Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

StopBup

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by StopBup »

Jeste, pogresio sam, i bitno je da sam toga svestan, i gresku necu ponavljati! Ko nije gresio, taj nije ni ziveo!
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
yasujirozu

Post by yasujirozu »

sjeli su ti ljudi na vrat, ne iz zlovolje, već kaj znaju kakva euforija te može spucat, jer si se, eto, skinuo s bupa, i to poprilično lako - neće te pivo il petnest, vratit k njemu, al si i sam vidio, kak se u takvim situacijama (marfi je to), najednom stvorio i spid, i to naprosto (pre)često tako biva, a to te onda može vrlo lako vratit nazad u circulus vitiosus, čitaj, do recidivizma...

nikakvo popovanje, nit paternalizam, već se samo čuvaj - čuvaj se od sebe ;)
StopBup

Post by StopBup »

Ma znam da nije niko zlonameran, malo sam se iznervirao, sve je to normalno. :) Ne bih bas rekao da sam se lako skinuo, niti smatram da sam se jos skinuo. Potkovan ranijim iskustvima, mesec dana je jako malo da bih govorio da sam se skinuo. Tu sam, pisacu, citacu, govoriti o iskusenjima sa kojima se srecem, i tako. Piti vise necu ni to malo, niti mi je bilo dobro na alkoholu, jos se javila opasnost i od spida, nisam debil da to ponavljam. Pre cu se ubiti nego da sad zaserem stvar i sansu da se konacno vratim na normalan kolosek u zivotu. Eto, toliko za veceras, laka vam noc!
xxxana

Post by xxxana »

SB ti si sad na selu,docices u grad,drugacije je,takvih desavanja kao na slavi bice mnogo cesce kad se vratis,onda ces da kazes-bio sam izolovan,radio,trenirao,zasluzio sam da se malo opustim,opet ce se tu nesto pojaviti,jesi li svestan da neces uvek biti u cvrstom razmisljanju,vrlo je lako popustiti,onda takve situacije zaredjaju prosto,pa onda razmisljas,uzeo sam i prosli put,sta ima veze,ionako sam sjebao stvar,pa opet,pa opet,mozak sam nalazi opravdanja..
To tako krene samo,ne misli se tu na par piva i na jedan trenutak,dan,mesec,godinu..Vec na rezlutat svega..
Ako ti sad mozes da kazes da unapred znas da to tako nece biti,onda jos nisi ni svestan sustine svog problema..
xxxana

Post by xxxana »

Jurke,ja ne znam zasto ti sebi to radis sad kad si jos rovit?Ok,zelis da vidis kako ce ti biti,kaznjavas se ili sta god,ali sam sebe stavljas u rizik,ali dobro,opet ti poznajes sebe,samo smatram da se mucis bezveze..Aj da prekidas i radis nesto konkretno,ali to iskusavanje sebe,znas dokle moze da te odvede..Vodi racuna..
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Jun 30, 2019 9:12 am SB ti si sad na selu,docices u grad,drugacije je,takvih desavanja kao na slavi bice mnogo cesce kad se vratis,onda ces da kazes-bio sam izolovan,radio,trenirao,zasluzio sam da se malo opustim,opet ce se tu nesto pojaviti,jesi li svestan da neces uvek biti u cvrstom razmisljanju,vrlo je lako popustiti,onda takve situacije zaredjaju prosto,pa onda razmisljas,uzeo sam i prosli put,sta ima veze,ionako sam sjebao stvar,pa opet,pa opet,mozak sam nalazi opravdanja..
To tako krene samo,ne misli se tu na par piva i na jedan trenutak,dan,mesec,godinu..Vec na rezlutat svega..
Ako ti sad mozes da kazes da unapred znas da to tako nece biti,onda jos nisi ni svestan sustine svog problema..
Takvih desavanja u gradu nema. Znaci kada je ceo grad na nogama i kada svi piju. Ja sam u gradu skroz ispao iz tih kombinacija, odavno, blage veze nemam ni ko prodaje, ni sta prodaje, znam samo ko ima bup. Niti vise drogiranje smatram nekim opustanjem i oduskom sebi. Ja cu na selu biti jos dugo, mozda i za stalno, bas zato da promenim navike, a prema drogiranju sam razvio prilicnu odvratnost, nema toga na svetu, za sta bih se ja vracao u stanje od recimo januara ove godine. Ne znam kako da vam objasnim, bukvalno me nista lepo ne veze za drogiranje, i sam moj ulazak u drogu je bio iz jako glupog razloga. Ja sam recimo od droge, jako smanjio svoje samopouzdanje, dobio sam nesigurnost u zivotu, i tome da se vracam, nema teorije. Ne druzim se ni sa kim ko se drogira, vec odaaavno.
xxxana

Post by xxxana »

SB drz se toga ;) I iskoristi to vreme da dobro razmislis o svemu..
Mnogi od nas se ne vracaju na stare staze zato sto vole..
StopBup

Post by StopBup »

Mene recimo drzi u ovome svemu vera i zelja za normalnim zivotom, koji vec po malo osecam, nije sve tu bilo bajno, i sad je bilo frka, ali normalnih frka, onih koje cine zivot i borbu u zivotu. Gle Ana, smanji ako mozes malo skepticizam o zivotu bez droga, mozda ti to i olaksa ovu borbu. Ili gresim o tvom skepticizmu, ne znam, sorry ako sam pogresio. ;)
StopBup

Post by StopBup »

Naravno da je problem veliki, ogroman, ali moze da se resi!
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Jun 30, 2019 10:18 am SB drz se toga ;) I iskoristi to vreme da dobro razmislis o svemu..
Mnogi od nas se ne vracaju na stare staze zato sto vole..
Naravno, ogroman deo dana razmisljam o svemu. Sto se tebe tice, gledaj da ne razmisljas sto se tice droge u tom pravcu kako si pisala u odgovoru meni:"Da se malo pocastim, da se opustim, itd. ", probaj da izbacis iz glave drogu kao sredstvo za cascenje sebe, i opustanje, gledaj je kao nesto sto te moze jako lako sjebati, pa i unistiti. Vremenom ce cascenje sebe postati neke zdrave stvari, samo treba biti uporan, i znati sta hoces!
Locked