Ninocka nisam ja rekao da se plasim ad nego nisam ih pio evo posto sam smanjio dozu bupa pppio sam juce jednu tabletu paroxal brate umrtvila me pravo sad neznam dali ad treba neko vrijeme pa da pocnu djelovat kako treba ili sta ili je ovaj moj jak za mene,doktor mi je reko da je to blazi ad pa vidjecu a s bupom se nadam da bi trebo zavrsit u roku 45 dana da budem na nuli.Ninocka wrote:Ja sa godinu dana pila seroxat , nikad se bolje nisam osjecala nego tad. Lagano sam ga poslije godinu pocela smanjivati i prestala. Sad se ne razumijem kakav je taj tvoj, znam da mi je dr rekla da je seroxat jedan od blazih ad.Hope83 wrote:Bolje i neki blazi AD nego recidiv,najmanji je problem skinut se s bilo cega problem je ostat ciat i neuraditi recidiv,prema tome nakon razgovora s dok psihijatrom i psihologom,(s kojim sam danas takodje obavio razgovor)moje misljenje je tako da je bolje paziti s nekim ad kad se susrecemo s svakakvim aituacijama dnevno stresnim ovakim ili onakvim.Imaju dvije stvari a to su Odrzavanje pa poslije toga faza oporavka.
Sad sam na ziloftu i spasio me od "tjeskobe" , histerija to je kod mene bilo bas naglaseno, i onog gadnog osjecaja u stomaku kao neka trema...
Nema potrebe da se toliko plasite AD .
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Ja prvih desetak dana uopste i ne osjecam tak Ad , znas da je njemu potrebno duze da krene djelovati. Tako da mi nije jasno kako te prva tableta umrtvila. Ja sam pocela sa 4 tinom tablete zolofta pa postepoeno povecavala kako mi je dr rekla. Da ne bi osjetila neke lose strane pocetka uzimanja. I kazem ti tek nakon 10 dana aam osjetila da djeluje. E sad ne znam kakav je taj tvoj , koliko mg si uzeo?Hope83 wrote:Ninocka nisam ja rekao da se plasim ad nego nisam ih pio evo posto sam smanjio dozu bupa pppio sam juce jednu tabletu paroxal brate umrtvila me pravo sad neznam dali ad treba neko vrijeme pa da pocnu djelovat kako treba ili sta ili je ovaj moj jak za mene,doktor mi je reko da je to blazi ad pa vidjecu a s bupom se nadam da bi trebo zavrsit u roku 45 dana da budem na nuli.Ninocka wrote:Ja sa godinu dana pila seroxat , nikad se bolje nisam osjecala nego tad. Lagano sam ga poslije godinu pocela smanjivati i prestala. Sad se ne razumijem kakav je taj tvoj, znam da mi je dr rekla da je seroxat jedan od blazih ad.Hope83 wrote:Bolje i neki blazi AD nego recidiv,najmanji je problem skinut se s bilo cega problem je ostat ciat i neuraditi recidiv,prema tome nakon razgovora s dok psihijatrom i psihologom,(s kojim sam danas takodje obavio razgovor)moje misljenje je tako da je bolje paziti s nekim ad kad se susrecemo s svakakvim aituacijama dnevno stresnim ovakim ili onakvim.Imaju dvije stvari a to su Odrzavanje pa poslije toga faza oporavka.
Sad sam na ziloftu i spasio me od "tjeskobe" , histerija to je kod mene bilo bas naglaseno, i onog gadnog osjecaja u stomaku kao neka trema...
Houp, ja sam kontaktirals moju dr i pitala je,kaze da je on skoro isti kao seroxar , tj slican. Da ne bi trebalo da se tako osjecas od prve tablete , i da isto za pocetnu dozu uzmes cetvrtinu tablete par dana, vjerovatno ti je to i tvoj dr rekao.Hope83 wrote:Ninocka nisam ja rekao da se plasim ad nego nisam ih pio evo posto sam smanjio dozu bupa pppio sam juce jednu tabletu paroxal brate umrtvila me pravo sad neznam dali ad treba neko vrijeme pa da pocnu djelovat kako treba ili sta ili je ovaj moj jak za mene,doktor mi je reko da je to blazi ad pa vidjecu a s bupom se nadam da bi trebo zavrsit u roku 45 dana da budem na nuli.Ninocka wrote:Ja sa godinu dana pila seroxat , nikad se bolje nisam osjecala nego tad. Lagano sam ga poslije godinu pocela smanjivati i prestala. Sad se ne razumijem kakav je taj tvoj, znam da mi je dr rekla da je seroxat jedan od blazih ad.Hope83 wrote:Bolje i neki blazi AD nego recidiv,najmanji je problem skinut se s bilo cega problem je ostat ciat i neuraditi recidiv,prema tome nakon razgovora s dok psihijatrom i psihologom,(s kojim sam danas takodje obavio razgovor)moje misljenje je tako da je bolje paziti s nekim ad kad se susrecemo s svakakvim aituacijama dnevno stresnim ovakim ili onakvim.Imaju dvije stvari a to su Odrzavanje pa poslije toga faza oporavka.
Polako, mozda i nije od toga...
Ninocka hvala puno na pomoci i savjetu,ozbiljno ti kazem znaci popio sam juce tabletu oko 13 00 sati i citav dan mi je bio grozan na poslu sam jedva izdrzao jer me stoniro totalno a kad sam dosao kuci gledao sam satima u jednu tacku i nisam mogao usta da otvorim supruga mi se nasikirala i mati pitaju dali ces sad takav biti ovo ono.Nezelim da budem zombi evo upravo idem ponovo kod doktora da vidim da pijem manju dozu jer sve radim u suradnji snjim neradim nista na svoju ruku.Kazem ti prije se nisam susrero s ad mozda je to jer sam tek poceo da pijem mozda treba vremena vidjecemo evo danas jos nisam popio vidjecu s doktorom da pijem cetvrtinu ili pola za pocetak
Podji kod dr. O probaj kao sto je ova moja rekla ja sam pila cetvrtinu sedam dana pa pola 15 dana ... I bas nista lose nisam osjetila.
Ako si odma sinuo cijelu , nije ni cudo da ti je lose, i pogresno ti je taj dr rekao. Ti si na bupu jos , treba bit oprezan u kombinaciji bupa i AD.
A jos nesto meni se desavalo da buljim u jednu tacku pri smanjenju bupa, i ta smorenost.
Sve uzmi u obzir i popricaj sa dr. Aj pa javljaj ...
Ako si odma sinuo cijelu , nije ni cudo da ti je lose, i pogresno ti je taj dr rekao. Ti si na bupu jos , treba bit oprezan u kombinaciji bupa i AD.
A jos nesto meni se desavalo da buljim u jednu tacku pri smanjenju bupa, i ta smorenost.
Znam da treba pripazit ad i bup,ja sam napisao u predhodnom postu kod smanjivanja da ubacim ad mozda si me pogresno skontala.Picu i ja cetvrtinu od danas pa kod sljedeceg spustanja pola itd.Ninocka wrote:Podji kod dr. O probaj kao sto je ova moja rekla ja sam pila cetvrtinu sedam dana pa pola 15 dana ... I bas nista lose nisam osjetila.
-
Lijep pozdrav svima i evo bas da sto sta napisem o Suboxonu .... Pijem ga vec 4 god ali ne konstantno jer recimo malo se horsom udaram par dana pa par dana na sub i eto tako vrtim ... Opet prije toga sam bas bio u govnima jer sam pio 20 tableta metadona plus se nakacio na apaurine i onda sam se sibao heroinom a nije mi bilo strano i navece pomalo speeda povici ! Elem nemojte da doliko strasite ljude kako je tesko se spustiti na male kolicine jer ja sam spustio sa 6 mg na 2 ili i manje. Meni nikakvih nus pojava nije bilo legao mi ko budali samar .... Elem ljudi manite se blesave kombinacije lijekova doslovno vam treba apaurina pored suba ako zelite spustiti tako da se rijesite srkleta kada vas pocne hvatati ! Hocu vam reci da sam ga poceo piti tek kada je uveden u BiH jer je metadon mnogo vece zlo koje se veoma duboko uvlaci u kosti itd itd Ako zelite spustiti dozu samo se obezbijedite bosaurinima e nemojte se tripovati sad ce me ovo pa ono jer je psiha cudoooo
Kako si danas?Hope83 wrote:Znam da treba pripazit ad i bup,ja sam napisao u predhodnom postu kod smanjivanja da ubacim ad mozda si me pogresno skontala.Picu i ja cetvrtinu od danas pa kod sljedeceg spustanja pola itd.Ninocka wrote:Podji kod dr. O probaj kao sto je ova moja rekla ja sam pila cetvrtinu sedam dana pa pola 15 dana ... I bas nista lose nisam osjetila.
Pa iskreno bolje juce sam se posavetovo ponovo s dok i reko mi je za pocetak ipak cetvrt paroxala i svako naredno spustanje da dodam cetvrt tablete.Ninocka wrote:Kako si danas?Hope83 wrote:Znam da treba pripazit ad i bup,ja sam napisao u predhodnom postu kod smanjivanja da ubacim ad mozda si me pogresno skontala.Picu i ja cetvrtinu od danas pa kod sljedeceg spustanja pola itd.Ninocka wrote:Podji kod dr. O probaj kao sto je ova moja rekla ja sam pila cetvrtinu sedam dana pa pola 15 dana ... I bas nista lose nisam osjetila.
Tako bi po planu kad dodjem do nule trebao piti 2 dnevno pa videcemo.Juce sam se super osjeco malo se ranije budim nego inace ali to je nista.
I boricu se svim silama sa me nista nezaustavi u mom planu da bacim bup,a kasnije videcemo ponovo prestoji trud i borba ali nema veze.
Znas kako je mene dr savjetovala, naravno prvo cetvrtina tablete , i da ako mogu zaboravim na nju. Da ne sjedim i cekam kad ce ovo djelovati??!! Jednostavno popijes i zaboravis. I samo jedan dan osjetis da si lagana, kap leptiric!!Ja sam zaista osjetila veliko olaksanje ! Pocela sam ga pit negdje kad sam bila na 1 mg bupa, i taman je dosao u pravo dejstvo kad sam izbacila bup. Ja sam malo brze isla nego ti, jer sam i krace bila na bupu. Jedinu smetnju koju sam osjetila na pocetku, je trzanje misica. Iz cista mira ti se ruka trzne, noga ili bilo sto.Kad sam prestala sa bupom to je prestalo, dr kaze da je od komb. Bupa i Ad!!
Eto tako, milo mi je sto ti je ok danas i samo naprijed!
Eto tako, milo mi je sto ti je ok danas i samo naprijed!