5.dan bez bupa uzimam jedan lexaurin i pola ad dnevno.Ovo mi uopste nije bio plan j3dnostavno sam preskocio dva dana i kao da mi nesyo dalo neku snagu i podrsku da nastavim i evo ga 5 dan mrvice bupa nisam uzeo.Juce je dan bio ok tu i tamo dok je noc bila malo zeznuuta al nista strasno,budio sam se cesto neki mali nemir u rukama i ustao ranije nego inace,danas dan isto ide nekako bez nekih bas zeznuti situacija.Jedino imam neke jeze zajebane hladno mi je pa vruce jezim se i malo sam malaksav i nekakav osjetljiv.
Pokusacu da guram dalje necu odustat uglavnom napravio sam skok s 0.7 na nulu.
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Za koji dan ce tri mjeseca od kada ne uzimam bup. Prvih mjesec i po bila je neprestana borba, bukvalno svaki dan mi je dolazilo da ga uzmem. Kako sam uspjela da se oduprem ne znam.. Najvise mi je pomogla pomosao kakav sam pakao prezivjela dok sam se skinula. Strah je prvi put ucinio nesto dobro. Dva puta sam uzela kokain i to je bila velikaaa greska. Dan poslije je bio najgori na svijetu.Jako dugo mi je trebalo da mi se probava i stolica regulise. I culo mirisa. Do skoro nikakve mirise nisam osjecala .
Konacno mogu da kazem da ga vise nikad u zivotu necu uzeti, bukvalno. Toliko mi se smucio da kad pomislim da na taj ritual povraca mi se.
Opet se ogradjujem da je mozda on kao supstitucija najbolji, ali u ovom mom slucaju bjese veliki djavo. A sto ovo pisem... Juce sam u prodavnici srela tipa koji mi ih je prodavao. Definitivno je to bilo iskusenje , od Boga, jer lik zivi na drugom djelu grada i kao oronuli zavisnik sem po tu terapiju , nidje ne ide. Kad me vidio , odma je krenuo sa pricom i to pred djecom imam tri veoma povoljno ako hoces , dacu ti tri za 15 e!! Sook!!! Odakle sad ti majmune , odakleeeeee!!! Zasto??!!!! Zasto to radi, sama bih ga zvala da hocu...
Takav mje bijes obuzeo , u trenutku sam mislila da cu ga slomit, u sledecem trenutku mi se vec plakalo.. Uzas totalno od hiljadu nekih neobjasnjivih emocija!! Samo sam mi rekla da mi se skloni , iz vidokruga , zauvijek , i nastavila sa trgovinom.
I tako , imala sam pare i an dohvata ruke te tri osmice , niko ne bi znao , i nisam ih uzela. I definitivno sad mislim da sam zavrsila tu pricu!!
Eto tako...
Konacno mogu da kazem da ga vise nikad u zivotu necu uzeti, bukvalno. Toliko mi se smucio da kad pomislim da na taj ritual povraca mi se.
Opet se ogradjujem da je mozda on kao supstitucija najbolji, ali u ovom mom slucaju bjese veliki djavo. A sto ovo pisem... Juce sam u prodavnici srela tipa koji mi ih je prodavao. Definitivno je to bilo iskusenje , od Boga, jer lik zivi na drugom djelu grada i kao oronuli zavisnik sem po tu terapiju , nidje ne ide. Kad me vidio , odma je krenuo sa pricom i to pred djecom imam tri veoma povoljno ako hoces , dacu ti tri za 15 e!! Sook!!! Odakle sad ti majmune , odakleeeeee!!! Zasto??!!!! Zasto to radi, sama bih ga zvala da hocu...
Takav mje bijes obuzeo , u trenutku sam mislila da cu ga slomit, u sledecem trenutku mi se vec plakalo.. Uzas totalno od hiljadu nekih neobjasnjivih emocija!! Samo sam mi rekla da mi se skloni , iz vidokruga , zauvijek , i nastavila sa trgovinom.
I tako , imala sam pare i an dohvata ruke te tri osmice , niko ne bi znao , i nisam ih uzela. I definitivno sad mislim da sam zavrsila tu pricu!!
Eto tako...
Jos jedna teska noc je iza mene osvanuo je 8 dan bez bupa najgore zadnje 3 noci su zasad bile,a preko dana nije toliko tesko idem na posao radim sve ok.Idemo dalje..
.
.
Al me danas przi jeza jebena i po glavi milion misli osjetljiv sam previse cas bi plako cas bi se smijo...Udri samo udri izdrzacu.
Taman neka! Kad ti nekad kasnije ako ti bup padne na pamet, tacno jeza i strah obuzme. Ja ga se i danas plasim.Jbg , o.70 mg nije malo, drugo imao si dosta zaliha.. I drma malo duze. Al pri kraju je, majku joj...Hope83 wrote:Al me danas przi jeza jebena i po glavi milion misli osjetljiv sam previse cas bi plako cas bi se smijo...Udri samo udri izdrzacu.
Pa upravu si Ninocka jer prva 3-4 dana su bila ono da se zapitas sta je ovo bgte normalno funkcionises spavas sve to je izgleda ta zaliha o kojoj pricas,ali doslo je na naplatu zadnje 3 noci ubitacne nista uzeo nisam navece nego sam se borio i zadnja dva dana su bila ok ali danas me przi i preko dana.Uglavnom nece dovjeka valjda ce popustit nakon 15 tak dana.Ninocka wrote:Taman neka! Kad ti nekad kasnije ako ti bup padne na pamet, tacno jeza i strah obuzme. Ja ga se i danas plasim.Jbg , o.70 mg nije malo, drugo imao si dosta zaliha.. I drma malo duze. Al pri kraju je, majku joj...Hope83 wrote:Al me danas przi jeza jebena i po glavi milion misli osjetljiv sam previse cas bi plako cas bi se smijo...Udri samo udri izdrzacu.
Drži se Hope, neće to još dugo... nabavi si nešt za spavanje, da uzmeš par sati sna svake večeri puno znači....
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Hvala Noel drzim se al iskreno vec sam iscrpljen nema sna tri noci vidjecu nest al ajd valjda cu biti bolje za par dana jbg.noel wrote:Drži se Hope, neće to još dugo... nabavi si nešt za spavanje, da uzmeš par sati sna svake večeri puno znači....
Bravo hope!!!!! Bas mi.je drago da si izdrzao, 0.7 nije malo tako da i kriza mora.trajati malo duze ali sigurna sam da si vec pred kraj i da ce svaki dan biti sve bolje,mnogo mi je drago da se drzis i guras, sad kad si poceo nema odustajanja,to nije opcija! Samo napred i javljaj kako ide!
I zaboravila sam koliko vremena si uzimao bup ukupno?
I zaboravila sam koliko vremena si uzimao bup ukupno?
Au al je pocela gadno zikra veceras u busu nemam mira da sjedim izludjuje pravo nemir neizdrzljiv al boricemo se ja i ona do kraja neodustajem.