pozz
već sam ostavila jedan post,ali nova sam na forumu i nemogu se snaći baš među temama. odlučila sam pisati na ovoj, jer i ja imam istu temu (otom potom koliko je način pravilan,ali se radi o skidanju),a i zato jer vidim da vas je ovdje dosta aktivno.. moram pisati ispočetka,pa tko ima volje nek čita..
već sam napisala da uzimam sub intravenozno.. imam 26godina,bila sam ovisna o hepovima,dopu,tabletama i evo bupu.. počela sam jako rano, zapravo nisam "trijezna" od neke svoje 13.te godine..
bup sam počela uzimati ne znajući uopće što je to točno,moj pokojni prijatelj ga je dobivao na recept. očito je da ga nisam uzimala kao terapiju ili pomoć pri skidanju,nego da bi se njime drogirala.. i na početku je bilo super.. sa vremenom sam ga uzimala samo zato da bi bila normalna i mogla funkcionirati. radim i živim samostalno od svoje 18.te.. iskreno i neznam kada bi se odlučila za skidanje da nije mog sadašnjeg muža.. otišli smo u njemačku,počeli tamo raditi ali se dogodilo sranje kad smo ostali bez njih,na ulici ih više nismo mogli nabaviti a odlazak kod doktora je rezultirao nulom.. pošto smo bili u stanu od moje šogorice,tamo krizirali i unatoč krizi pokušavali izvesti čudo i doći nekako do bupa samo da ne potjeramo sve u p.m i vratimo se kući,što smo na kraju i napravili. šogorici smo i rekli o čemu se radi jer nije glupa i zna što znači kriza.. a bila je užasna,ja sam čak pala dva puta u nesvjest na sred ulice.. tad smo odlučili da idemo nazad,da ćemo se vratiti nazad u DE čisti.. čim smo doputovali,pokupili smo sub i popravili se.. bili smo bez njega znači 6 dana... neznam dali nam je bilo tako jer smo ga zloupotrebljavali,ali kriza je nastupila jako brzo,bila je jako intenzivna i čak i nakon 6.og dana nije bilo bolje.. nismo mogli spavati uopće,znači u tih par dana nismo spavali ni 10 minuta. u glavi kaos,noge izluđuju kriste,izluđuju...
želimo se skinuti,ali nemamo baš puno vremena jer uskoro moramo ići raditi na sezonu.. smanjili smo količinu,ali to nije ni približno onako kako vidim da su je smanjivali drugi. i neznam dali to smanjivanje ima smisla kad si nismo mogli dati vremena da nam se organizam stabilizira.. ipak mislim da će taj skok biti lakši nego što je bio ovaj sa 4,5mg na 0 preko noći... ili griješim...
znači smanjivali smo u kratkom periodu jako puno,iako se nismo imali vremena na tu količinu priviknuti..
sad trebamo napraviti ovaj posljednji rez, nula... i početkom idućeg mjeseca trebamo početi raditi..
čitala sam puno vaše postove i gledala što nam može olakšati,od nečega za bolove,za smirenje (jer ja imam astmu i tahikardiju) i meni će definitivno trebati antidepresivi.. moj muž govori da njemu neće toliko trebati tablete za period nakon fizičke krize i poznavajući njega,vjerujem da mu neće trebati, ali za sebe se brinem.. sad i pored bupa imam anksiozno panični poremećaj sa epizodama depresije,kako će onda tek biti poslije.. pošto se ne krećemo baš u tim krugovima i nisam sigurna dali ćemo moći tablete nabaviti na ulici, razmišljala sam da sutra odemo do centra za ovisnike.. znam kako funkcionira centar kod mene u gradu,ali ako dođem i kažem da se zaista želim skinuti i da trebam pomoć,pomoć po pitanju medikamenata...
naravno da mi je fizička kriza užas i znam šta nas čeka,već smo to prolazili,ali se jako bojim sama sebe.. ne toga da ću napraviti recidiv kad se očistim,nego da se nakon skidanja neću osjećati zadovoljno,sretno.. čitala sam kako je netko pisao da se nakon skidanja konačno osjeća dobro,poletno,motivirano,sretno...meni je trenutno nepojmljivo da se mogu tako osjećati bez ičega,sama sa sobom.. jako dugo sam na nečem,puno je to godina i počela sam u onim godinama,pubertetu,onda kad upoznaješ,gradiš i tražiš sebe.. ja sam već tada krenula ovim putem.. znam da zaslužujem i ja priliku vidjet kako će mi biti kao "normalnom" čovjeku ali me jednako toliko i strah...
pravu bibliju sam napisala,jebiga,moram iznijeti sve.. i svaki odgovor i savjet je dobrodošao.. samo vas molim da ne osuđujete ovdje način na koji smo ga uzimali,zloupotrebljavali. nismo ga koristili kao lijek,to je točno,ali u tim godinama kad sam počela,nisam ni znala puno o njemu,nije me ni zanimalo.. da sam znala,nebi ga sigurno ni uzela,pustila bi to ljudima koji ga koriste za skidanje kao terapiju a ja bi ga se klonila... ali nisam.. nije ni moj muž..