Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

xxxana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by xxxana »

To za strahove mi je skroz jasno,znam da tim mogu sve da udvostrucim,ali opet mi i nije svejedno..Vidi da mogu negde da se zatvorim,ja bih znala kako cu,ali imam stvari sa kojim ne znam da li cu moci da se nosim u odredjenim stanjima,to mi je problem
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Sat Jun 29, 2019 11:06 pm To za strahove mi je skroz jasno,znam da tim mogu sve da udvostrucim,ali opet mi i nije svejedno..Vidi da mogu negde da se zatvorim,ja bih znala kako cu,ali imam stvari sa kojim ne znam da li cu moci da se nosim u odredjenim stanjima,to mi je problem
To je Xxana očikivani strah kod svih nas koji razmišljamo o ili smo u fazi skidanja. Kontam sve dok se ne suočimo sa tim situacijama trezne glave one ce nam biti izgovor i pokrice za nastavak stanja u kojem jesmo.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Ninocka

Post by Ninocka »

yasujirozu wrote: Sat Jun 29, 2019 8:50 pm
StopBup wrote: Sat Jun 29, 2019 7:50 pm popio sam 5-6 piva
hehe, a prvo si napisao 7-8, pa editovao :mrgreen:

koliko je bilo odista? 10?

ništa ti ne brini spram publikuma ovdje - forum koji nosi naziv narkomanija, gle čuda, uglavnom ne pohađaju cvijećke, te se ne moraš brinut zbog moralnog prijekora ;)
Hahahahahahahhahahahaha
Jurke

Post by Jurke »

Ne kazem da o tome ne treba razmišljati, ali to motanje po glavi i nabijanje tenzije i straha od onoga sto sledi često ume da odvrati čoveka od onoga čemu tezi. Meni je to vec duže vreme izgovor... Izgovor uvek može da se nadje za to da se odustane i produzi.
xxxana

Post by xxxana »

Jurke,to su stvari sa kojima se jos suocila nisam,pokusavala sam,ali bila je borba i padala sam,ne znam jos kojim trikom taj deo da resim,tu za sad nema govora,a mislim i uopste na obaveze koje imam,da ne znam kako cu ih ispunjavati
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Sat Jun 29, 2019 11:25 pm Jurke,to su stvari sa kojima se jos suocila nisam,pokusavala sam,ali bila je borba i padala sam,ne znam jos kojim trikom taj deo da resim,tu za sad nema govora,a mislim i uopste na obaveze koje imam,da ne znam kako cu ih ispunjavati
I meni je to na pameti, ali dok ne probam necu ni znati dal ce to ici glatko ili ce biti problema. Samo kazem da to ne treba da nam bude izgovor, ako tezimo tome da se ujutru probudimo trezne glave i da se suočimo sa problemima i obavezama bez razmišljanja o bupu. Jednostavno se treba uhvatiti u koštac sa problemom.
Znam da sam danas bio pokriven dozom od juče, a i nisam imao obaveza kao radnim danom, ali eto izgurao sam dan bez bupa. Sutra? Videcemo vec... Kontam da cu pustiti da prodje sto vise vremena pre nego sto ga uzmem.
StopBup

Post by StopBup »

Ne mislim da je neko zlonameran, ali mi jako smeta sto mi se govori da cu se ja zbog 3 litre piva vratiti na bup. Prvo, kajem se sto sam u opste i popio to malo piva, nije mi ni prijalo, prijalo mi je prvih 3-4mala, posle sam popio po inerciji jos koje i stao, video sam da to jednostavno vise nije za mene, i samo je ojacalo moju volju za strejt zivotom, drugo, imao sam priliku i spid da povucem, naravno da nisam, toliki debil nisam, jer znam gde to vodi. Posle tog piva, umesto na spid, otisao sam na cevape, najeo se, i lepo kuci da spavam. Zasto sam to podelio sa vama, zato sto zelim da budem iskren, da dobijem kritiku, podrsku, da dam podrsku ili savet, a da mi se govori da sam na pravom putu da se vratim bupu zbog kojeg piva, koje necu vise ni piti, ne treba mi to.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

Licanin kao sada da mi govori u fazonu, bolje uzmi odmah bup, vratices mu se za tri meseca svakako. E pa necu mu se vratiti, ne naravno zbog inata tebi, nego zbog sebe i svog zivota.
StopBup

Post by StopBup »

yasujirozu wrote: Sat Jun 29, 2019 10:39 pm
StopBup wrote: Sat Jun 29, 2019 9:01 pm a evo ti si mi izmamio i prve smajlije danas.
drago mi je ak je tako, no, svu šalu na stranu, budi obazriv - upozorio sam te još onomad, povodom nečega što mi se učinilo još tada, kao tvoje opuštanje, a kako dolazi to famozno more ;)
Hvala brate, naravno da cu biti obazriv! Tamo idem sa tetkom, ne sa ekipom, bas zbog ove moje situacije.
StopBup

Post by StopBup »

Oprosti Licanina ako sam te pogresno shvatio, ali ne vidim svrhu tvog danasnjeg pisanja meni. Bilo je stvari koje su mi bas pomogle, koje si mi ti rekao. To je bilo ponavljam, ono da preispitam sebe zasto sam usao u svet droge, razlog je bio debilan, na tome sam ti jako zahvalan, i pomogao si mi, ali sada zbog ovo malo piva, pocao si da mi pises kao da sam uzeo dop ili spid, ili vec bup. Na kraju krajeva i shvatio sam da je bila greska, i necu je ponavljati, ja sam to napisao i zbog drugih, ako nekome padne na pamet alkohol, da ga jednostavno zaobidje.
Locked