Moderator: sanela
Ne razumeh...godinama si na 0,5 najviše 1mg ili više od god dana...šta je bilo pre te doze ako si godinama?ziki wrote:Ja ne znam kako vi osecate te promene prilikom smanjivanja ili menjanja doze Bupa..Ja vec vise od godinu dana uzimam otprilike izmedju pola mg i 1 mg.. jednom dnevno i ne osecam nikakve razlike..
Takodje sam par puta uzeo vise u nekoj nameri da ce mi prestati bolovi u ledjima od rintanja...i opet nikakvu razliku nisam osetio, tako da vise nikad nisam ni uzeo jace od tog parcenceta od kazi 1 mg..
Jedino sam osetio par puta kada sam zaboravio da ga uopste uzmem, pa tek uvece osetim da sam malo umorniji nego inace..i tek onda skapiram u cemu je stvar.
Znaci uzmem 5 kutija Bupa od 8 mg za celu godinu i uopste vise ne razmisljam o terapiji...
Sad sam vec maltene godinama na tom leku, skoro sam radio detaljni sistematski lekarski pregled zbog posla i nikakve promene nemam...i sto se tice krvne slike, pritiska, i ostalo...
Ne znam na sta ce sve to da ispadne sa tim Bupom, ali taj motiv da budem u funkciji i da mogu da radim kao magarac me drzi na tom leku..
Koja ce cena da bude na kraju i da li ce biti jbm li ga...
Vise od godinu dana sam na toj dozi od 1 mg otprilike.. a krenuo sam sa 4 mg i to sada vec prilicno davno..Ničija wrote:Ne razumeh...godinama si na 0,5 najviše 1mg ili više od god dana...šta je bilo pre te doze ako si godinama?ziki wrote:Ja ne znam kako vi osecate te promene prilikom smanjivanja ili menjanja doze Bupa..Ja vec vise od godinu dana uzimam otprilike izmedju pola mg i 1 mg.. jednom dnevno i ne osecam nikakve razlike..
Takodje sam par puta uzeo vise u nekoj nameri da ce mi prestati bolovi u ledjima od rintanja...i opet nikakvu razliku nisam osetio, tako da vise nikad nisam ni uzeo jace od tog parcenceta od kazi 1 mg..
Jedino sam osetio par puta kada sam zaboravio da ga uopste uzmem, pa tek uvece osetim da sam malo umorniji nego inace..i tek onda skapiram u cemu je stvar.
Znaci uzmem 5 kutija Bupa od 8 mg za celu godinu i uopste vise ne razmisljam o terapiji...
Sad sam vec maltene godinama na tom leku, skoro sam radio detaljni sistematski lekarski pregled zbog posla i nikakve promene nemam...i sto se tice krvne slike, pritiska, i ostalo...
Ne znam na sta ce sve to da ispadne sa tim Bupom, ali taj motiv da budem u funkciji i da mogu da radim kao magarac me drzi na tom leku..
Koja ce cena da bude na kraju i da li ce biti jbm li ga...
Svaka čast ako si više od god a tolerancija nije porasla kao što raste od bilo kog leka..Mislim da u dobrom delu stoji da godinama i godinama se taloži lek u organizmu, navikneš telo i psihu na neku količinu, otuda teskoba kad to kreneš da sabijaš tj smanjuješ..ja sam dugo bila ba takozvanoj plafon dozi, pa nisam ni osetila neke teskobe prevelike dok nidam došla do 2mg, još gore sa 1 pa niže...takođe pre dve možda tri god verovala sam da je kek čudo i razne pozitivne stvari uradila u životu...ali došao je momenat kad sam toliko otupela,zatvorila se, krenula depresija, osećaj kao da život prolazi a ja skrštenih ruku. Stoji da sam sve pripisala da je posledica leka..ali...