Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.
Fralja hvala na podatcima, mnogo znače, nemirne i noge u bolovima su mi stvarale velike probleme. Samim tim i nesanica, a onda horor preko dana. Vegetirao sam 6 meseci. Jesam bio na nenormalnoj dozi, ali očekujem i sada tako nesto, mozda blaze.
SB hehe super je sve to, buckao bih se ja u kadi i opustao u toploj vodi sa soli a i slično, ali tuš kabina zeza stvar. Eventualno noge do cukljeva da brčkam.
Dodjoh sa posla... Sta reci...
Uhvatio sam sebe da radim i iako sam odolevao sve vreme onoj pomocnoj dozi od 0.5 razmišljam o ritualu koji sam u poslednje vreme nametnuo sebi...Inače sve vreme na poslu sam imao tako velike muke sa odbojnim mirisima, sto je znak da me i nije bas pokrila ona doza od jutros(0,5). Znači sa svih strana smrad, čak i sam sebi sam počeo da se osecam. Uzas...
Do skoro, kada završim posao kuci me je čekala ta doza od 0,5 kojom se pokrijem i guram dalje.
Udario sam se po prstima i evo sada mi predstoji kaljenje..
Sada je biti lili ne biti...
Last edited by Jurke on Tue Jul 02, 2019 12:36 am, edited 1 time in total.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave....
Gle Ana ja mislim da ti stvarno imas veliku sansu da se se vratis normalnom zivotu "samo" sad moras biti jako istrajna u ovoj sada raboti. Prateci tvoju pricu, prilicno sam siguran da si ti usla u drogu slicno kao ja. Imala si neki normalan zivot, bavila si se sportom, e onda u tom nestabilnom periodu zivota, da li iz dosade, radoznalosti sta ti ja znam, si usla polako u pricu sa drogom. Imala si decka koji je bio u toj prici, a da to nisi ni znala odmah. Znaci mozda su ti se ljudi ucinili kul, najverovatnije i jesu, imala si takvog decka, i malo po malo, upecala si se na takav nacin zivota. Ja sam tako usao u drogu. Kada sam je probao, u sedmom razredu, nista se bitno nije desilo, to mi se cak nije ni svidelo, ja sam ocekivao da to bude mnogo jace. E onda u osmom, uhvatila me je neka dosada, ljudi koji se drogiraju, onako mladom i glupom, ucinili su mi se bas kul, ta njihova bezbriznost, opustenost, i sta ti ja znam, i udjoh i ja u tu pricu. Ja sam se dugo drzao na nekoj distanci, isprobao sam sve sto se moze probati, a ni na cemu nisam bio redovan, samo sam travu jedno vreme pussio svaki dan, i onda tek sa 29 godina posle povremenog uzimanja bupa godinu i nesto, postanem narkoman, iliti zavisnik. Generalno gledajuci, nista nisam dobio od droge, samo zakoplikovao sebi zivot. Mogu reci da mi je bup u neku ruku mozda i pomogao da shvatim apsurd drogiranja u mom slucaju, i sada je krajnje vreme da zavrsim tu pricu u svom zivotu. Nesto mi se cini da je tvoj ulazak u drogu bas slican mom. I ja sam bio sportista, imao sam normalan i ispunjen zivot, uvek sam bio u nekoj akciji, i eto u nekom trenutku dosade u tom nastabilnom periodu zivota se zeznem.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Tačno tako SB, vecina nas i oseca sigurnost u njoj i tesko zeli da izadje iz tog okvira. To su i rituali, navike, način življenja... Da ne palamudim ja sad, svi smo toga negde svesni... Samo treba naci način da se ispliva iz tog šablona.
Obavezno uzmite taj sto vam je Frajla napisala mnogo je bolji od svih ostalih. Ja pila i onaj direkt i svakakve gluposti, ali slabo mi pomagalo. Sem sto mi je probavu razbuktalo nista se drugo nije desilo. Jeste da je malo skuplji ali vrijedi.
Mada za nemirne noge pomaze jedino katarpresan, i da dozu smanjujete enormno lagano , kao sto je to Frajla radila.
Inace dva dana biciklijade ne gine...
( ja sam te nemirne noge imala tek na 0 mg )
A ti Sb nemoj vise slusajno da si se ikad drogirao. Ovako da te Bog pogleda da sve s andjelima zavrsis , to brate moze samo jednom!!
Ninocka wrote: ↑Tue Jul 02, 2019 2:11 am
Obavezno uzmite taj sto vam je Frajla napisala mnogo je bolji od svih ostalih. Ja pila i onaj direkt i svakakve gluposti, ali slabo mi pomagalo. Sem sto mi je probavu razbuktalo nista se drugo nije desilo. Jeste da je malo skuplji ali vrijedi.
Mada za nemirne noge pomaze jedino katarpresan, i da dozu smanjujete enormno lagano , kao sto je to Frajla radila.
Inace dva dana biciklijade ne gine...
( ja sam te nemirne noge imala tek na 0 mg )
A ti Sb nemoj vise slusajno da si se ikad drogirao. Ovako da te Bog pogleda da sve s andjelima zavrsis , to brate moze samo jednom!!
Uh ta biciklijada, taj maraton... Ko izmisli opijate i ko se seti da se njima radi!?!? Da mogu nalupao bih im glavu, al ovako lupam svojom. Jel taj katapresen moze bez recepta da se uzima u tekama? Ili mora da se pocimam...?
Ukratko...
Izgleda da mi je mnogo veliki ovaj skok sa sranjem, dva dana pauze, pa duplo manja doza. Ne uzimanje mi je lepo prošlo, imao sam fore, malo obaveza i verovatno zaliha u org... Zato sam juče izgurao pre podne sa 0.5, ali noc mi je prošla u roštilju po krevetu....nisam se popravio sa još bupa nocas jer znam da nebi imalo efekta i danas bi mračio sebe sa kajanjem i deprom. Zato jutros uzimam 0,7 i gledacu da se zadrzim na tome par dana...
Taj magnezijum jurim danas odma, a i katapresen mi je na umu...kasno sam legao i muljao po glavi ceo svoj staz i dogadjaje... Svako sranje je mi je isplivalo pred očima i naravno motanje filma do besvesti u krug...
Licanine,svesna sam ja toga,bice tu dosta posla,kad se prestane sa bupom,ali sam ovog puta spremna na to,nikad ja ovako nisam sagledala svoj problem..
A vidim da si se i ti malo digao,delovalo mi je kao da prihvatas to sto ti je ajde reci nametnuto,iako si sam uzrok svega,
mada si realno u ozbiljnijoj situaciji nego ja,ja nemam ovako problema,imam prostora,nemam pritiske sa strane,moji me razumeju,a i ti imas srece sto ti je zena podrska,ljudi koji nisu u toj prici,uglavnom i ne mogu to da razumeju..Aj,pa srecno!
Znam SB,svi na obicno glup nacin i ulazimo u tu pricu..I ne mogu da se vratim u taj neki period,jer sam ga i zaboravila i kako uopste izgleda biti skroz str..Sve sam to bila na mesec-dva najduze..I ovaj buprenorfin racunam u to..Kako si ti?
Jurke,a sad razmisli,1 vece ti je proslo sa trzavicama samo,bolje poradi na toj nekoj psiho pripremi,jer i nije toliko strasno,moram priznati da sam se i ja poprilicno uplasila,ne zbog toga kako ce mi biti,vec zbog okolnosti,kako cu odradjivati stvari,da li ce me nesto izbaciti iz sina-sve ovo je apsolutno nepotrebno,ne razmisljaj unapred,samo trenutno..
Ako mislis da ne mozes,ostani na o,7,ali nemoj tripom pogorsavati stvari,jer zaista nisu toliko strasne,psiha je cudo u celoj prici,ja to po sebi gledam..
Meni je svega bilo,cak i ne mogu da kazem lose,vec neugodno,neka 2-3 dana,muskarci bolje to podnose od zena,nego sto smo mi navikli da pratimo samo ono sto je lose i da trazimo resenja da to ispravimo..
E da i jos nesto,primecujem da pocinjem da osecam tu popodnevnu dozu,tako da mi izazove euforiju,koju trenutno ne zelim,osecam promenu uglavnom,tako da mislim da ovo moze jos malo da se tresne,ne znam koje je to neko vreme stabilizacije i moze li to da bude ovo vreme koje sam ja pregurala..Tako da Frajla,izvoli ti to bolje znas od mene..