Pomaze kada sa kupkom, mene spasila jednu noc. Ali vec drugu sam bila toliko luda da nisam mogla ni to. Ma vrijemeee najvise pomazeziki wrote:Mozda je to recept sta treba da se radi..Ninocka wrote:Ima ima!! Pa i dalje noge sta da ti kazem.. Ali u manjem obliku!!Pokusavam da zaspem bez nekih tableza jer od njih sutra budem smorena!!Malo sam gluplja nego inace , i eto te noge ostalo dobro.Majke mi ovo sto Ziki govori i ja sanjam kako me to kao prestalo,i onda vidim da je samo bunilo neko!!Grozomoran osjecaj , ali jenjava...Frajla wrote:Ima li koga? Kako ide Ninocka? Caty?
Kada sa toplom vodom i opustanje, to pomaze sigruno makar na kratko.
Treba iscackati to sa nekim dobrim strucnim doktorom, jer ja sam siguran da postoji lek koji moze da resi taj problem sa nogama a da nije opijat u pitanju.
Mozda cak i nesto na bazi vitamina.
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Samo jedno imam da ti kazem, jer i ja imam djecu , vecu, i to dvoje!! I znam da je mnogo lakse sve faze sa malom djecom, jer oni nista ne znaju. Vjeruj mi , mnogo je teze meni moji sve vide i primjecuju nista se sakrit ne moze. Dok ti i dalje to mozes, jer je mali!! Tako da moj ti je savjet dok je jos mali i ne zna nista ti to iskoristi da se sredis!! Caty, sad je pravo vrijeme. Grozno je kad tr dijete pita mama zasto se rijetko smijes... ItdCaty wrote:Ja sam u nekom stanju kad se lomim sta dalje i pitam da li vredi ovo mučenje?! Kako dalje, kako se na kraju skinuti, stvar je u tome sto imam pored bupa jos jednu zavisnost a to je moje dete i ono mi je preče i ne mogu vise da gleram kako ispasta zbog mene zbog toga sto san ja kilava i smorena pola dana a i nervozna i pitam se kad cu se stabilizovati na ovoj dozi 0'5 i da li sam trebala malo duze ostati na 0.75? Uglavnom volela bih da znam recept za bezbolno skidanje sa bupa, bez neke krize i mucenja....
Postoji li takav nacin?! Znam da je jedan mesec nista u odnosu na ostatak života i ono sto dobijam, ali ja nemam taj mesec, ja ne mogu samo da kukam i sedim u kuci, ja moram ujuteu rano da ustanem spremim doručak, idem u šetnju sa detetom, spremim rucak, idem na plažu, setam , vecera, kupanje deteta, pa sebepa uspavljivanje i ja zaosta u svemu tome inace uživam ali u nekoj krizi mi nije ni do cega i ne mogu da nadjem snage ni za te neke osnovne stvari! Tako da ne znam sta cu i kako cu nadam se da cu smisliti usput, ostajem na 0'5 (nadam se) dok ne docekam dan da mi je to dovoljno za ceo dan. Trenutno ujutru imam vec krizu koju trpim bar tri sata ne.bih li kasnije uzela, onda opet uvece pocinje neka polukriza nervoza i malaksalost, tako da sam jedino od 10-6 donekle ok bez krize mada ne bajno raspoložena i poletna.. danas je vec 6 dana na 0.5 a jos nije postalo bolje! Htela sam da se u pravom momentu skidam sa 0.5 i istrpela.bih ja 7 dana kako znam da ce bar posle postati bolje api nece ta kriza traje i traje i traje dok te ne slomi i vrati na staro. Taman sam mislila da je lagano i opusteno kad je samo stiglo cetvrti dan od smanjenja na 0.5 i sad nikako da prodje valjda mi je i volja popustila pa mi sve smeta. Daj boze da izdrzim ! Znam ako jedan dan uzmem vise da je to kraj da se vracam na staro, tako je uvek bilo!!
Ninocka najgore si vec prosla.... sad bi trebalo biti iz dana u dan sve lakse, ali nemoj se opustati jos jer 5 dana moze biti dobro pa te opet jedan dan moze stici neko cudno stanje ali to je sve mnogo slabije u odnosu na ono sti si prosla. Ja sam pila magnezijum za noge jer je on poznat po tome da opusta misice. Pa pred spavanje suni jedan.
Jesi pricala sa doktorkom o nekoj terapiji posle?
Caty, 5 dana si izdrzala ne odustaj sada, organizam se na svaku dozu prilagodi kao sto si se prilagodila na 0,75. Daj sebi jos koji dan na 0.5 i ostani tu koliko treba da se stabilizujes
Na decu, obaveze oko njih i porodicu treba da gledate kao veliki plus jer obaveze vam odvlace paznju od svega a i bitno je da se izmorite tokom dana da uvece mozete zaspati. Ja sam svaki dan radila i imam osecaj da sam lezala kod kuce da se nikada ne bih skinula.
Caty postoji opcija da uzimas pola doze ujutru i pola doze poslepodne recimo oko 4. To bi ti pokrilo jutarnju a i vecernju krizu o kojoj si pricala
Caty, 5 dana si izdrzala ne odustaj sada, organizam se na svaku dozu prilagodi kao sto si se prilagodila na 0,75. Daj sebi jos koji dan na 0.5 i ostani tu koliko treba da se stabilizujes
Na decu, obaveze oko njih i porodicu treba da gledate kao veliki plus jer obaveze vam odvlace paznju od svega a i bitno je da se izmorite tokom dana da uvece mozete zaspati. Ja sam svaki dan radila i imam osecaj da sam lezala kod kuce da se nikada ne bih skinula.
Caty postoji opcija da uzimas pola doze ujutru i pola doze poslepodne recimo oko 4. To bi ti pokrilo jutarnju a i vecernju krizu o kojoj si pricala
Dedinitivno cu probati da uzimam ujutru 0.3 i popodne 0'2 tj sto kasnije popodne, nadam se da cu tako biti ok ceo dan, razmisljala sam o time i ranije ali mi je nekako bilo premalo da uzmem ujutru samo 0.25 ali aj uzecu 0.3 pa cu vremenom smanjivati obe doze za po malo, ocito moram bas sporo da idem ako mislim da izbegnem krizu.
U neku ruku meni jeste lakse kad sam zauzeta i imam obaveza da ne mislim o tome, a i kad sam sto manje kuci, tako da verovatno se ne bih nikako skinula da sam sama u kuci po ceo dan.
U neku ruku meni jeste lakse kad sam zauzeta i imam obaveza da ne mislim o tome, a i kad sam sto manje kuci, tako da verovatno se ne bih nikako skinula da sam sama u kuci po ceo dan.
Nisam jos bila kod nje, sledece sedmie idem. Zadnji put kad sam bila povecala mi je zoloft na 50mg eto to pijem.Frajla wrote:Ninocka najgore si vec prosla.... sad bi trebalo biti iz dana u dan sve lakse, ali nemoj se opustati jos jer 5 dana moze biti dobro pa te opet jedan dan moze stici neko cudno stanje ali to je sve mnogo slabije u odnosu na ono sti si prosla. Ja sam pila magnezijum za noge jer je on poznat po tome da opusta misice. Pa pred spavanje suni jedan.
-
taj vaš bup, izgleda da je n-puta gori nego hors... ljudi se muče da se skinu s 0.5; eeej, 0.5...
koj kurac to prepisuju onda? nećeš orobljavat lijekarne; krast džema u prodavnici; prostituisat se... legit, to?
bolje fentanyl, jbt...
koj kurac to prepisuju onda? nećeš orobljavat lijekarne; krast džema u prodavnici; prostituisat se... legit, to?
bolje fentanyl, jbt...
Ma ne bi ta kriza bila tako strasna nego sto smo mi navikli da uzmemo bup i budemo ok a sad je problem da trpimo nešto i onda ti se ne mili to raditi i treba ti jaka želja i.volja, u neku ruku jeste teze skidanje nego sa horsa, ljudi su svesni kakva su sranja uradili zbog heroina, sjebali su zivot, krali, varali, prokockali poverenje svih ljudi i sjebali zdravlje, unistili se, a na buprenorfinu ti si normalan, izgledas i zivis krajnje zdravo i lepo, nemas nikakve probleme a i ne dajes pare za to niti koga lazes i podkradas, pa se onda zapitas, sto.bih se i skidao kad je sve tako lepo i super...? Ne mozes da dotaknes ono dno i zbog toga podjes da se skidas... nego moras eto samo tako da resis i istrpis tu neku krizu 10 dana a posle je vec valjda sve lakse. I ta kriza bre dugo traje iako je blaga dugo traje, ja se secam posle horsa, na koji se nikad nisam mnogo navlavila, meni je posle 3-4 dana vec sasvim ok, a ovde tek posle 3-4 dana pocinje da ti bude lose!! Iskreno u mom slucaju lakse je bilo skidanje sa dopa jer sam ga uzimala na nos i malo i meni je to opusteno prolazilo posle 3-4 dana. Mada sam ja cak i za to uvek imala met ili bup pa ni dana nisam trpela.yasujirozu wrote:taj vaš bup, izgleda da je n-puta gori nego hors... ljudi se muče da se skinu s 0.5; eeej, 0.5...
bolje fentanyl, jbt...
Preseces i skidas se 7 dana i cao, a sa bupom prvo spuštaj pa se muci sa svakom dozom po malo, pa onda opet u nekom momentu moraš da iskriziras i ta kriza je daleko blaža od heroinske sto se tice bolova, ali bre traje i ubija u pojam.
Moj muz se skidao sa dopa x puta doduse retko kad na suvo, kad smo ostali bez bupa, rekao je da mu je toto najgora kriza u zivotu, iako mi smo mogli da funkcionisemo, da izadjemo prosetamo i sve ok, pricamo, nismo toliko sjebani, ali nekako u pozadini se ta kriza oseca sve vreme, kazem nije tako jaka i izrazena ali te potajno ubija u pojam i u jednom momentu puknes i nije ti vise do života i uzeo bi bilo sta samo da prodje. Umesto da vremenom bude bolje i lakse ti provaljujes kako dani prolaze da je sve gore i da nema pomaka. E ja nisam dočekala i dan kad se to zavrsi!
Ali sad se vec nosim mislju da se sa 0'5 mg skidam i da ne idem ispod toga, ali da sacekam pravi momenat, mozda i more
hehehejje nesto mi se cini da ja to kod kuce nikad necu uspeti! Ali ono ostajem na 0'5 koliko tteba dok ne resim da istrpim i to, vala nece biti ta kriza tako strasna kao ona sa 2mg sigurno! Ns gine mi da istrpim krizu neko vreme, skidala se sa 0'5 ili 0.25 kao ninocka. Ocito da to ne mogu izbeci a sa tim malim dozama svaki dan mi je rizik da cu uzeti jos i vratiti se na neku vecu dozu sto sam jedan dan i uradila ali sam od sutradan nastavila po starom srecom mada je bilo jako tesko ne dodati opet jos, jer sam videla koliko mi je bolje i lakse kad uzmem vise!

Ma neki su se malo razmazili na Buprenorfinu.
Ili nisu prosli onaj heroinski pakao ili su ga zaboravili, pa je sada ova kriza od Bupa mnogo teska..
Ususkao ih je Bup u bezbriznost, i stvorio im utisak da su na korak od skidanja..samo da se ukine lek i resen problem.
Mnogima je u glavi strah od ispadanja zuba, ili od pada imuniteta dugotrajnom upotrebom Bupa..(poznajem malo tu zavisnicku psihologiju)..
Najveca zabluda je sto mnogi misle da ce sve ostati isto, samo da prodje to vreme odvikavanja i to je to.
Sve ce ostati isto samo sto nam nece biti vise potreban Bup..al malo sutra, jer se sve promeni..i fizicki i psihicki, i traje mnogo duze od samog odvikavanja od leka..odnosno traje zauvek.
Jer promena zivota ne leku i bez leka je trajna..to treba da shvatimo.
Nego jednu stvar moram da se zapitam...
Frajla, koja je primer osobe koja se skinula sa Bupa i sada prenosi svoja iskustva i savete drugima..
Interesuje me, kako to Frajla da si se ti skinula a zadrzala si potpuno istu energiju, pa cak si aktivna i na forumu itd...zar ti ne radi crv ?
Ja kada sam bio u fazama apstinencije bezao sam od svake pomisli na drogu kao djavo od krsta, a ti potpuno suprotno.
Kako to kod tebe posle skidanja sa leka je resen svaki problem, podeli sa nama iskustva kako se osecas danas, ili kako si se borila mesec dana ili 5 meseci nakon skidanja sa leka itd..
Bili smo svedoci na forumu mnogih prica ljudi koji su se skidali i pisali svaki dan iskustva, kod vecine se videla ogromna promena u energiji, nacinu razmisljanja, raspolozenju, volji itd..
Vecina se povukla sa foruma, iz razloga verovatno da se drze dalje od iskusenja..
Moje iskustvao sa ovim stvarima koje je nazalost dugo skoro dve decenije, mi govori da si ti onda nadljudski jaka.
Ili nisi iskrena..mozda zelis da pomognes drugima sto je za svaku pohvalu..a mozda pomazes i sebi na taj nacin.
Ali daj nam recepte da znamo sta nas ceka nakon skidanja, kako da i mi zadrzimo istu tu energiju.
Kod tebe je to tako lako, smanjis dozu, izguras to vreme, skines se i ostanes isti ? ..ista energija, volja, aktivnost..
Ne prozivam te daleko bilo, nemoj da pogresno shvatis..ali vrlo si jedinstvena onda kako si ti to uspela.
Ako je samo to problem, i ako je resenje smanjivati lek do nulte tacke..ja sam onda bezbrizan za svoju buducnost.
Ili nisu prosli onaj heroinski pakao ili su ga zaboravili, pa je sada ova kriza od Bupa mnogo teska..
Ususkao ih je Bup u bezbriznost, i stvorio im utisak da su na korak od skidanja..samo da se ukine lek i resen problem.
Mnogima je u glavi strah od ispadanja zuba, ili od pada imuniteta dugotrajnom upotrebom Bupa..(poznajem malo tu zavisnicku psihologiju)..
Najveca zabluda je sto mnogi misle da ce sve ostati isto, samo da prodje to vreme odvikavanja i to je to.
Sve ce ostati isto samo sto nam nece biti vise potreban Bup..al malo sutra, jer se sve promeni..i fizicki i psihicki, i traje mnogo duze od samog odvikavanja od leka..odnosno traje zauvek.
Frajla, koja je primer osobe koja se skinula sa Bupa i sada prenosi svoja iskustva i savete drugima..
Interesuje me, kako to Frajla da si se ti skinula a zadrzala si potpuno istu energiju, pa cak si aktivna i na forumu itd...zar ti ne radi crv ?
Ja kada sam bio u fazama apstinencije bezao sam od svake pomisli na drogu kao djavo od krsta, a ti potpuno suprotno.
Kako to kod tebe posle skidanja sa leka je resen svaki problem, podeli sa nama iskustva kako se osecas danas, ili kako si se borila mesec dana ili 5 meseci nakon skidanja sa leka itd..
Bili smo svedoci na forumu mnogih prica ljudi koji su se skidali i pisali svaki dan iskustva, kod vecine se videla ogromna promena u energiji, nacinu razmisljanja, raspolozenju, volji itd..
Vecina se povukla sa foruma, iz razloga verovatno da se drze dalje od iskusenja..
Moje iskustvao sa ovim stvarima koje je nazalost dugo skoro dve decenije, mi govori da si ti onda nadljudski jaka.
Ili nisi iskrena..mozda zelis da pomognes drugima sto je za svaku pohvalu..a mozda pomazes i sebi na taj nacin.
Ali daj nam recepte da znamo sta nas ceka nakon skidanja, kako da i mi zadrzimo istu tu energiju.
Kod tebe je to tako lako, smanjis dozu, izguras to vreme, skines se i ostanes isti ? ..ista energija, volja, aktivnost..
Ne prozivam te daleko bilo, nemoj da pogresno shvatis..ali vrlo si jedinstvena onda kako si ti to uspela.
Ako je samo to problem, i ako je resenje smanjivati lek do nulte tacke..ja sam onda bezbrizan za svoju buducnost.
...
E ne znam kako frajla, ali meni je dodlo nekoliko puta da ga uzmem, pa svima dodje Ziki. Ali kod mene je jos svjeze pa samo kad se sjetim noguuu, famoznih i onih napada dranjs i vikanja po kuci odma me prodja zelja. Ja bi ti opisala ovo pocetno stanje poslije bupa kao neku prazninu!! Prazno!! Ali eto nije crno !Jedva npr imam strpljenja ovo da kuckam.. Pa vas sve pozdravaljam i ljubimziki wrote:Ma neki su se malo razmazili na Buprenorfinu.