Ne znam, mozda grijesim, ali bas mi je nelogican takav pristup problemu "Mrzim sebe". Mislim, da ipak ovisnik, u aktivnom periodu, voli jedino sebe i drogu. Jer kada nekoga mrzis, u ovom slucaju sebe, onda ti i ne smeta ako ta osoba pati, u ovom slucaju ti. A koliko sam primjetila svi ovisnici se boje skidanja, bolova i patnje.
Jer za ovisnika je patnja zivot bez droge. Ja mislim da vi ipak volite sebe i vise nego mislite. A sto se tice nas bliznjih,.. ili klosara na ulici,... Pa do sada ste onda mogli naci razlog za skidanje. Kada vec volite sve vise nego sebe, onda trazite snagu u tome. Onda bi vam trebalo biti vazno sto vasi bliznji pate. Onda biste im trebali pomoci, i zaboraviti na sebe, jer... kako kazete, svejedno se ne volite,zasto vam je onda stalo?
"Mrzimo sebe zbog svih stvari koje smo radili kao ovisni", - Ne, nego vasa podsvijest ponovo trazi razlog za drogu.
Jer taj problem se ne moze rijesiti tako sto cete ponovo pobjeci u taj neki svoj svijet, i... I zato to ide u krug.
Pod jedan ja sam čisa šest meseci....Dalje....
Misliš da volimo sebe jer se svako jutro budimo u sopstvenim govnima,smradu itd.;misliš da volimo da nas ljudi gledaju kao ludake kada na plus 40 nosimo perjane jakne;misliš da volimo to što smo svesni da ostavljamo traume svojim porodicama zauvek--to što krademo,lažemo,varamo....Sve u krug...
Da li stvarno veruješ da volimo to što ne možemo osetiti draži sunčanog dana....
Niko od nas nije unapred isplanirao svoju narkomansku karijeru...A heroin????Ništa drugo nego"đavo u prahu",a ti isteraj đavola iz čoveka....
Mi smo ozbiljno psihofizički bolesni ljudi,ipak svesni,osećajni,inteligentni....Da je tako lako reći NE ovog foruma ne bi ni bilo!!!!
Ne verujem da će iko od nas sebi oprostiti ono što je radio voljenima za vreme drogiranja,a veruj,takve stvari najviše bole i proganjaju,čovek ih nikada ne zaboravi...
Ono što nam je najpotrebnije je podrška i razumevanje okoline...nikako prezir....
Samo ću još reći jedan stih Depeshe-a TRY WALKING IN MY SHOES :goodman: :prayer: