Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Caty

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Caty »

Pa reci cu samo ja sam se osetila prozvanom ali ne mogu nista da tvrdim, kao sto ne.mogu ni da tvrdim da mi je danas ukrao novcanik invalid sa jednom nogom, ali nadam se da je kamera snimila pa cemo saznati.
Ninocka

Post by Ninocka »

Kato, ovo nije virtuelna igrica dje se trkamo jedni s drugima, ja ovo dozivljavam veoma ozbiljno. Kad kazem da mi je lose, onda je tako, kad kazem da mi treba pomoc vjeruj mi da vapim za njom, i nekim savjetom.
Sad mi zna biti mnogo teze nego u periodu spustanja , udjem ovdje i sto zateknem, za mene nista.
Nemoj dozvolit da te naljutim ja, ili bilo ko sa foruma! Svadjacemo se sa komsijom, likom ispred zgrade ili bilo kim "stvarnim". Ko sam ja nekom ovdje da ga mogu uvrijedit ili prozvat! Niko!!
Ja sam ovdje samo sa jednim ciljem , da sebi pomognem. To kad dozivis tako , i nikako drugacije shvatices da zaista nemam vremena da prozivam ljude .
Samo sam htjela vidjet da li i dalje ovdje mogu naci neki koristan savjet jer borba nije prestala ..
P.S. Zapitaj se zasto si se nasla prozvanom!
yasujirozu

Post by yasujirozu »

očigledno nešto propustih, il ste se posvađale prijeko pp...

jedna je bila u sosu, druga je još uvjek; obije majke, supruge...

poenta? poenta je da imate štošta zajedničko
Caty

Post by Caty »

Ninocka ja sam se sa tobom doposivala svaki dan, izvini ako sam zanemarila to sto je tebi nekad lose jer si jos u procesu oporavka no delovalo mi je da ti je sasvim dobro i da je to iza tebe! Ja sam previse okupirana svojim skidanjem i planovima itd pa sam samo o tome pisala i zbog zoga se izvinjavam, valjda je svakome svoja muka najteza. Nadam se da je kod tebe svakim danom sve bolje jer znam koliko puta si pisala da si dobro, videla sam da cesto ides negde sa decom, muzem, da izlazis, znaci stvari su prilično vracene u normalu. Ali svakako valja napisati kako se osecas i sad posle mesec dana...?
Kod mene za sad ide po planu i verujrm da ce tako ostati. Pisem svaki dan koliko sam uzela i kakav je plan za narednu nedelju tako da se necu ponavljati vise, naravno za mene je svaki dan pojedinacno uspeh ako sam na planiranoj dozi i zato to volim da podelim na forumu meni to mnogo znaci i za ego i za volju i dalje spustanje.

No.bez obzira sto sam pisala o sebi, ja licno ne znam kako izgleda oporavak posle skidanja, mogu samo da ti kazem 'drzi se, jer si veliki put presla, i odustajanje nije opcija, sada gledaj da radis sve ono sto na bupu nisi mogla jer te mrzelo, druzi se, izadji, slusaj muziku, uzivaj sa porodicom, pijes taj ad to bi valjda trebalo da suzbije depresiju, jedi zdravu hranu, pij vitamine , vezbaj malo, kondicija ovo ono, svi kazu da je umor najbolji za spavanje. I dan za danom sve ce to proci brze nego sto misliš! Najgore je vec proslo to neka ti uvek bude na umu!!!'sigudno da je teze sad nego kpd spustanja doze jer kolika god doza bila, uzimas ga i miran si. Sad treba naučiti ziveti bez bupa!
Ninocka

Post by Ninocka »

Pocela sam praviti dnevni plan!!
Uz jutarnju kafu ja pravim spisak obaveze, sve to bojim ukrasavam i javim po kuci.
Nista mi se ne da, ja se kanim cijeli dan oprat dvije siljice i tanjir.I onda tako kad sve krenem da eskiviram , milio stvari mi se nakupi koje treba da uradim i krece panika.
Tako da sad pravim plan , i trudim se drzati se njega i zavrsavati sve obaveze.
Sami jos ovog umora da se rijesim i bezvoljnosti i sve ce bit ok.
yasujirozu

Post by yasujirozu »

to zvuči razborito i teraj se čak i ako ih nemaš, sebi pravit obavjeze; sport je keva što se fizičkih aktivnosi tiče: bajs, il plivanje (ak imaš gdje), il teretana il... em korisno, em izvlači iz letargije
Caty

Post by Caty »

Ja te spiskove i sad pravim, u telefon u beleske, za kupovinu i obeveze, planove pa i spustanje bupa :D sad imam i spisak stvari za more, na koje krećem danas!!! :D nego bojim se da cu se smrznuti... ali tada pocinje i moje spustanje na 0.5 pa nadam se da cu uhvatiti net da javim kako ide. Plus danas imam prvi u zivotu roditeljski sastanak hehehejehehe :D posto dete krece u jaslice pa da nam kazu sta i kako...
Marka

Post by Marka »

Ninocka wrote:Pocela sam praviti dnevni plan!!
Uz jutarnju kafu ja pravim spisak obaveze, sve to bojim ukrasavam i javim po kuci.
Nista mi se ne da, ja se kanim cijeli dan oprat dvije siljice i tanjir.I onda tako kad sve krenem da eskiviram , milio stvari mi se nakupi koje treba da uradim i krece panika.
Tako da sad pravim plan , i trudim se drzati se njega i zavrsavati sve obaveze.
Sami jos ovog umora da se rijesim i bezvoljnosti i sve ce bit ok.
Još nešto, dosta bitno, napravi i tri vrste plana u životu.
Kratkoročni, srederočni i dugoročni. Mi moramo sami sebi da nađemo motivaciju i da guramo napred.
sanela

Post by sanela »

Ninocka wrote:Izgleda da sam mnogo bolje! Ne padaju mi razne gluposti vise na pamet.
Koliko mi je forum pomogao prije sad me baca u veliku konfuziju. Sve mi se cini da sve jedne te ispe postove citam!!
Samo vrcenje u krug! Kapiram da je i svrha postojanja foruma takva da se covjek prazni, ali ja kad citam nije mu bas dobro :|
Udjem , krenem da citam i nervoza me uhvati. Na glupost sam bas postala preosjetljiva , izgleda :?:
Kao da se ljudi prepucavaju ko je pametniji . Ego prsti na sve strane ...
Mozda da se napravi novi topic zivot poslije bup, mozda mi tamo bude bude bolje. Znaci na pocetku smo ovdje, kasnije nas Sanela prebaci u drugu oradinaciju i sve imq svoje! Hm, nije los plan!! cmok cmok cmok
Ninočka, to što ti nije dobro od čitanja foruma je sasvim normalno. Ako nisi primijetila, ovdje je pisalo jako puno ljudi kojih više nema na forumu. Dosta njih je sad dobro i ne vide ništa zajedničko s ljudima koji se vrte u krug i kalkulišu kako da se skinu, da li da se skinu, na koji način da se skinu.
Oni imaju novi život u kojem nema mjesta, a ni potrebe za ovakvim pričama i ovim forumom. Zato, Sanela ne može ponuditi "drugu ordinaciju", nego te samo nabiti nogom u dupe s foruma. ;)
Sigurna sam da imaš puno interesovanja o kojima možeš saznati nešto više pišući na drugim forumima, mama si, imaš gomilu sadržaja u vezi s odgojem... Uključi druge sadržaje u svoj život i imat ćeš manje vremena za ovaj forum...
Torima

Post by Torima »

Pozdrav svim clanovima kao i administratorima.
Registrovao sam se samo da bih postavio jedno pitanje. Da li se za buprenorfin koristi isti test kao i za heroin ili neki drugi?
Unapred hvala i jos jednom veliki pozdrav.
Locked