorku, do jaja je likusa, i jos zivi jako blizu mesta gde ja idem za 10-ak dana na more, 1996.-o je godiste i da jaja izgleda, dogovorili smo se da se navatamo opet u C. G. za 10-ak dana kad ja odem na more. :mrgreen: Jos se ni ne drogira, mislim jacim drogama, samo ponekad pusi travu, i cirka tekilu. 8-)
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
xxxana

Post by xxxana »

Jurke, super sam,pocela sam da uzimam dozu samo ujutru.. I ne razmisljam vise o tome,stvarno mi je ok za sad..Hocu sad da se malo naviknem na izbegavanje te druge doze,,Kako si ti?

Oxo upravo tako, isto i ja mislim,nije to vise kao nekad..
Mada,nije da ne bih isla :D
Ninocka

Post by Ninocka »

Vala kad ste zapeli evo da se i ja prijavim... Sto se tice Exita bila na prvom i nikad vise!!
Od festivala jedini koji obozavam je SSF na Adi Ulcinj.
Inace, sam ispala sam iz tog tripa!!
Sad bi mozda jedino voljela u neku sutku na dobrom koncertu, na preznjenje . Eto!!
Jurke ima li sedam dana od kad si na 0.70 mg?
Jurke

Post by Jurke »

Ninocka wrote: Mon Jul 08, 2019 2:28 pm Vala kad ste zapeli evo da se i ja prijavim... Sto se tice Exita bila na prvom i nikad vise!!
Sad bi mozda jedino voljela u neku sutku na dobrom koncertu, na preznjenje . Eto!!
Tako nekako, dan dva gore dole. Nisam ni ispratio pošteno koliko. :mrgreen: Najbitnije mi je da sam se ustalio i nemam problema vecih. Mislim da bi mozda mogao da spustim na 0,5?
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Ninocka

Post by Ninocka »

Jurke wrote: Mon Jul 08, 2019 2:41 pm
Ninocka wrote: Mon Jul 08, 2019 2:28 pm Vala kad ste zapeli evo da se i ja prijavim... Sto se tice Exita bila na prvom i nikad vise!!
Tako nekako, dan dva gore dole. Nisam ni ispratio pošteno koliko. :mrgreen: Najbitnije mi je da sam se ustalio i nemam problema vecih. Mislim da bi mozda mogao da spustim na 0,5?
Sto znam... Ako si dobro ali bas ti mozes spustit. Sad pametni spustaju po 10% od doze , mi bandoglavi 20% . Tako da vidi sam...
Ne znam na koji nacin ti to doziras uopste, ja sam na spric to rastvarala ( ovo sto je Frajla opisala na pocetku teme)
Ja sam vukla bup pa mi je vazda na pocetku nedostajao taj rad, tu sam najvise lose bila.
I sve ispod 0.70 mg mi je tesko palo. ..
Uglavnom, sedam dana je sasvim dovoljno( minimum) za sredit se na dozi!!
Jurke

Post by Jurke »

Ninocka wrote: Mon Jul 08, 2019 8:00 pm
Jurke wrote: Mon Jul 08, 2019 2:41 pm
Sto znam... Ako si dobro ali bas ti mozes spustit. Sad pametni spustaju po 10% od doze , mi bandoglavi 20% . Tako da vidi sam...
Ne znam na koji nacin ti to doziras uopste, ja sam na spric to rastvarala ( ovo sto je Frajla opisala na pocetku teme)
Ja sam vukla bup pa mi je vazda na pocetku nedostajao taj rad, tu sam najvise lose bila.
I sve ispod 0.70 mg mi je tesko palo. ..
Uglavnom, sedam dana je sasvim dovoljno( minimum) za sredit se na dozi!!
Ok mićana hvala na savetu, ja i sada imam malo problem sa time sto ne vučem vise, sto kazeš nedostaje rad. Medutim samo kad sam u normali pa nek ga i nema.
xxxana

Post by xxxana »

Zivi li ste? :D

SB, pa dal je moguce da ti cutis? :D

Jurke,kako si? Jesi li spustao?
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Tue Jul 09, 2019 5:23 pm Zivi li ste? :D

Ja na njivi ceo dan, evo sad dosao, pa idem da se tusiram, vracam se kasnije na forum. :D
Jurke

Post by Jurke »

Ana evo i mene. Ceo dan sam u obavezama nekim. Prošetao sam iz druge smene u prvu i poremetio ritam. Mesto da spustim na 0,5 ja sam jutros uzeo 0,7 i popodne 0,3. Sad se kajem, ali znam da nema nazad. Sada se pitam kako ce sutra biti stanje sa 0,5 i kako cu gurati dan. Nadam se da ce biti ok. Psiha je čudo...
Kako je kod tebe stanje?
StopBup

Post by StopBup »

Vec sam ti odg. Nego zaboravih ti reci da mi je na afteru bilo do jaja i strejt. Popio sam samo jedno pivo, i uzeo dva dima neke vrh trave. :mrgreen:
Locked