Catrapressan ili klonidin,mislim da se od nas zove Klonidin,to ti e stari lek za pritisak.Nije se proslavio u to svrsi ali se pokazao kao odlican pri skidanu sa bupa,skida jezu,toplo hladno.Ja sam ga nabavio ali nisam probao jos uvek jer nisam stigao dotle jos,a i moram da proverim prvo sa doktorom jer vec pijem lek za povisen krvni pritisak,a klonidin je za spustanje pritiska.Ne znam da li ti treba recept za njega,mislim da ne...PozzManDeMan wrote:Frajla, u pravu si... Verovatno bih mogao "ukrštanjem" sastava lekova i naziva da dođem do lekova koji se korsite ovde u Srbiji.
Samo sam mislio da neko to već zna i ima "u glavi", pa da si uštedim pretraživanje.. Znaš već kako me popodne hvata "ravna linija" u vezi svega.. Jedva sam sada i napisao ovo.. Moraću neke Anti-Depre, samo mi mrsko ići kod raznoraznih lekara, tj. ispratiti pravilnu putanju: Moj lekar u Domu Zdravlja, pa njegov uput za nekog "iznad njega" ko se bavi psihom, pa odlazak i zakazivane kod istog.. pa odlaženje kod takvog nekoliko puta, da bi mi najzad nešto dao (jer se naime mora upoznati sa mojim slučajem), a dotle u meni samo nervoza i loš osećaj... Baš nam komplikuju dolazak do prvih i potrebnih lekova sad.. Čitava procedura koja traje, a ja nisam strpljiv čovek.. Hoću sad i hoću sve1 poznato, zar ne?
Hvala i pozdrav!
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
-
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Itekako treba. Kod nas u Hr ga ni nema u ljekarnama. Mora se naručiti pa se čeka oko 2 tjedna. Dolazi iz Austrije, Njemačke i Slovenije.Alessandro wrote:Catrapressan ili klonidin,mislim da se od nas zove Klonidin,to ti e stari lek za pritisak.Nije se proslavio u to svrsi ali se pokazao kao odlican pri skidanu sa bupa,skida jezu,toplo hladno.Ja sam ga nabavio ali nisam probao jos uvek jer nisam stigao dotle jos,a i moram da proverim prvo sa doktorom jer vec pijem lek za povisen krvni pritisak,a klonidin je za spustanje pritiska.Ne znam da li ti treba recept za njega,mislim da ne...PozzManDeMan wrote:Frajla, u pravu si... Verovatno bih mogao "ukrštanjem" sastava lekova i naziva da dođem do lekova koji se korsite ovde u Srbiji.
Samo sam mislio da neko to već zna i ima "u glavi", pa da si uštedim pretraživanje.. Znaš već kako me popodne hvata "ravna linija" u vezi svega.. Jedva sam sada i napisao ovo.. Moraću neke Anti-Depre, samo mi mrsko ići kod raznoraznih lekara, tj. ispratiti pravilnu putanju: Moj lekar u Domu Zdravlja, pa njegov uput za nekog "iznad njega" ko se bavi psihom, pa odlazak i zakazivane kod istog.. pa odlaženje kod takvog nekoliko puta, da bi mi najzad nešto dao (jer se naime mora upoznati sa mojim slučajem), a dotle u meni samo nervoza i loš osećaj... Baš nam komplikuju dolazak do prvih i potrebnih lekova sad.. Čitava procedura koja traje, a ja nisam strpljiv čovek.. Hoću sad i hoću sve1 poznato, zar ne?
Hvala i pozdrav!
Nego... Smije li se on uzeti preko dana malo? Utječe li na vožnju i to...?
-
CUDNO MI JE KAD PRICATE,KAD SPOMINJES RAD...JA SE TOG RADA SECAM SAMO KAD SAM TEK POCINJAO,TJ SKIDAOOD 5-7 DANA,IZMEDJU TOGA BIO PO GOD CIST,PA SE GUDRAO NED DVE,I ONDA LAGANO SKIDAO SA DVE TRI TABLETE BUPA,SAMO STAO I NISTA...DOK SE NARAVNO NISAM NAVUKAO NA BUP STICAJEM NESRECNIH OKOLNOSTI PO MENE...SVE U SVEMU SAMO SE TAD SECAM NEKOG RADA,EUFORIJE,ILI AKO ZASTANEM NA MIN NA POSLU DA BIH ZAKOVAO...MOZDA I NESTO KASNIJE DA OSETIM MALO VECU ENERGIJU,TJ EUFORIJU ALI DAVNO E TO BILO,CUDI ME DA JE VAS TAKO RADILO...NZM KASNIJE,KAD SAM VEC BIO 6,7 MESECI NA BUPU,NESECAM, DA SAM IKAD OSETIO RAD,PA I 8CU DA UZMEM,IZVUCEM,SVEJEDNO...MADA KONTAM,VIDIM NEKE DRUGARE KOJI SE KAO URADE,RASPRICAJU,SVI HAPPY SKROZ.MOZDA JER SAM JA PREVISE OPTERECEN BUPOM,I SAMO RAZMISLJAM KAKO DA GA OSTAVIM,OPTERECEN SAM NENORMALNO.NISAM KAO POJEDINI LUDI KOJE ZNAM,NA BUPU SU I SVE IM JE POTAMAN,SRECNI SU,ZIVE ZIVOT SKROZ NORMALNO,UZIVAJU,SAMO DA GA IMAJU,OD TERAPIJE DO TERAPIJE.NITI IM PADA NAPAMET DA GA SMANJUJU.DOK SAM JA.OPET KAZEM OPTERECEN I ZIVIM ZA DAN KAD CU I OVO ZAJEBATI I BITI ONAJ STARI KOJI JE JOS JEDNOM IZASAO KAO POBEDNIK IZ NEDACE,KAO STO SAM SE RANIJE UVEK BORIO PROTIV DOPA.I USPEO NEKAKO NA KRAJU.ALI PROMENA SREDINE,NIJE BILO DOPA,USTVARI NISAM GA MOGAO NACI,BOGU HVALA.KAD SAD VRATIM FILM,MENE SU MESEC DANA DRMALE EMOCIJE,SUZE NON STOP.OSETLJIV,SUZE...TEK POSLE GOD DANA SE UGOJIO,BIO MRGUD 83KG...SADA 67,68,70 MAX.I TO ME CUDI,KAKO LJUDI NA BUPU JEDU TOLIKO,TJ GOJE SE.JEDEM JA ALI MRSAVIM,BLED SAM,PODOCNJACI SE NAZIRU.E SAD VEROVATNO DODATNO UBIJAM APETIT ALKOHOLOM,JER PIJEM PIVO SVAKI DAN I PO 6,7KOMADA NEKAD...ALI DOBRO.SVE IMA POCETAK I KRAJ,BOZE MOJ...Ninocka wrote:Iskreno, ja sam vec i na 0.70 mg bila lose...Opet se vracam na pricu o famoznom radu, koji ji mi je falio, jer ga vec tu nije bilo. Sad ako covjek zaista na odrzavanju sa bupom, poslije odredjenog vremena , pricam o pravilnom uzimanju zaista postigne to cemu i tezi, da tu tabletu uzima samo da se ti receptori popune, i krene normalno da zivi...Kapiram da mu je kasnije i lakse da ga ostavi.Bas me zanima eto ti si ako sam dobro shvatila dugo na bupu, vec poslije npr dvije godine,osjecas li ti neki rad te tabletice koju stavis pod jeziik? Ne pricam o ovom sa periodu dok spustas doze nego ranije.Jer ljudi , koje ja poznajem a nema ih puno, jesu na odrzavanju ali su isto razvaljeni od tog lijeka...
Drugar, hvala puno na iscrpnom odgovoru, od pomoci je. Nisam naravno ni mogao ni pisao detaljno sve. Skidao sam se u par navrata, nisam ja nikad ni bio bas ozbiljno navucen, vecinom ono "vikend narkoman". Prvi put je skidanje bupom bilo sasvim uspesno, trajalo je do mesec dana, nisam siguran sa kojom pocetnom dozom sam krenuo jer mi je prijatelj pomagao, ali sam na kraju zavrsio sa jedno 0.2, 0.3 i onda pregurao par noci sa zatezanjima u misicima i sl. i - kraj. Kad sam opet jednom kasnije nastavio pimenjivao sam slicnu strategiju, ali... imam sad vec 50 godina i vidim da telo vise ne podnosi to mrcvarenje, i sve utice jace i teze. Prekjuce me polutka nije dovoljno uradila... poslednju liniju povukao u 8 uvece. Tokom noci dobio proliv. Namerno cekao da prodje makar 12 sati od poslednjeg uzimanja, ali ipak u pola 7 ujutro uzeo 1.5 bupa. Osecam da nije skroz sasvim dovoljno, i mislim sad uzeti jos 0.5 i da to bude za danas - dvojka. I da nastavim po principu: mozda jos sutra 2, pa onda nekoliko dana 1.5, pa nekoliko dana 1.0, pa mozda sedam dana 0.5, dok opet ne sidjem na 0.3, 0.2 i kada se osetim ok onda jednostavno prodjem par noci uz koji bensedin i puno vitamina i to je to... Deluje li ovo ok? Moja osnovna dilema je bila koja da mi bude pocetna doza, ali eto cini mi se, a vidim i iz tvog posta, da bi ta dvojka bila sasvim ok. Naime ja u tom svom vikendaskom drugoiranju (mada je bilo perioda kad sam bogami i po mesec dana svakodnevno uzimao... ali nikad nisam uzimao prevelike kolicine dopa) nikad nisam imao fizicke siptome zikre tipa povracanja, proliva... a sad sam imao. i naravno uplasio sam se i zabrinuo, i - dosta je bilo. najiskrenije nemam nameru vise ni prici blizu dopa a kamoli sta drugo.Hoću reći da nije to ništa.. Uzmi Bup, ali ne preteruj sa količinom. 2mg će te sigurno smiriti, a 4mg. će ti dati i neki rad.
Znači nikako preko 4mg. mada je najpametnije za tebe da uzmeš samo 2mg. da malo preguraš eventualne simptome uz lekove i smirele, da prespavaš problem. Ja sam u nekoliko navrata imao koliziju u sistemu i legao bih u jezi i drhtavici u krevet, popio 20-30mg. Bensedina i par brufena.. Prespavam 3-4h, jeza prođe, bolova nema i stvar rešena. Kad dođe veče, ponoviš stvar i već sutra si na konju. naravno, bude tu malo i proliva, možda povraćanje, itd... Ali, nema bezbolnog skidanja..
Nisi nam rekao koliko si bupa uzimao dok si ga uzimao? Da li te je ta doza radila, makar imalo ili ne?
Jedino bih jos pitao da li je velika razlika izmedju konzumiranja pod jezik, i snifanja? Ovo 1.5 sam jutros stavio pod jezik. Moram li se drzati iskljucivo tog metoda? Hvala! i da li lose utice ovo sto npr. 5 sati nakon uzimanja korigujem dozu dodavanjem jos 0.5, da li to ne bi smelo da se radi?
-
Poslusaj me.Posto vec nisi navucen na bup.uzmi zadnju dozu dopa uvece,istempiraj da prodje 12 sati,sutradan posle tih 12 sati uzmi pola tj 4mg bupa,mozes i 6mg ako mislis da ti treba,a znam osecaj kad mislis da ti je 4mg malo,drugi dan 4mg,mozes i treci 4mg,ali probaj sa cetvrtinom,t 2mg,4,5,6 pa mozda i 7dan po 2mg i posle toga samo stani...Neces osetiti nista..Nemoj se ni u kom slucau navlaciti na bup,to ti netreba.Dovolno je jak da te pokrije tih 7-10dana,tih prvih 3,4dana fizicke krize,za tebe najbitnije...U medjuvremenu si izbacio dop iz organizma,neces imati fizicku krizu.E sad posle toga vidi sta ces,jer psiha za dopom ce biti tu,vratice se sigurno...Ali mozes da se izboris stim.ili makar iskuliraj 7-10dana posle toga,odradi test da si cist papopi nalorex.Tako ces barem znati da nema vajde uzimanja dopa.Gruvaj makar mesec dana blokator.Neko pivo da te cisto radi nesto,jer nasw mozak nije navikao da bude bez icega,ali sve je bole bez dopa,pogotovo bez bupa,zato kazem ne navlaci se na bup.nema boleg leka za bezbolno skidanje,ali samo skidanje,sto krace to bolje...ja sam se skidao tako vise puta,doduse sa kratkom navlakom na dop,i ednom od 6meseci.4,5 dana bup i samo stanem...ALI ZELJU CES IMATI DA ZNAS...ZATO SAM SPOMENUO BLOKATOR,JER DOPA IMA TU GDE ZIVISBudalasti wrote:Molim vas za pomoc. Bio sam kreten da se opet nakon mnogo godina "cackam" dopom... naravno navukao sam se, ne bih rekao strasno mnogo, ali jesam. Probao sam se skinuti bupom, ali nije bas islo. Jutros mi je bilo lose, mucnina, kriza... "uradio" sam pola grama (polutku) dopa danas (samo snifam), i naravno bolje mi je, i hocu od sutra (neka prodje minimum tih 6 sati) da pocnem uzimati bup i da prestanem s ovom budalastinom... nemam depresivne niti druge slicne simptome. Moj glavni problem je - kojom dozom da pocnem? Da bih potom to postepeno smanjivao. Polujavna sam licnost u svom gradu i ne smem da idem lekaru.Plasim se da mi dvojka nije previse? Ili bi bas trebao poceti sa dvojkom? pa nakon nekoliko dana smanjiti na 1,5. Pa na 1. Pa na 0.5 i odrzavati to neko vreme, dok ne krenem na jos manje. Imate li ikakav savet? Znaci, nisam preterivao, nisam uzimao prevelike kolicine dopa, najvise polutku dnevno, takodje ne radi se o godinama, vec o mesecima, recimo od leta, najvise do godinu dana, maximalno. I nije bilo bas kontinuirano i svakodnevno. Napravio bih po pauzu, uzeo bup ... potom bih i nakon par ili 3-4 dana pozeleo da se "uradim" pa nastavio... Sada je dosta, sto je dosta dosta je, ali nisam siguran sa kojom dozom da pocnem... naravno, iskljucivo pod jezik. Odnosno, ima li prevelike razlike ukoliko bup konzumiram snifajuci ili se ipak mora uvek samo i pod jezik? Hvala puno!
-
Pa nisam kompetentan da ti ja odgovorim na to pitanje jer ga nisam probao.Ali dr mi ni u jednom trenutku nije spomenuo tako nesto.Mada sam citao ovde ranie da su ga neki pili samo pred spavanje,i da treba proveravati pritisak svako malo,er ga on def obara.Mada ja inace kao imam poviseni,tako da predpostavljam da bi meni samo dobro dosao,jios ako pomaze kao sto kazu za krizu extra...Stim sto ja moram da vidim s docom prvo zbog ovog drugog leka koji pijem er mogu oba istovremeno,ali mislim da sam mu spomenuo pijem,bensedine i taj lek za pritisak i da bih klonidin za nuzdu kad dodjem do te zadne faze skidanja i on mi prepisao bez problema,nije mi jednog momenta spomenuo neko kontra destvo ili uspavljivanje od istog.Ali cu se svakako prvo raspitati,tj popricati snjim.I da u pravu si,ipak treba recept za njega,pomislio sam da ne treba er ova koji a pijem moze kupiti svako bez recepta.A klonidin se ovde podize u bolnici,nzm zasto nema ga ovako u apotekama vec u apoteci u okviru doma zdravlja.Mada dobro,ova zemla gde ja zivim je ionako sva naopako,ludaci teski,plava boja topla voda i obrnuto,crvena hladnaVitaJana wrote:Itekako treba. Kod nas u Hr ga ni nema u ljekarnama. Mora se naručiti pa se čeka oko 2 tjedna. Dolazi iz Austrije, Njemačke i Slovenije.Alessandro wrote:Catrapressan ili klonidin,mislim da se od nas zove Klonidin,to ti e stari lek za pritisak.Nije se proslavio u to svrsi ali se pokazao kao odlican pri skidanu sa bupa,skida jezu,toplo hladno.Ja sam ga nabavio ali nisam probao jos uvek jer nisam stigao dotle jos,a i moram da proverim prvo sa doktorom jer vec pijem lek za povisen krvni pritisak,a klonidin je za spustanje pritiska.Ne znam da li ti treba recept za njega,mislim da ne...PozzManDeMan wrote:Frajla, u pravu si... Verovatno bih mogao "ukrštanjem" sastava lekova i naziva da dođem do lekova koji se korsite ovde u Srbiji.
Hvala i pozdrav!
Nego... Smije li se on uzeti preko dana malo? Utječe li na vožnju i to...?

Alessandro pričaš li o Irskoj? I ja mislim tamo. Dobro bi mi došlo još jedno iskustvo od tamo.
Okreni stranicu ispred ove pa vidi kako sam.
Usrano ali daleko od toga da se može nazvati krizom.
Od jutros sam na 0,40 ili čak i manje.. Ne znam precizno.
Okreni stranicu ispred ove pa vidi kako sam.
Usrano ali daleko od toga da se može nazvati krizom.
Od jutros sam na 0,40 ili čak i manje.. Ne znam precizno.
vitajana, vidi, zezanje pocelo , ali dobro bila si pripremljena na to...Samo , nemoj odma odustajat od muckanja ,bitno je sad uzeti tacnu dozu. Pokusaj nekako to pravilno raspodjelit, samo ces se jos vise napatit ne budes li precizna sa dozama.
Nema mjesta panici, ej odlazis kreces zivot ispocetka. Ne no ces cijeli zivot sjedit u nekoj banci, i maltretirat se sa smorenim bupom. Raduj se bre, jos malo pa kraj i ode ti.
Zao mi je samo sto vas je dvoje.Mnogoooo zeznuto, muka puta dva.
Ali ti ovdje skoro jedina imas bas praveee velike razloge za rastajanje sa djavolom, tako da pusti kuknjavu, raspadas li se od bolova ? Ne. Tako, dobro je , idemo dalje.
Nema mjesta panici, ej odlazis kreces zivot ispocetka. Ne no ces cijeli zivot sjedit u nekoj banci, i maltretirat se sa smorenim bupom. Raduj se bre, jos malo pa kraj i ode ti.
Ali ti ovdje skoro jedina imas bas praveee velike razloge za rastajanje sa djavolom, tako da pusti kuknjavu, raspadas li se od bolova ? Ne. Tako, dobro je , idemo dalje.
Jutro Ninocka i ostali svijete.Ninocka wrote:vitajana, vidi, zezanje pocelo , ali dobro bila si pripremljena na to...Samo , nemoj odma odustajat od muckanja ,bitno je sad uzeti tacnu dozu. Pokusaj nekako to pravilno raspodjelit, samo ces se jos vise napatit ne budes li precizna sa dozama.
Sinoć sam došla iza ponoći s posla, a jutros prije 6 budna. Jučerašnji dan mi je nakon sjebanog jutra prošao iznenađujuće dobro. S lakoćom sam odradila posao i bila raspoložena.
Ali sam primijetila da mi ta doza više nije dovoljna da me drži niti 24 sata.
Kako sam rekla, jutros prije 6 zijevanje, okretanje ko na ražnju...
E sad... Uspijem ja zaspati na nekih sat vremena i sanjam da furam dop jebote....

Pa ja tako nešto nisam sanjala punih 15 godina. I to se iz prve pogodim u bunar, inače ranije kad bih sanjala nikad se ne bih pogodila u snu.
Ma čitav san ludilo, ne znam na osnovu čega je takav
Navodno smo već otišli van u drugu zemlju, a ta zemlja ko Ibiza jbt. Po čitav dan bazeni, plaže, dj, svi oko šanka. Muža jedva viđam, jedini on kao nešto radi, a svi se drugi zajebavaju, piju i šmrču speed. Ja također na speedu.
Onda se sjetim da sam trebala otvoriti bolovanje, da se nisam vratila na vrijeme na posao. Jer mi bilo toliko dobro da sam umjesto 1 dan ostala 4 dana. Tu mi već neka nelagoda kreće, što da radim, da li da se vratim kući ili jednostavno odjebem sve i nađem si posao tu u IE kad sam eto već tu.
I gledaj ti sad sjebane psihe...
Čim se pojavio neki problemčić koji treba riješiti i donijeti odluku meni se pojavljuje dop i ja ga sprašim bez razmišljanja. I to ne jednom, ne ne... Malo je jednom. Dvaput.
Iza toga se budim u mislim si jebote što je ovo bilo?...
Zašto, čemu nakon toliko godina.?
Jel moguće da ja uopće nisam stabilna koliko sam vjerovala da jesam?

Djavo nikad ne spava
Hej al bar si imala dobar party:)
Sada nastavljas dalje...
Hej al bar si imala dobar party:)
Sada nastavljas dalje...