Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Frajla

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Frajla »

Nisam nisam
Nit simptoma nit sam ovisna bila. Skocila sa 2 mg nakon 9 godina bez problema
Ako ne verujete pitajte vaseg doktora :)
noel

Post by noel »

Frajla wrote:Ako ne verujete pitajte vaseg doktora :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Btw, meni jučer točno godinu dana od zadnje doze buprenorfina! Yay! Svi koji se skidate, drž'te se i samo hrabro... skidanje nije lako ali niste ni vi slabi!
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Hope83

Post by Hope83 »

Bilo bi lijepo da ovi sto su se skinuli napisu jedan post o tome kako se osjecaju sad kad su strejt kako je teklo vrijeme kod njih kad su se skinuli itd...
Caty

Post by Caty »

Hope i ja bih volela da nekp napise alj molim samo pozitivno hehehehe ali i to zavisi od mnogo faktora kao npr nacina skidanja , sa koje doze se skidalo, koliko vremena se uzimalo i da li se zloupotrebljavalo. Recimo ako se doza vrlo sporo spusta do nule, kao frajla, moze se proći skroz vez krize, ako neko krene skidanje sa 2mg imace i te kako krizu i oporavljace se mesecima... no ja se zaista nekako uopste ne brinem za taj period posle jer sam psihicki jaca nego ikad, jutros sam uzela u vrh glave 0'3 zaista mali deo, i super se osecam znaci i ta doza moze da me pokrije pa taman da vidim danas kako ce to izgledati. Samo me zacudilo da sam spuštanje osetila tek šesti dan ali eto bup je to i sve je moguce jer on se dugo zadrzava....
Bice super ako odmah uspem da spustim na 0'33 ali necu ni da se silim vec polako da vidim danas kako to izgleda da li ima ikakve razlike u odnosu na 0'4
Noel happy anniversary ;)
Frajla

Post by Frajla »

noel wrote:
Frajla wrote:Ako ne verujete pitajte vaseg doktora :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Btw, meni jučer točno godinu dana od zadnje doze buprenorfina! Yay! Svi koji se skidate, drž'te se i samo hrabro... skidanje nije lako ali niste ni vi slabi!

Aj nek si se i ti javio :)

Cestitam! Bravo bravo
edy

Post by edy »

Frajla wrote:Nisam nisam
Nit simptoma nit sam ovisna bila. Skocila sa 2 mg nakon 9 godina bez problema
Ako ne verujete pitajte vaseg doktora :)
ma milina, ali garant si mislila samo pozitivno :mrgreen:
bezbolno jbt... ali samo treba misliti pozitivnoooooo
https://www.youtube.com/watch?v=3hFdHOR1enc :mrgreen:
nije sramota pasti,sramota je ne ustati..
Caty

Post by Caty »

edy wrote:
ma milina, ali garant si mislila samo pozitivno :mrgreen:
bezbolno jbt... ali samo treba misliti pozitivnoooooo
https://www.youtube.com/watch?v=3hFdHOR1enc :mrgreen:
Upravo o tome ja pisem.svaki dan hehhehehe
Ps. Lepa pesma
edy

Post by edy »

Caty wrote:Recimo ako se doza vrlo sporo spusta do nule, kao frajla, moze se proći skroz vez krize
Kato aj nemoj ovako nesto pisati molim te..
Caty

Post by Caty »

Zastoooo?.pa to.je.cinjenica mada ne kazem da treba i mora da se spusta.bas toliko kod.frajle je to sigurno.bio plasibo efekat jer tako.mala doza nije mogla da uradi kako sam vec.pisala na drugoj temi dakle doze od 0'1 mg ne mogu da te urade vec se koriste za bolove, znaci realno mozemo samo da utripujemo da nas ta doza radi i da smo zbog toga raspolozeni i sl. Nisam dosla do te doze ali zaista verujem u to jer i sad na 0.4 mg nisam imala nikakve promene iako sam i sama znala da istripujem da me radi. A danas sam uzela 0'3 i isto tako nema promene ali ono kao psihicki sam mirna kad uzmem pa koliko god. Iako nemam nikakvu krizu ni.potrebu za tim
Edy jesi li ti na bupu?
Last edited by Caty on Thu Sep 28, 2017 10:33 am, edited 2 times in total.
edy

Post by edy »

pa djelis savjete i sakom i kapom a frajla se nije bezbolno skinula, sto je i sama potvrdila, imala je plan drzala se i ono najbitnije imala je muda..

reci mi jesi ti zavrsila nesto od medicine?
Locked