Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Caty

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Caty »

ja se 7 dana razvlacim sa dozama 0.3, 0.4, ali nema neke razlike no ne mogu reci da sam se navikla na te doze i da mi je super, odavno se osecam kao da sam strejt, ne osecam nikakvo dejstvo toga, kilava sam, malaksala, umaram se, kao sav normalan svet, iskreno ne vidim nacin da jos vise spustim mislim da bi to bilo kao da ne uzimam nista, zaista ne vidim svrhu toga?! dok ne skupim muda i ne resim da batalim, ostacu na toj nekoj dozi 0.3/0.4 ne mogu nikad precizno ni da znam koliko je ali svakako manje od 0.5! pre toga moram da nabavim dodatne lekove za skidanje, pa onda krecem. Sad mi je izleteo neki posao, privremen, koji radim veci deo dana iako sedim za kompom u kuci, opet se umorim kao da sam kopala, bas mi je zamorno i ne znam kako ljudi uspevaju uz posao da se skinu ali meni je mnogo teze od kad radim i nikako sad ne mogu da se skidam, kad to prodje pa polako.... :|
Frajla

Post by Frajla »

Kato ako ne vidis svrhu u daljem spustanju i skidanju ti nemoj dalje.
Ja sam 9 godina bila na subu i svih 9 godina sam se osecala strejt pa ti vidi.... nedaj se zavarati
Caty

Post by Caty »

Frajla wrote:Kato ako ne vidis svrhu u daljem spustanju i skidanju ti nemoj dalje.
Ja sam 9 godina bila na subu i svih 9 godina sam se osecala strejt pa ti vidi.... nedaj se zavarati
Pa i to sto kazes, naravno da hocu da se skinem nisam dzabe dovde dogurala nego prosto razmisljam o tome da u nekom momentu krenem skidanje pravo sa ove doze, no videcu nisam ni probala da spustim na 0'25 jos uvek zbog ovog posla za koji mi bas treba koncentracija a uz to me bole ledja i ramena jer sam za kompjuterom non stop... ali to bi me bolelo i da uzmem 1mg tako prosto mora kad si dugo za kompom. Idealno bi bilo da spustim na 0'25 pa tek onda da razmišljam o skidanju... drugo razmisljam.i da odem kod jednog psihijatra privatno koji se bavi i problemom zavisnosti pa mozda moze da pomogne. Da vidim da li mi je ad neophodan ali bojim se da ne bude to previse skupo, aj jedan razgovor ali ako se to oduzi svake nedelje onda mi to ispadne mnogo a skupljam pare za nesto drugo sad i nemam bas za razbacivanje.
Caty

Post by Caty »

Neka neko da savet sta mi je najpametnije ciniti, dakle na dozi sam od 0.3 - 0.4mg vec 10-ak dana, kako i sta dalje?!
Frajla

Post by Frajla »

Kato sama si vec odlucila sta ti je ciniti. Ako ti opet napisemo po ko zna koji put sta bi bilo bolje da ucinis, opet bi doslo do medjunarodnih konflikata:)
Hope83

Post by Hope83 »

Pozdrav ljudi bio sam kod svog dok koji je upucen u moj slucaj i sad da neduljim uglavnom odradio sam svoje preskakanje preko vikenda koje je ovaj put bilo malo teze nego inace i znaci odma posle toga u ponedeljak sam bio kod doktora.Rekao mi je da slobodno smanjim dozu na 1mg i odma nakon nekog vremena da mogu ici dole za 0.2,ali pri tom sam dobio AD koji se zove Paroxal i savjet njen je da pijem pp jednu uvece a kad dodjem do male doze bupa onda da ubacim jednu tabletu ujutru jednu uvece.Ljudi stvarno nemam iskustva ama bas nikakvog s AD na duge staze malo me taj njen savjet zastrasio,dali cu uci ponovo u borbu s drugim tabletama ili ce mi to stvarno pomoci pa da izbqcim nakon nekog vremena.Ps.S svojim dok. sam uspio dosta toga privatno se lecim i stvarno sam snjim uspeo dosta toga.Hheptanon sam izbacio nakon 2.5 god.Jednostavno me strah AD.
Caty

Post by Caty »

Hope83 wrote:Pozdrav ljudi bio sam kod svog dok koji je upucen u moj slucaj i sad da neduljim uglavnom odradio sam svoje preskakanje preko vikenda koje je ovaj put bilo malo teze nego inace i znaci odma posle toga u ponedeljak sam bio kod doktora.Rekao mi je da slobodno smanjim dozu na 1mg i odma nakon nekog vremena da mogu ici dole za 0.2,ali pri tom sam dobio AD koji se zove Paroxal i savjet njen je da pijem pp jednu uvece a kad dodjem do male doze bupa onda da ubacim jednu tabletu ujutru jednu uvece.Ljudi stvarno nemam iskustva ama bas nikakvog s AD na duge staze malo me taj njen savjet zastrasio,dali cu uci ponovo u borbu s drugim tabletama ili ce mi to stvarno pomoci pa da izbqcim nakon nekog vremena.Ps.S svojim dok. sam uspio dosta toga privatno se lecim i stvarno sam snjim uspeo dosta toga.Hheptanon sam izbacio nakon 2.5 god.Jednostavno me strah AD.
ne znam hope sa tim ni sama nemam iskustva i isto pitanje me muci, isto razmisljam da idem privatno kod dr i znam da bi mi sigurno prepisao neki ad ali i meni se ne navlaci na nesto trece jer pre ili kasnije se i sa toga skida a ja zaista ne znam da li je to jednostavno ili zajebano.
zato jos i nisam isla kod psihijatra, nekako nisam za te tablete a oni ih apsolutno svakome prepisuju. ako moze bez toga to je bolja opcija a sigurno da moze ali kako izgleda ne znam.... dosta si spustio aj sad na 1mg neces ni osetiti , slobonoooo ja sam tek ispod 1mg pocela da osecam spustanje a do tad apsolutno NISTA. Ma ja sam razmislljala danas i mislim da necu spustati jos mnogo nego cu da nabavim sta mi treba za spavanje, neki trodon, i catepesan i da krenem da se skidam sa ove doze, eventualno sa 0.25 ne pada mi na pamet da se mrcvarim do 0.1 mislim hej kolicno je to i da li se uopste vidi i oseca ta mrvica? ja nesto ne verujem.
Hope83

Post by Hope83 »

Bolje i neki blazi AD nego recidiv,najmanji je problem skinut se s bilo cega problem je ostat ciat i neuraditi recidiv,prema tome nakon razgovora s dok psihijatrom i psihologom,(s kojim sam danas takodje obavio razgovor)moje misljenje je tako da je bolje paziti s nekim ad kad se susrecemo s svakakvim aituacijama dnevno stresnim ovakim ili onakvim.Imaju dvije stvari a to su Odrzavanje pa poslije toga faza oporavka.
Frajla

Post by Frajla »

A na trodone bi rado da se navuces ali na ad - taman posla.
Kato ma sta je to.... eventualno 0.25 ( ako i njih ubudes), trodoncic, katapresancic, muzic, dvoje dece, haos, obrni okreni, skloni pospremi.....
Samo sibaj i javljaj ali kad budes tamo
Last edited by Frajla on Wed Oct 04, 2017 4:54 pm, edited 1 time in total.
Ninocka

Post by Ninocka »

Hope83 wrote:Bolje i neki blazi AD nego recidiv,najmanji je problem skinut se s bilo cega problem je ostat ciat i neuraditi recidiv,prema tome nakon razgovora s dok psihijatrom i psihologom,(s kojim sam danas takodje obavio razgovor)moje misljenje je tako da je bolje paziti s nekim ad kad se susrecemo s svakakvim aituacijama dnevno stresnim ovakim ili onakvim.Imaju dvije stvari a to su Odrzavanje pa poslije toga faza oporavka.
Ja sa godinu dana pila seroxat , nikad se bolje nisam osjecala nego tad. Lagano sam ga poslije godinu pocela smanjivati i prestala. Sad se ne razumijem kakav je taj tvoj, znam da mi je dr rekla da je seroxat jedan od blazih ad.
Sad sam na ziloftu i spasio me od "tjeskobe" , histerija to je kod mene bilo bas naglaseno, i onog gadnog osjecaja u stomaku kao neka trema...
Nema potrebe da se toliko plasite AD .
Locked