JA-OVISNIK

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

starkid

Post by starkid »

pepeljuga84 wrote:Čovek se najlakše bori,kada ima za šta da se bori...
Svi mi najmanje volimo sebe.....
A u toku ovisništva nismo neki ljubitelji ni ljudi oko sebe...
BOŽE DAJ MI RAZLOG :!:
To Pepeljuga jednostavno nije realno.... to da svi mi najmanje volimo sebe...
Možda se ti tako trenutno osećaš.... to ne znam.

Tvrdim da svaki čovek (koji nema decu, ne znam kakvo je stanje stvari kad imaš decu...) sebe najviše voli.
I bilo bi bezveze kad ne bi bilo tako.

I daj ti sama sebi razlog, ne čekaj od boga da to uradi....
Ti si razlog.
Šta će ti veći razlog?
Ma, ne postoji veći razlog, ludice :)
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Veruj mi da grešiš...
Svaki ovisnik više voli klošara na ulici nego sebe,jer onda, zašto bi to sebi radio...
Kada se skinemo,mrzimo sebe zbog svih stvari koje smo radili kao ovisni...i tako u nedogled....
Potrebno je vreme da zavolimo sebe,a samim tim i ljude oko sebe...
Pozdrav.
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
dinela

Post by dinela »

Ne znam, mozda grijesim, ali bas mi je nelogican takav pristup problemu "Mrzim sebe". Mislim, da ipak ovisnik, u aktivnom periodu, voli jedino sebe i drogu. Jer kada nekoga mrzis, u ovom slucaju sebe, onda ti i ne smeta ako ta osoba pati, u ovom slucaju ti. A koliko sam primjetila svi ovisnici se boje skidanja, bolova i patnje.
Jer za ovisnika je patnja zivot bez droge. Ja mislim da vi ipak volite sebe i vise nego mislite. A sto se tice nas bliznjih,.. ili klosara na ulici,... Pa do sada ste onda mogli naci razlog za skidanje. Kada vec volite sve vise nego sebe, onda trazite snagu u tome. Onda bi vam trebalo biti vazno sto vasi bliznji pate. Onda biste im trebali pomoci, i zaboraviti na sebe, jer... kako kazete, svejedno se ne volite,zasto vam je onda stalo?
"Mrzimo sebe zbog svih stvari koje smo radili kao ovisni", - Ne, nego vasa podsvijest ponovo trazi razlog za drogu.

Jer taj problem se ne moze rijesiti tako sto cete ponovo pobjeci u taj neki svoj svijet, i... I zato to ide u krug.
mise en place

dinela

Post by mise en place »

Vi ste suovisnik ili neko u cijem zivotu droga igra ulogu.Zao mi je to ,to je veliko zlo,nemoze se nimrimirisiti ne Dinela i ato sto ti nekontas to je uredu,Pusti za sad da bude tako,Svjet se mjenja ,eto,vec imaju bolje tablete i to.Bolest,bolest je to,probaj razumjet mada su u pitanju prljavi dzankiji,neki tako ni izgledaju.Ko bi reko?
Moji bliznji strasno pate,moja majkapogotovo a sad i otac mad su biliijesu razvedeni28 god.Svi se sad zabrinuli.To je dobro!Pobrini se ti za nesto,neku sitnicu koja ce pomoci....bilo sta.Patnje,bolovi i strah od skidanja dodje i mozda i prodje ali uvjek je tu,kad osjetis na svojoj kozi ,ludilo,mamjmuna,zukri...uliva strah,,uliva govnjiv osjecaj,nema osjecaja,govno pisaka povracotina...malo me frka os svega odjednom.

ma nije da se bojim nego malo cemo sad to lakshe,strucnom pomoci.....
pozdrav

mise
dinela

Post by dinela »

Naravno da je bolest,.. I naravno da me pogodila. I naravno da patim iako se ne drogiram, i razumno je sa moje strane sto mrzim drogu,.. I ne , ne mislim u stilu "prljavi junkiji".
I ja nikako, ama bas nikako ne mogu razumjeti onako kako razumijete vi,.. Ali bi za vase dobro bilo da pocnete razumjevati ono sto razumijemo mi. Tako bi bilo bolje. Da se vi vratite u nas svijet, a ne da mi udjemo u vas.
I znam da je bolest,...A svaku bolest treba lijeciti.
Onim postom sam samo odgovorila Pepeljugi o ljubavi prema sebi. I stojim i dalje iza tog.
zvrky

Post by zvrky »

Onaj koji nije osetio moć heroina, ne može shvatiti
Ovo je ziva istina :!:
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
dinela

Post by dinela »

Onaj ko se nije ubio ne moze znati sta je samoubojstvo,......

Zvrky vjerujem ti ! Stvarno ti vjerujem zato i ucim od vas. Da pomognem svom bratu.
zvrky

Post by zvrky »

Dinela to nije isto,niko ne zna sta nas ceka posle smrti a kad osetis na svojoj kozi tu jebenu moc heroina ti si ziv i znas sta te ceka....ziv si!
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Ne znam, mozda grijesim, ali bas mi je nelogican takav pristup problemu "Mrzim sebe". Mislim, da ipak ovisnik, u aktivnom periodu, voli jedino sebe i drogu. Jer kada nekoga mrzis, u ovom slucaju sebe, onda ti i ne smeta ako ta osoba pati, u ovom slucaju ti. A koliko sam primjetila svi ovisnici se boje skidanja, bolova i patnje.
Jer za ovisnika je patnja zivot bez droge. Ja mislim da vi ipak volite sebe i vise nego mislite. A sto se tice nas bliznjih,.. ili klosara na ulici,... Pa do sada ste onda mogli naci razlog za skidanje. Kada vec volite sve vise nego sebe, onda trazite snagu u tome. Onda bi vam trebalo biti vazno sto vasi bliznji pate. Onda biste im trebali pomoci, i zaboraviti na sebe, jer... kako kazete, svejedno se ne volite,zasto vam je onda stalo?
"Mrzimo sebe zbog svih stvari koje smo radili kao ovisni", - Ne, nego vasa podsvijest ponovo trazi razlog za drogu.

Jer taj problem se ne moze rijesiti tako sto cete ponovo pobjeci u taj neki svoj svijet, i... I zato to ide u krug.
Pod jedan ja sam čisa šest meseci....Dalje....
Misliš da volimo sebe jer se svako jutro budimo u sopstvenim govnima,smradu itd.;misliš da volimo da nas ljudi gledaju kao ludake kada na plus 40 nosimo perjane jakne;misliš da volimo to što smo svesni da ostavljamo traume svojim porodicama zauvek--to što krademo,lažemo,varamo....Sve u krug...
Da li stvarno veruješ da volimo to što ne možemo osetiti draži sunčanog dana....

Niko od nas nije unapred isplanirao svoju narkomansku karijeru...A heroin????Ništa drugo nego"đavo u prahu",a ti isteraj đavola iz čoveka....

Mi smo ozbiljno psihofizički bolesni ljudi,ipak svesni,osećajni,inteligentni....Da je tako lako reći NE ovog foruma ne bi ni bilo!!!!
Ne verujem da će iko od nas sebi oprostiti ono što je radio voljenima za vreme drogiranja,a veruj,takve stvari najviše bole i proganjaju,čovek ih nikada ne zaboravi...

Ono što nam je najpotrebnije je podrška i razumevanje okoline...nikako prezir....
Samo ću još reći jedan stih Depeshe-a TRY WALKING IN MY SHOES :goodman: :prayer:
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Luna

Post by Luna »

Dinela....ipak nisi u pravu ovaj put. I ne mozes da znash. Mozes da razumijesh i da se suosjecas ali da znash ne mozes. Nemoj se ni truditi-nemoguce je. Mi sebe ne volimo....i kako pepe kaze....volimo druge(pa cak i nekog ne bitnog) vishe od sebe....bas zato sto...sad smo sve zajebali, sjebali, razocarali, unistili....itd...i tu se vraca ona neka griza savjest koja nas tjera da se "mrzimo" za sve sto smo ucinili. (ne kazem da se zaiista mrzimo). I samo vremenom i stvarnom borbom(aktivnom) mozemo ponovo da se zavolimo. Zapravo moramo to da naucimo. Kao i mnogo drugih stvari....kao npr da ne bjezimo od problema, i emocija. Nije to sve tako lako. A nije ni nemoguce. Sve je to prolazno. I mrzimo se...i sazaljevamo se ...i sjebajemo se....i onda smo ponosni na sebe...pa se onda opet sjebemo...pa se opet ne volimo...pa uspijevamo malo po malo....pa se po malo suocavamo s problemima bez bjega, s emocijama...bez bjega. Pa ce to doci na svoje. Polako. treba nam podrska i neko da nas potapse po ramenu i kaze "svaka cast"...ili" odlicno, ponosna sam na tebe...napredujes"...malo podrske i vjere u nas.
samo polako
Pepe svaka cast....bori se i dalje......
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Post Reply