Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Hope83

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Hope83 »

Juce se nisam javljao jer sam od ranog jutra bio slab,iscrpljen maximalno.
Ustao sam rano ono kad sam pisao i ajd normala ako se to tako moze nazvati mislim u toj muci citavoj,popio sam kafu sjedio malo se smirio sav sam utrnuo od umora itd.
Supruga mi je bila kasnije takodje ustala i malo smo razgovarali,ja sam krenuo u wc i samo se sroljao u hodniku pao sam,tako da sam juce otido u hitnu primio infuziju dok mi je reko da mi je organizam iscrplje itd.
Onda sam dosao kuci i malo sam lego da odmorim i nekako sam uhvatio ocima neki sat vremena i naravno probudi me nemir jeza odjednom tako jaka takodje neka uznemirenost psihicka dali od infuzije ili sta ja znam.Skupio sam snage digo se jeo na silu popio vitamine i nakon sat vremena su mi doslii gosti rodbina neka.
Tako da se odjednom u kuci ono napunilo ljudi tamo vamo razgovor dok su bili tu nisam ni osjetio da vrijeme tako brzo prodje i prijalo mi je to
E onda dolazi noc glava pada od umora zijevam svake sekunde oci zakrvavile i znam da trebam u krevet muka me hvata jer znam sta me tamo ceka,odem leci i naravno pakao do nekih 5 ujutru i neznam kako samo znam da sam zadnji put pogledo na sat bilo je 05:12 i samo ono trzam se iz sna cujem tv u boravku vidim supruga ustala ja na sat pogleda a ono 09:40 uh jebote pa odspavo sam citava 4 sata i kusur.Kafa standard malo dorucak i evo sad putujem na posao.
Hope83

Post by Hope83 »

Danas se fizicki osjecam sasvim ok,al sad se pojavio drugi problem zelja u pm.
Non stop mi u glavi bup nemogu da se koncentrisem na posao pa sta je ovo u pm hocu sad jos 15 dana luditi psihicki i jos na to navece borbe voditi sta je ovo u picku materinu.Uzimao sam bup 7 mjeseci kao da sam 17 godina na njemu i kao da sam uzimo 10mg dnevno pa jebemu vraga vise.
Desperado

Post by Desperado »

Unapred hvala... Neosecam se bas naljboje da skratim pricu na bubu sam vec 5 godina i 5 god. pokusavam da se skinem. Od muke mi pada na pamet da ponovo krenem sa dopom jedno mesec dana(ioako mi se neuzima) Izkreno nisam siguran dali bi posle prestanka imao klasicnu 100%heroinsku krizu odnosno dali bi izbacio bub iz organizma.
Nemam snage sada da ispricam moju pricu o bubu i ostalim drogama......
Hope83

Post by Hope83 »

Prosao je jos jedan (veoma cudan) radni dan na poslu danas to nisam bio ja nikako,ali ajde neki rezultat je bio.Danas nema jeze zijevanja i nemira ali psiha 300 na sat radi,tesko ali ipak nekako sam uspio na neki nacin da iskontrolisem sve.
Uglavnom nepijem nista dodatno sutra imam termin kod doktorice pa cu vidjet sta ce reci.
Pozdrav i svako dobro....
Ninocka

Post by Ninocka »

Hope83 wrote:Prosao je jos jedan (veoma cudan) radni dan na poslu danas to nisam bio ja nikako,ali ajde neki rezultat je bio.Danas nema jeze zijevanja i nemira ali psiha 300 na sat radi,tesko ali ipak nekako sam uspio na neki nacin da iskontrolisem sve.
Uglavnom nepijem nista dodatno sutra imam termin kod doktorice pa cu vidjet sta ce reci.
Pozdrav i svako dobro....
E houp, dolazis u stanje moje agonije. Naravno moja kriza se ne moze porediti sa ovom tvojom. Svi ti se divimo ovje vjeruj mi, kralj si nevidjen!! Ali eto te u toj zajebanciji zvanom "prodje najveci pakao i onda te spusca nevidjena zelja za bupom" Ludila sam mjesec dana, svaki dan nenormalna borba sa djavolom. Imas ti mnogo vose iskustva nego ja, svaki dan pokusavaj da se sjecas cijele te agonije, koja ce koliko toliko ubiti zelju za bupom. Ja sam istajala, nikad ga nisam uzela, jer sam znala da se to nece zavrsit samo na jednom uzimanju.Nikad ne zaboravi cinjenicu kakav je to demon, i sta si sve prezivjeo!!
Ninocka

Post by Ninocka »

Desperado wrote:Unapred hvala... Neosecam se bas naljboje da skratim pricu na bubu sam vec 5 godina i 5 god. pokusavam da se skinem. Od muke mi pada na pamet da ponovo krenem sa dopom jedno mesec dana(ioako mi se neuzima) Izkreno nisam siguran dali bi posle prestanka imao klasicnu 100%heroinsku krizu odnosno dali bi izbacio bub iz organizma.
Pitao si da li bi iz pomoc heroina izbacio za mjesec dana bup iz organizma?? Bi, sigurno!! Ali bi upao samo u vrzino kolo i jos vecu agoniju, psihicku. Nikako ti to ne bi preporucila!! Iscitaj od pocetka topic i kreni kao o svi mi ovdje na forumu. Nemas ni jednu uspjesnu pricu ovdje, dje se neko skinuo i doveo u red skidajuci se sa bupa heroinom. Srecno!!
Hope83

Post by Hope83 »

13 noc bicu iskren kao i uvjek,nemira onog nema bas toliko kao dosad,san nece sjedim pusim cigaru,vani kisa pada crv djavolji rovari po mojoj glavi i ubi zelja za bupom.
Bukvalno se osjecam kao da mi neko u mozgu prica neku pricu o bupu kako je to fino i sve najljepse ali to je onaj zli crveni djavo s rogovima s kojim mi prestoji borba,onog dobrog andjela nema da mi pomogne ali ga sam sebi zamisljam i govorim uvjek kad mi crv prica o bupu ja sam mislim na lijepe stvari bez njega.Ima ih dosta i svaka je vrijedna borbe i ove agonije....
Brojim dane i upoznajem lijeppe osjecaje koje je bup bacio u zaborav....Pozdrav i svako dobroo....
Hope83

Post by Hope83 »

Desperado wrote:Unapred hvala... Neosecam se bas naljboje da skratim pricu na bubu sam vec 5 godina i 5 god. pokusavam da se skinem. Od muke mi pada na pamet da ponovo krenem sa dopom jedno mesec dana(ioako mi se neuzima) Izkreno nisam siguran dali bi posle prestanka imao klasicnu 100%heroinsku krizu odnosno dali bi izbacio bub iz organizma.
Pozdrav tu smo da razmjenimo misljenja,iskustva i dozivljaje pa i koliko toliko da budemo podrska koliko se to moze.Ja bi ti samo jednu stvar rekao,ako se duboko u tebi javila zelja da bacis bup iskoristi to sad jer bas sad je pravi trenutak vjeruj mi to sto se nalazi dobro u dubini duse kad dodje do izrazaja svaka borba se moze pobijedit.Procitaj iskustva drugi,i pokusaj rijesit prvo sam s sobom sta zelis,ali vjeruj mi opijat s opijatom se nelijeci to je jos veca agonija i bacanje samog sebe u dodatne probleme.Nacin uvjek postoji pobrini se da podrzis to u sebi sta te dovelo do toga da pocnes da razmisljas o tome da prestanes s bupom.
Ninocka

Post by Ninocka »

Hope83 wrote:13 noc bicu iskren kao i uvjek,nemira onog nema bas toliko kao dosad,san nece sjedim pusim cigaru,vani kisa pada crv djavolji rovari po mojoj glavi i ubi zelja za bupom.
Bukvalno se osjecam kao da mi neko u mozgu prica neku pricu o bupu kako je to fino i sve najljepse ali to je onaj zli crveni djavo s rogovima s kojim mi prestoji borba,onog dobrog andjela nema da mi pomogne ali ga sam sebi zamisljam i govorim uvjek kad mi crv prica o bupu ja sam mislim na lijepe stvari bez njega.Ima ih dosta i svaka je vrijedna borbe i ove agonije....
Brojim dane i upoznajem lijeppe osjecaje koje je bup bacio u zaborav....Pozdrav i svako dobroo....
Uh majcice mila, kako mi sve obo tesko paa... Kapiram nedje , niko se nije rostiljao duze od dvije nedjelje jel? 13 ti dan znaci jos samo jedan i moras biti bolje!!!!!!!!
Caty

Post by Caty »

Zanima me kako doci do blokatora, da li to ide na recept?
Locked