Ja kiksao opet... A oborio bio toleranciju skroz...posle tog neuspelog pokusaja uzeo bup posle 24 dana i osetio kako doza 0.4,0.8 radi,sto je meni bilo nestvarno,jer sam vukao i na nos pa nikad manje od 2,nikad...Ali eto kiksao na kraju,psiha...cudno mi bilo da mi nista nije,nisam navikao,nisam bio spreman,tj jesam ali sam poklekao...Sad cemo ispocetka,drugacije...Ali def metoda Frajla i ostali,smanjivanje je prava stvar,jbg ja hteo da ubrzam stvar,i bio na korak od uspeha,psiha me sjebala...Bas sam se sjebo.Ali evo sabiram se ponovo i pravim plan ponovo,jbg sta ces...Ne mogu da ocajavam vise[/quote]
Opet ćeš da se navučeš na Bup i opet skidanje po Frajlinom tempu, koji je baš spor i dugotrajan. Ja mislim da treba da uzmeš bup samo prvih par dana, da ti smiri receptore i odmah da prekineš!!
Naravno da mala doza radi posle dugog vremena, ja isto nism verovao da 1,5mg. može da se oseti, ali ga ja osećam sada..
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
__________________________Frajla wrote:Manman....
A da pokusas da uzmes 1 mg bupa pre podne i 0.5 mg posle podne? Mislim da bi time resio dobar deo problema.
Od bupa se spava jako dobro, ne znam sto ce ti bensedin?
Pa, Frajla, pazi.. Kad ustanem mene sve boli, onako baš klasičan bol od nedostatka Bupa..
Zato i uzmem 1,5mg. da pokrijem bolove. Jer mi 1mg. ne ubije ove leđno-zglobne bolove.
Malkice me podigne da osetim nešto i to traje do popodne..
Popodne krene da me spušta i jezivo mi se spava, ali baš jezivo!
Pokušavam da ne spavam preko dana, ali ne ide mi nikako. Čim sednem, meni glava za 5min. počne u san da klizi..
A uveče uzmem 10mg. Bensa, jer sam se naspavao ceo dan, pa ne mogu da zaspim uveče..
Od jutros ću da krenem sa 25mg. Zolofta, jer mislim da to moje spavanje tokom dana je klasičan primer depresije,
Ranijih godina, pre recimo 10-15god. sam imao višemesečnu depresiju samu od sebe. Nisam bio ni na Bupu, ni na dopu. Isto sam tako nedeljama spavao po ceo dan, a noću nisam mogao. Dok nisam počeo sa AD, pa me za 2 nedelje unormalilo
Inače imam tendenciju da budem depresivan, čim nemam posla i neke vidljive i opipljive budućnosti, što je sada slučaj.
Eto od bupa se (kod mene) spava jako dobro, ali preko celog dana, a noću me mozak podigne i ne da mi da spavam... Valjda jer sam naspavan skroz, a i to su klasični simptomi depresije. Zamena noći za dan i spavanje preko dana, plus bezvoljnost. Sve što treb da uradim, pa makar i da se obrijem i istuširam, ja radim prepodne, jer popodne sve to odjebem i ostavljam za sutra. Jednostavno nemam volje za išta. Zato i uzmem 10mg. Bensa da odspavam makar 3-4h. Ne bih da uzimam lekove baš za spavanje svako veče, jer znam da posle ne možeš bez njih. Isto sam se jedne godine navukao na lekove za spavanje, pa mi je trebalo 2-3 meseca da počnem spavati bez lekova, sam od sebe..
_______________________________Ninocka wrote:Manman ja sam ukljucila zoloft mjesec dana prije prekidanja totalnim sa bupom.Nedje na 1 mg , tako sam nekako smislila da ce pocet djelovati taman kad prestanem.Strah je mene AD pa ja nikad nisam kretala sa tom 50 mg dozom idi breee to mi je mnogo, zato te i pukne strahota od njega prvih dana.Polako sa njim treba u pocetku...I ovo sto ti je Frajla rekla je odlican savjet...Inace se previse mrcvaris sa tom 2mg dozom a vidjeces 1 ili 2 isti djavo...
Pa izgleda da jeste mrcvarenje moja 1,5mg doza. probaću od sutra da idem na samo 1mg. već mi je vreme za to spuštanje doze, malo sam previše dugo ostao na ovoj dozi, sve slušajući ovde savete da ne spuštam dozu ako nisam spreman. Mislio sam da nisam spreman, ali mora da se krene na nižu dozu, jer ovako neću ni do nove godine doći na nulu!
Kažeš 50mg. je previše? Ok, taman sam i hteo prvo da pročitam ovde iskustva.. Imam 50mg. tablete, prepoloviću ih, pa ću da pijem 3-4 dana po 25mg. ujutru.. Ako bude sve Ok, dižem na 50mg. dozu jer je to doza koja ima dobar uticaj i efekat. A i tu dozu sam imao prepisanu ranije, koja mi je pomogla. Išao sam i do 100mg. ali nisam video razlku od 50 do 100mg Zolofta.
Ali me sve strah od neke kolizije, jer sam ih par puta doživeo i to je mnogo neprijatan osećaj, koji ne možeš nikakvim lekom u tom trenutku da poništiš dok se samo ne provari kroz sistem,.
Juče čitam sa kakvim je sve nuspojavama i sa čime u koliziji, pa se usrah od straha!
Suvoća usta (to je najmanji problem), nervoza?, nemirne noge i telo? = kao da kriziraš od bup-a?, itd.. Malko me strah.
Ali evo za sat vremena ću da uzmem 25mg. Već sam uzeo 1,5mg bupa, pa ćemo videti ima li nekih nuspojava
__________________________________________________VitaJana wrote:Noge me rasturaju danas.
Kod nas 28 stupnjeva, a meni vene ko prsti debele.
Vrućina mi i inače smeta za vene, a sad je to još izrazenije.
Nije mi uopće teško otići negdje u hladnije krajeve. Jedino će mi faliti more i kupanje u njemu
Kod nas je isto počela vrućina odjednom!
Kažu da će ići do 30 stepeni narednih 7 dana?!
Tek što izađoh iz džempera i dukseva, a već moram u kratke pantalone i sandale. Čuvam hladnoću na gajbi, samo ujutru rano luftiram, da mi ostane hladnoća unutra, jer mi se ne pali klima već sada. Živim u potkrovlju, pa mi se stan greje mnogo više nego drugima leti.
Mene isto bole noge, doduše sada nemam problem sa venama, ali ga je bilo ranije..
Za more nemam šta reći, a ne zaplakati!! Eh, kako bih se svaku jutro kupao i plivao da imam more pored gajbe ili blizu grada. Imamo samo Adu Ciganliju, koja je postala krcata poslednjih 10god. pa mi se tamo ne ide na kupanje, deluje mi previše mutno i nikakvo.. ipak se stotine hiljada ljudi kupaju u tom jezeru za vikende leti, nema šanse da je ta voda OK, iako nam svaki dan daju izveštaj o stanju vode u jezeru i skoro uvek je među prvih 10. najčistijih jezera tog tipa u Evropi, ali je psiha valjda problem. Kad vidiš gomile dece, cigana i kojekakvih sendvič-turista, ne kupa ti se u istoj vodi.. Odem na Savu, drugarica mi ima splav, pa se kupam u reci. To je Ok, jer je Sava dosta čista, još od ratova 90-tih kad se sva industrija uzvodno prekinula sa radom, pa nije više izlivala prljave i zagađene vode. Ali vidimposledniih godina da industrija opet radi punom parom, pa je reka sve prljavija
_________________Nesa_neske_01 wrote:Potrazi na netu sa recima: gel divljeg kestena za veneVitaJana wrote:Noge me rasturaju danas.
Kod nas 28 stupnjeva, a meni vene ko prsti debele.
Vrućina mi i inače smeta za vene, a sad je to još izrazenije.
Ili vec znas za to?
Ima i elasticna carapa za vene.
Imaš i onaj KrojtenHajcer.. hahah, ma ona konjska mast! Ona je odlična, ja je probao i stvarno radi.
A ima i tigrova mast koju prave kinezi i ima da se kupi i na ovim prostorima, sličan princip kao konjska mast
__________________Nesa_neske_01 wrote:Haha dežurni kritičar sam ja inače. To ljudi ne vole! Dobro zapazanje. Hvala.ManMan wrote:Ma, OK sve Neške!
Onomad si bio malko nezgodan, pa sam te sad pomenuo kao mog dežurnog kritičara.. razumemo se, nema ljutnje.
Pa da Neške!
Ja sam isto duuugoo bio dežurni kritičar svega i svačega i primetio da me ljudi mrze ili ne vole zbog toga!
Dan-danas ispravljam ljudima slovne greške, greške u rečima, itd... Mrzim isto kad ljudi koji imaju desktop računare, neće da koriste kvačice na slovima, pa kuckaju "ćelavom" latinicom?! To me izluđuje!
Sad i svaki telefon ima našu tastaturu, pa nema izgovora da se piše nenormalno!
Npr: Kad cemo na sisanje?
Hahaha! Šišanje ili sisanje Qrtza? Taj princip!
Ako mi ne čuvamo naša slova, neće sigurno Amerikanci da nam čuvaju!
Pogledajte samo Francusku. Tamo nema sajta koji je na engleskom ili ima opciju za više jezika. Ne jebu oni to! ili nauči francuski ili se jebi! Tako da mislim da treba čuvati naš jezik.. Doduše, ja nisam ljubitelj ćirilice, jer sam navikao na latinicu.. A i mnoge stvari ne mogu da napišem na ćirilici, jer neću da prevodim fonetski, već želim pravilan ispis reči koju pišem... Ali nam jezik ode dođavola, svakako! Gledam klince, pa ne verujem da pola ne razumem? To su sve pojmovi sa Instagrama, interneta, itd.. Plus još skraćenice od toga... Npr: U Lajvu smo?!! Instagram varijanta.. Gde ste? Ma idi bre dete, kaže se: Idemo Uživo ili Uživo smo, U Živom Prenosu smo, itd..!!
Zar nisu te tigrove masti već zabranili? 
Ne bih je kupila ni pod koju cijenu.
Isključivo biljnog podrijetla, na životinje sam osjetljiva. Naročito ugrožene vrste

Isključivo biljnog podrijetla, na životinje sam osjetljiva. Naročito ugrožene vrste
Frajla je muško?
Da se razumemo nešto, tj. da pitam:
Jel "Frajla" muško? Koliko vidim jeste muško jer koristi muške odrednice pri pisanju, to mu je promaklo u nekom skorom postu.
Ja mislio da je žensko jer je Nick takav.. Mada nema nikakve veze šta je, jer se nećemo ljubiti sigurno
Jel "Frajla" muško? Koliko vidim jeste muško jer koristi muške odrednice pri pisanju, to mu je promaklo u nekom skorom postu.
Ja mislio da je žensko jer je Nick takav.. Mada nema nikakve veze šta je, jer se nećemo ljubiti sigurno

______________________VitaJana wrote:Zar nisu te tigrove masti već zabranili?
hahahahaa!! Pa ne pravi se od pravih tigrova ženo?!!
Hahahah, oplakah!
Ne brini to je sve biljna mast i nema veze sa životinjama, ne sadrži mlevene tigrove ili rogove od crnog afričkog nosoroga!!
joj, baš si me razveselila!!

Re: Frajla je muško?
CMOKIC- da se razumemo:)ManMan wrote:Da se razumemo nešto, tj. da pitam: