Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Nesa_neske_01

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:21 pm, edited 1 time in total.
Frajla

Post by Frajla »

Dacu ja tebi njuš njuš :)

Vidim dobro se drzis ...
Frajla

Post by Frajla »

Neske, kako si dosao do toga da je 1mg bupa=1ml metadona?
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:21 pm, edited 1 time in total.
Frajla

Post by Frajla »

Odlicno Neske! Drago mi je. Posle kise uvek ali uvek dodje sunce

P.s. Mislim da je 1 mg bupa mnogo potentniji od 1 mg/ml metadona. Negde sam citala da ide do 6 puta, a i vase metadonske krize iz perspektive nas bupovaca su zivi haos, skidam kapu za tu snagu i izdrzljivost
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

.
Frajla

Post by Frajla »

Hoces reci da ja ako sada uzmem 1 ml metadona- ne bi me uradio? Nemam bas iskustva sa metadonom, nekako sam bezala od njega kao djavo od krsta. I uvek mi je u glavi bilo da je on neka zadnja stanica...
Bup je bio u mom slucaju neko “bezbolnije” resenje ali ko ce ga znati, vreme ce pokazati.
Vezano za tog lika i 8 mg, kapiram da se taj “izgled” desava kada se bup zloupotrebljava. Em ga vuku em se rokaju sa njim em sto pored redovnog uzimanja bupa vikendima se gruvaju drugim stvarima.
Ja sam uspevala na njemu da zivim, gradim, napredujem i vecinu vremena sam provela na dozi izmedju 1,5-2 mg.
Cak niko nije ni skapirao da sam tolike godine na njemu iako sam bila pod budnim okom i na skeneru familije.

I onda pomislis, pa cekaj nemam nikakvog rada od njega i normalna sam pa mogu da ga batalim u roku od 5 dana skokom sa dozice od 0.5 mg... i onda te spici ne planirano da ne znas sta te snaslo. Jako je nepredvidiv.. ali opet mi se cini nekako podnosljivijim nego metadon.
Moja borba sa bupom je nista naspram tvoje, nekako sam slaba na tebe bas zbog toga
Kad ojacas onda cemo se cerati:) da ne kazu kako sam postala fina:)
Cmok
VitaJana

Post by VitaJana »

Frajla, imamo jednako mišljenje o metadonu.
I kad gledam ljude na metadonu i na subu, vidi se gadna razlika. Đanki i čist čovjek. Eto, tako mi izgledaju ljudi na metu ili na subu
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

.
Frajla

Post by Frajla »

Jeste, ne treba traziti vece ili manje zlo!

Neske, delovao ti na mene ili ja na tebe nije bitno, bitno je izvuci najbolje iz nekoga! Niko ni ne treba biti u pravu

Napisala sam ti jednom da su pretpostavke majke svih nesporazuma :)

Nek si dobro!

Vitajano kako ide kod tebe?
Locked