Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Luka718

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Luka718 »

Frajla wrote:Luka koliko dugo uzimas sub? To je bitna informacija i koliko si uzimao pre spustanja?

Ne stignem vas ni procitati:)
Cujemo se kasnije jos sam na poslu
Nmg tačno da se setim, ali oktobar-novembar 2016-te, mislim da sam počeo.. ali u principu cela 2017.
Onda onaj pokušaj u decembru.. i sad još ova tri meseca.
Koliko sam uzimao pre spuštanja, količina?
Ako to misliš, napisao sam- kraj decembra( nakon tog pokušaja) i pocetak januara oko 1mg, onda 0.8,07.. itd do 0.5 pre neke dve nedelje, pa 0.4 i evo trenutno 0.25, tri poslednja dana po malo manje od 0.25.
Planirao sam sutra da prepolovim to na 0.13, ali to ću odluciti ujutru kad ustanem. Ako ne sutra, onda prekosutra, jer mi se evo danas čini da bi pametnije možda bilo sačekati još jedan dan.
Videću kad ustanem.
Frajla

Post by Frajla »

Luka...
Ja sam prestanak koristenja bupa nisam ni osetila, prevarila sam ga sa tolikim spustanjem. Sama sam bila iznenadjena i preponosna. Ali sam znala da to nije jos kraj i pratila sam situaciju iz dana u dan. I nakon nekih 2 do 3 nedelje krecu prvi znaci depresije.place mi se, ne vidim izlaz, ne cujem dobro, koncentracije nema, mogu sedeti na stolici i gledati u jednu tacku prazne glave, kao u zoni sumraka. I tada treba odmah reagovati jer je i to okidac za vracanje na staro. Pripremila sam zoloft i odmah pocela da ga pijem. Hvala mu
Sve nestalo u postepeno u narednih par nedelja i po potrebi sam povecavala dozu i odmah smanjivala. Sada sam prepolovila i tih 25 mg i planiram da ga bacim za par danajer se osecam dobro.
Nemam pojma, svi nesto beze od antidepresiva kao da ih je sramota uzimati a oni su ti koju pomazu dosta u obnavljanju receptora i prenosnika do mozga.
Zatupljivali smo ih godinama i sad ocekujemo da nisu sjebani!

Pisem ti ovo zato sto ne mogu da ti kazem kako ces se posle osecati jer eto meni je trebalo dve nedelje da krene depra. Kako bi bilo bez ad, pojma nemam

Spustaj dozu koliko mozes, dobro si vec i spustio. Sam ces osetiti kada i koliko mozes da izdrzis. I sam znas da nije problem preseci i prelezati nego je problme ne vratiti se na staro.
Sta te nateralo da ponovo uzmes posle zadnjeg skidanja?
Jel jos na nos ili?
Luka718

Post by Luka718 »

Ok, to sam i tražio, da čujem samo tvoju priču. Taj deo price. Hvala)
Od nekih tabletica ne bežim, pio sam xalol prošli put, pijem i sad trenutno. Razlika je samo sto sam ih prošli put jeo po par komada, sada pola od 0.5mg predveče ili nekad posle treninga, zavisi. Znaci ovaj put sam sve smanjio. Ali kapiram da kad otputujem neću imati pristup nicemu, eventualno da ponesem tablu-dve pa steknem bas za ne daj Bože.. Zato ih nema u priči posle prestanka.

Prošli put sam izdržavao fino, da tako kažem, ali mi je trebalo još vremena. Trebao sam polovinom januara ići na put, najranije.. ali ispalo je da moram ići mesec dana ranije, iznenada.. i jbg.

I da, na nos.
Nisam se presaltao na vreme na uzimanje pod jezik. Razmišljao sam nekoliko puta o tome, ali jednostavno vreme prolazilo, smanjivao sve više, i nekako mi sad ne ide ta varijanta. Odlucio sam ovako do kraja da idem.

Ovo sto si napisala, može se reci da sam i očekivao tako nešto da čujem.
Sve da ne žurim, i do pola aprila da prestanem sa uzimanjem( mada realno msm da će biti ranije) opet imam mesec dana lufta pre puta da sredim, isplacem, izmutavim i šta god da bih nakon toga mogao odleteti i lagano se uklapati. Samo mi trebalo da čujem to od tebe.

Prošli put jesam imao volju, ali sam sve nekako zbrzao, bio ograničen sa vremenom od starta.. i eto.
Nije opravdavanje već je tako bilo. Ili ja tako vidim))
Kako god, zbog toga sam sada sve mnogo sporije radio.. radim..
I prošli put sam bio nekako zadovoljniji, euforicniji... sada sam malo svesniji i sigurniji.
Mislim da mi je ovaj put jasnije koliko je sjeban a ova priča sa bupom.
Luka718

Post by Luka718 »

Sad mi pade na pamet- neko mi je prošli put rekao kako ja nisam ovde zbog saveta.. da ne tražim/ne prihvatam savet tako nešto, već zbog nzm čega, ne sećam se sad.
A ima toga. Sad sam postavio direktno pitanje koje me zanima, ali ima i toga da moram izbacim iz sebe malo ovo. U decembru je znala jedna osoba za situaciju ali misli da je rešeno. Sad ne zna niko))

Kad sam nastavio sa uzimanjem prekinuo sam i trening i sve. Medjutim imao sam u planu ovo sad sto radim i onda razmišljam da isforsiram trening, klopu, spavanje redovno, ustajanje..sve da se dovedem u sto bolje psiho-fizičko stanje pre početka ovog skidanja. I to sam uradio. Nikad nisam bio disciplinovan svega sto se tiče kao sad.
Ovih dana bih rado preskočio trening, ali se nateram da počnem i posle ide. Pomaže mi to i za spavanje i klopu.
Nisam sjeban i zatvoren u kuću kao prošli put, gledam sto više da sam van kuće.
U svakom pogledu sam bolji ovaj put.
Frajla

Post by Frajla »

Po tvome pisanju se vidi da si stalozeniji:)

Ksalol ti nije antidepresiv koji ti je potreban nakon skidanja:) njega izbaci inace se i na to navuces za cas posla

Najbolja terapija za tebe nakon sto preseces sa bupom je taj tvoj sport, to ti je najbolji antidepresiv. Ima dejstvo bas kao i on i stvara hormone zadovoljstva i nema zime za tebe.
Luka718

Post by Luka718 »

Da, prošli put sam bio lud :shock:
Znam za xalol.. on mi jednostavno pomaže u opustanju mišića. Jeo sam to ili bromazepam i kad sam bio čist, posle treninga. To mi kao neka navika.
Planiram da izbacim i to zato ga i kidam na pola sad.

A sport sigurno pomaže, nateram se da počnem, odradim, klopam, nagutam se vitamina, onda popijem pola xl i kafu i banja.

Hvala ti))
Odoh sad spavam, ako preskocim san sada nmg kasnije dugo zaspati. Onda ne ustanem kad treba, ili nisam dovoljno spavao i gubim ritam)

Čujemo
Ninocka

Post by Ninocka »

Prosli put si Luka vise pisao dnevnik ovdje na forumu, i bodrio sebe.Tako sam ja to dozivjela. Postavljao si pitanja zatim sam odgovarao na njih. :D I mislim da su svi nedje znali da nema tu uspjeha, ali niko ti to nije rekao.Sada za nijansu djelujes smirenije, ustvari dosta smirenije.Mislim da sve vec znas kako i sto, I da je sve vec receno sad samo guraj naprijed.
Neske, mislim da se ubrzo vracam Ad, ipak mi je prijeko potreban.Koji ce bit jos ne znam , evo da vidim sto ce dr uradit. Pustila me do sledeceg puta da vidim da nije samo "period" i ovaj put cu morati to ozbiljije odradit.Iskreno planirala sam trudnocu i htjela sam u to sve uci bez Ad ali izgleda da ja nisam sposobna za ovo dvoje a ne za trece :D Izgleda da meni treba neka druga tema na forumu :D :D Ovdje sam se vec svima popela na glavu. :)
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 4:53 pm, edited 3 times in total.
Luka718

Post by Luka718 »

Možda ja treba planiram dijete))

Da- bodrio, to je ta reč :D
A valjda je prirodno sto sam sad normalniji malo, onda sam pisao bas kad sam presekao, msm.
Sad ipak i dalje uzimam ponešto.
Jutros me probudila frkica
I sad sam skupio sve one mrvice, sto sam uzimao po malo manje nego sam namenio, opet imam malo više od 2 osmine 2mg :shock:
Pojma nemam koliko u stvari uzimam.
Ali ne talasam sa dozama jer iako nzm tacnu dozu u 0.01.. svaka je ista.
VitaJana

Post by VitaJana »

jutro narode

Ja se maloprije probudila. Radila noćas do 2 i spavala ko bubica.
Nadam se da će i današnji dan proteći dobro kao i jučerrašnji.
Osvanuo buran ali sunčan dan, mogla bih na kavicu negdje na sunce
Locked