Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Nesa_neske_01

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 4:55 pm, edited 1 time in total.
Ninocka

Post by Ninocka »

Luka718 wrote:Ninocka
Ono prvo)
U utorak sam uzeo neku mrvicu, juče i danas ništa.
Pišem kasnije malo.
Odlicno. Nemoj se plasit one price peti dan najgori, to vazi za ove koji skoce sa velike doze, sa ovih malih kriza, ako je ima spucala bi te prvi dan ( pricam iz sopstvenog iskustva)
Tako da ako si dobar dva dana, nema zime za tebe. ;)
Luka718

Post by Luka718 »

Vidim veliku razliku u odnosu na prošli put.
Hteo sam utorak da preskocim, ali nisam.. zato sam juče preskočio dan i ostavio za danas da vidim hocu li ili ne uzeti nešto.
I juče i danas imam nalete da uzmem i zamalo danas.
Onda kapiram jbt u kakvim sam zikrama bio, sad kao nešto nmg... I nisam.
Uzmem pola ksalola ujutru i jedan predveče, od 0.5mg

Uglavnom funkcionisem kao i do sada, pojačao sam šetnje samo.
I danas sam bio u fazonu- ujutru ću videti šta i kako dalje, ako i uzmem mrvu sutra nije frka... Ali od malopre nisam u tom tripu, jer evo mi se opet pomera put. Umesto polovinom maja biće kraj aprila, 01.maj najkasnije.

Tako da ništa od uzimanja više.
Sad mozgam šta da radim sa tableticama...

Možda ovih 10-ak dana prvih da uzimam po koju, pa da bataljujem i to.
Ninocka

Post by Ninocka »

Nista se tu ne razumijem :?: Koliko su stetne, kako se skida sa njih pojma nemam... A sto tamo gdje odes neces moci podizati tablete? Sto je ovo svi odose nedje :ugeek:
Luka718

Post by Luka718 »

Ma ja sve ovo uzimam na foru...
Nisam registrovan nigde..
U stvari, veruj mi nzm ni gde u stvari živim poslednjih par godina.
Stim sto sam do sada, gde god otišao, odmah “ispitao teren”.
Sad ne bih to da radim, jer vidim gde vodi i gde me dovelo.
Sad bih da budem samo lik u masi))

A pisao sam ja za skidanje sa bromazepama, dve nedelje otprilike traje. Samo je sad i ovaj bup tu.

Ništa, opalicu narednih nekoliko dana sa tabletama, 10 maksimum, onda suvarak.
Probacu sutra ništa ceo dan da ne pijem( sem vode)))

Trenutno je prioritet ovaj bup.. pa otom potom..
Luka718

Post by Luka718 »

Najjace bi bilo da opalim 15 dana sad bez ičega, i rešim sve))
Samo nzm jel pametno...

Inače za sada nemam problem sa nogama, malo sam teze zaspao ali sam zaspao.. malo teze se nateram da startujem sa treningom, ali ga odradim..Klopam.
Jedino sam malo konfuzan u lobanji.

Napolju, na suncu mi je idealno. Slušalice u uši i ceo dan mogu biti na suncu i odlično mi je tamo. U kuci mi najgore.

Sutra ću pojacam trening, šetnju.. Ne pijem ništa do uveče. Probacu i da zaspem bez ičega, ako ne- i da uveče cvaknem nešto, znaci jeda kal 0.5 na dan.. opet dobro za pocetak.
VitaJana

Post by VitaJana »

Luka, sa koliko si stao? Kolika je bila zadnja doza?
Nedogledija

Post by Nedogledija »

Sada sam na 2mg, toliko uzimam skoro mesec dana, s tim da sam dva puta napravila prekrsaj u vidu drobljenja polovine, u stanju nekakvog neobuzdanog ocaja koji se smenjivao sa euforijom. Spomenula sam vec, u okviru onog prilicno opsirnog posta, da mi je primarni problem adhd i ozbiljne oscilacije raspolozenja, zbog cega sam sa organizacijom i doslednoscu oduvek u frci.

Da odgovorim na pitanje o 7 dana pauze... Najpre sam i ja mislila da za smanjivanjem nema potrebe i da ako preguram nedelju dana, najgore je proslo. Medjutim, u poslednja tri meseca otkako pokusavam, duze od upravo tih 7 dana nisam uspevala da izdrzim. Na 195. strani cini mi se pise o tome. Zato sam naumila da krenem ovako, mozda i ne bude 7- mozda preskocim 5 dana pa uzmem duplo manje... Osluskivacu svoj organizam pa u zavisnosti od onoga sto cujem korigovati plan, ali sustina je u tome da mi spustanje lakse padne.
VitaJana

Post by VitaJana »

Nedogledija wrote:Sada sam na 2mg, toliko uzimam skoro mesec dana, s tim da sam dva puta napravila prekrsaj u vidu drobljenja polovine, u stanju nekakvog neobuzdanog ocaja koji se smenjivao sa euforijom. Spomenula sam vec, u okviru onog prilicno opsirnog posta, da mi je primarni problem adhd i ozbiljne oscilacije raspolozenja, zbog cega sam sa organizacijom i doslednoscu oduvek u frci.

Da odgovorim na pitanje o 7 dana pauze... Najpre sam i ja mislila da za smanjivanjem nema potrebe i da ako preguram nedelju dana, najgore je proslo. Medjutim, u poslednja tri meseca otkako pokusavam, duze od upravo tih 7 dana nisam uspevala da izdrzim. Na 195. strani cini mi se pise o tome. Zato sam naumila da krenem ovako, mozda i ne bude 7- mozda preskocim 5 dana pa uzmem duplo manje... Osluskivacu svoj organizam pa u zavisnosti od onoga sto cujem korigovati plan, ali sustina je u tome da mi spustanje lakse padne.
Moje mišljenje je da ćeš se tako samo izmučiti, a onda je moguće da sve padne u vodu.
A vremenski će jednako proći ako budeš jednom tjedno skidala doze pomalo.
Primjer smo ti ja i Frajla, evo sad i Luka. Mi smo osjetili najmanje simptome krize zbog polaganog spuštanja. Pri tom ne mislim na vremenski period nego na sitno smanjivanje doza.
Ja sam u mjesec dana sa 2 mg došla na 0,30 bez problema. Samo sam 2-3 dana osjetila nelagodu i to zato jer sam sa 1 mg spustila na 0.66 a to se pokazalo previše. Međutim, i na tome sam se brzo stabilizirala.
Radije idi oprezno. Šteta je nakon 7 dana sve pokvariti.
Ninocka

Post by Ninocka »

Nista mi nije jasno ali dobro evo ce Vita da preuzme slucaj :D Srecno!
Locked