Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
-
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 4:51 pm, edited 1 time in total.
Neske....sve je to u redu sto pises i to su sve nase bolne tacke i da je sve sjajno i bajno sa nasom licnoscu mi ne bi bili zavisnici.. jasno kao dan. Mada smatram da nisi ubo pravo vreme kod Vitajane za ovakve dublje analize.
Ono sto njoj trenutno treba je nasa podrska u ovom putu koji je izabrala, 13 godina supstitucije nije zanemarljivo i svaka joj cast sto je uopste krenula sa skidanjem. Ali verujem da sada nije u stanju da analizira svoju licnost ponasanje itd. To sledi nakon zavrsenog posla
I ja sam za direktnost, ali Uzmi u obzir stanje u kome se Vitajana sada nalazi.
Svi znamo koliko je tesko sa ovisnikom ziveti i skidati se, svi znamo i sta znaci sanjati recidiv, ali nema drugog izbora nego da tera dalje!
Tamarice pozdrav- drago mi je da si dobro:)
Ono sto njoj trenutno treba je nasa podrska u ovom putu koji je izabrala, 13 godina supstitucije nije zanemarljivo i svaka joj cast sto je uopste krenula sa skidanjem. Ali verujem da sada nije u stanju da analizira svoju licnost ponasanje itd. To sledi nakon zavrsenog posla
I ja sam za direktnost, ali Uzmi u obzir stanje u kome se Vitajana sada nalazi.
Svi znamo koliko je tesko sa ovisnikom ziveti i skidati se, svi znamo i sta znaci sanjati recidiv, ali nema drugog izbora nego da tera dalje!
Tamarice pozdrav- drago mi je da si dobro:)
Frajla, hvala ti na razumijevanju
Mislim da je Neske i sam shvatio da je pretjerao, odnosno da sad nije trenutak za mudrovanje. Barem ne meni
Ako Bog da, za kojih mjesec - dva ćemo se tu praviti pametni i filozofirati, ali sada ne. Sad sam poput amebe. Jedem, serem i (ne)spavam.
Šalim se, nije dotle došlo ali da sam osjetljiva i kmezava, jesam.
Uz to imam i gomilu drugih problema.
Kaže Hladno pivo "psihičko stanje poput lazanje"
Nosim se kako znam i umijem, onako kako mislim da mi je lakše.
Idemo dalje
Mislim da je Neske i sam shvatio da je pretjerao, odnosno da sad nije trenutak za mudrovanje. Barem ne meni

Ako Bog da, za kojih mjesec - dva ćemo se tu praviti pametni i filozofirati, ali sada ne. Sad sam poput amebe. Jedem, serem i (ne)spavam.
Šalim se, nije dotle došlo ali da sam osjetljiva i kmezava, jesam.
Uz to imam i gomilu drugih problema.
Kaže Hladno pivo "psihičko stanje poput lazanje"
Nosim se kako znam i umijem, onako kako mislim da mi je lakše.
Idemo dalje
-
.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 4:51 pm, edited 1 time in total.
Otvori
Meni je trenutno sivo.
Bolje i to nego crno
Meni je trenutno sivo.
Bolje i to nego crno
-
.
Ovako mi predlaže tappering
*The steady buprenorphine dose is calculated using the prior 10 days' doses. use this form
Enter a different starting date:
03/22/2018
Submit
Print this table
10 Day Taper - Requiring Total of 2 mgs.**
Date Day Dose ✓
Thursday, March 22, 2018 1 0.25mgs.
Friday, March 23, 2018 2 0.25mgs.
Saturday, March 24, 2018 3 0.25mgs.
Sunday, March 25, 2018 4 0.25mgs.
Monday, March 26, 2018 5 0.25mgs.
Tuesday, March 27, 2018 6 0.13mgs.
Wednesday, March 28, 2018 7 0.13mgs.
Thursday, March 29, 2018 8 0.13mgs.
Friday, March 30, 2018 9 0.13mgs.
Saturday, March 31, 2018 10 0.00mgs.
a tek 2 dana sam na cca 0,40
ne znam baš.....
*The steady buprenorphine dose is calculated using the prior 10 days' doses. use this form
Enter a different starting date:
03/22/2018
Submit
Print this table
10 Day Taper - Requiring Total of 2 mgs.**
Date Day Dose ✓
Thursday, March 22, 2018 1 0.25mgs.
Friday, March 23, 2018 2 0.25mgs.
Saturday, March 24, 2018 3 0.25mgs.
Sunday, March 25, 2018 4 0.25mgs.
Monday, March 26, 2018 5 0.25mgs.
Tuesday, March 27, 2018 6 0.13mgs.
Wednesday, March 28, 2018 7 0.13mgs.
Thursday, March 29, 2018 8 0.13mgs.
Friday, March 30, 2018 9 0.13mgs.
Saturday, March 31, 2018 10 0.00mgs.

a tek 2 dana sam na cca 0,40
ne znam baš.....
Neske samo pisi..... cekamo temu
Vitajano to je taper za osobe koje koriste bup par meseci
Radi onako kako osecas da treba. Ako mozes spustaj, ako osetis da ti jos uvek nije dobro, spustanje doze ti boljitak doneti nece
Radi onako kako osecas da treba. Ako mozes spustaj, ako osetis da ti jos uvek nije dobro, spustanje doze ti boljitak doneti nece
Ma ionako ga se ne držim. Samo me zanimalo što kaže.Frajla wrote:Neske samo pisi..... cekamo temu
Iako, nestrpljiva sam. Najradije bih sad bacila sve i pretrpila. Samo da mogu biti u miru, da me nitko ne dira i da ne moram na posao.
Ali znam da si to ne mogu priuštiti. Baš ko što ti nisi mogla
Vitajano ne brinem ja nesto za tebe:)
Stabilna si dovoljno i odlucila si da ga se resis.
Tacno po nacinu kako ko od nas pise/razmislja, vidis da li je i koliko neko spreman na skidanje tj na sam prestanak uzimanja bupa ili bilo cega
Veruj mi odlazak u Irsku ti je dosao kao slag na tortu.
Znaces da nema mesta brljavljenju i eksperimentisanju i pogresne korake neces praviti tj neces se usuditi.
Ono sto ti treba kada dodjes tamo je posao i obaveza, ne dozvoli si ni jednog dana da si bez obaveza, jer prijatelja nemas, roditelja brace sestara itd...to je doboljno za pocetak da padnes u bed. Tako je kod mene bilo
Zivot mi je sacuvao odlazak sto dalje od mesta zlocina i rad rad i samo rad
Stabilna si dovoljno i odlucila si da ga se resis.
Tacno po nacinu kako ko od nas pise/razmislja, vidis da li je i koliko neko spreman na skidanje tj na sam prestanak uzimanja bupa ili bilo cega
Veruj mi odlazak u Irsku ti je dosao kao slag na tortu.
Znaces da nema mesta brljavljenju i eksperimentisanju i pogresne korake neces praviti tj neces se usuditi.
Ono sto ti treba kada dodjes tamo je posao i obaveza, ne dozvoli si ni jednog dana da si bez obaveza, jer prijatelja nemas, roditelja brace sestara itd...to je doboljno za pocetak da padnes u bed. Tako je kod mene bilo
Zivot mi je sacuvao odlazak sto dalje od mesta zlocina i rad rad i samo rad