Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
yasujirozu

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by yasujirozu »

ne kužim kaj sam loše kazao, a s psihopatama poput peranovića, i porijed toga što je pod njegovim batinjanjem, stradao mlad čovjek, ostaje ti samo da se sprdaš - u biti tako nešto njih najviše pogađa jer su ološ koji je umislio da je netko mudo

nadam se da mu svašta rade u zatvoru, govno ljudsko...
Caty

Post by Caty »

yasujirozu wrote:ne kužim kaj sam loše kazao, a s psihopatama poput peranovića, i porijed toga što je pod njegovim batinjanjem, stradao mlad čovjek, ostaje ti samo da se sprdaš - u biti tako nešto njih najviše pogađa jer su ološ koji je umislio da je netko mudo

nadam se da mu svašta rade u zatvoru, govno ljudsko...
Ako mu se vrati bar deo onoga sto je on radio i onaj njegov gorila, nece dugo ziveti... bolest teska....
Ninocka

Post by Ninocka »

Cijelu noc nisam oka sklopila, je li ovo ta nesanica koja moze da se ocekuje?? Namjerno nisam popila ksalol jer sam htjela da vidim kako cu bez njega zaspat. I naravno nisam. Probacu i veceras bez njega, nemam bas namjeru skinuti se sa bupa pa se navuci na ksalol. Mada o njemu bas nista ne znam sem da od 0.50 zaspem kao beba po 12 sati!! :shock: Inace ostalo je sve ok, malo sam cutljiva, taman ukucani pocinuli!! :lol:
yasujirozu

Post by yasujirozu »

ksalol je anksiolitik, i da, kao lorazepam i ini, može postat ozbiljna zavisnost, no ni PRIBLIŽNA kao što će kod nekih koji se skidaju s bilo čega, antidepresivima izazvat

nek se drže dopa, bupa, metadona... bolje je...

ima brdo klipova o strahotama zolofta itd, etc, na yt...
Ninocka

Post by Ninocka »

yasujirozu wrote:ksalol je anksiolitik, i da, kao lorazepam i ini, može postat ozbiljna zavisnost, no ni PRIBLIŽNA kao što će kod nekih koji se skidaju s bilo čega, antidepresivima izazvat

nek se drže dopa, bupa, metadona... bolje je...

ima brdo klipova o strahotama zolofta itd, etc, na yt...
Ne bi se slozila sa tobom!!Bas sam se napatila sa bupom i jedva se skinula. To za antidepresiv ne mogu reci. Potpuno sam se lagano , uz pomoc doktora, prosle godine skinula sa antidepresiva!!On barem ne izaziva nikakvu fizicku krizu!! To sto ga narod uzima na" svoju ruku" , sami doziraju, i isto tako prestaju , to je vec druga prica. #yasurijozu juce sam citala sve teme na forumu, i umirala sam ti od smjega :lol: Iskreno!! Hoces li u dogledno vrijeme nam reci , osim sto neke zasmijavas, neke ljutis koja je tvoja uloga na forumu :?:
sanela

Post by sanela »

Ninocka wrote: Hoces li u dogledno vrijeme nam reci , osim sto neke zasmijavas, neke ljutis koja je tvoja uloga na forumu :?:
Da meni diže pritisak! :lol: ;)
Caty

Post by Caty »

Yasujirozu najbolji lik.na forumu i njegova uloga je upravo ta :D
Nemam iskustva sa ad niti kakvim drugim lekovima, nekad popijem za spavanje lorku ili rivotril i to je to, ali vrlo malo i retko kad. Sad sam zavrsila sa dozom 0.75 i najverovatnije od sutra krećem sa 0.5 meni ovo ide bas lagano i sigurna sam da ce tako i ostati, i jedva čekam da se zavrsi pa da vam svima napisem da je ovo maciji kasalj ili pi***n dim sto bi se reklo a zaista verujem da jeste ako se polako smanjuje i slusa telo. Dakle nisam htela da.brzam vec 9 dana sam na 0.75 i tek od danas mogu da kazem da mi je to ono bas dovoljno i zato znam da mogu da spustim! Mada ni prethodnih dana nije bilo lose uopšte i sasvim sam dobro funkcionisala, kao i svaka normalna strejt osoba.

Ps. Sumnjam.da je yasujirozu psihijatar po struci pa mu ovaj forum sluzi da pronadje materijala za naucni/strucni rad ili pak doktorsku disertaciju hehehehe
Last edited by Caty on Fri Jul 28, 2017 8:20 pm, edited 1 time in total.
Ninocka

Post by Ninocka »

Caty wrote:Yasujirozu najbolji lik.na forumu i njegova uloga je upravo ta :D
Nemam iskustva sa ad niti kakvim drugim lekovima, nekad popijem za spavanje lorku ili rivotril i to je to, ali vrlo malo i retko kad. Sad sam zavrsila sa dozom 0.75 i najverovatnije od sutra krećem sa 0.5 meni ovo ide bas lagano i sigurna sam da ce tako i ostati, i jedva čekam da se zavrsi pa da vam svima napisem da je ovo maciji kasalj ili pi***n dim sto bi se reklo a zaista verujem da jeste ako se polako smanjuje i slusa telo. Dakle nisam htela da.brzam vec 9 dana sam na 0.75 i tek od danas mogu da kazem da mi je to ono bas dovoljno i zato znam da mogu da spustim! Mada ni prethodnih dana nije bilo lose uopšte i sasvim sam dobro funkcionisala, kao i svaka normalna strejt osoba.
Bravo junacino!!! Vidis da ces ti na more strejt poci!! :lol:
Caty

Post by Caty »

Ninocka s obzirom da sam more odlozila za 27'8. Sigurno cu se skinuti do tad jer po.onoj tabeli bup tapper treba mi jos 15 dana da spustim na 0. Ali opet ko zna mozda ja to sve oduzim no u svakom slucaju do mora ima mesec dana i bice to prvo letovanje posle jedno 5god da ne moram da mislim.imam.li dovoljno gudre i tableta i da ne moram da se vracam dva dana ranije kući zbog toga!!! Doduse od kad uzimam bup nisam imala te probleme uvek sam nosila dovoljno osim ono jednom kad sam pred sam put izvadila iz torbe da uzmem i ostavila u ormar umesto u torbu. Np da se taj nemili dogadjaj nije desio ne.bih razmisljala o skidanju jer tad sam uvidela da sam izlapela, da zaboravljam stvari i tako to no dobro neci vise da davim. Baj.baj
Ninocka

Post by Ninocka »

E, drago neznani ljudi zavrsi se i ovo putesestvije!! Trnovito ali izvodljivo!! Hvala Caty, sto si imala strpljenja da slusas moje zalopojke svakodnevno, Frajla sto si me uputila, i bogami spasila sa ovom metodom spric i bup, pa pod jezik!! Jer sam tako manje dolazila u iskusenje stare navike!Ziki i ostali! Puno mi je pomogao ovaj forum bas!!Izvodljivo jeste, mada ja barem iz mog iskustva , ne mogu reci lagano!! Fizicki i ne toliko , koliko psihicki. Ali u svakom slucaju za 40 i nesto dana no jedan dan nisam bolovala, sto je super!Bilo je dana kad sam bila poletna i srecna, razmisljajuci da cu ja ovo zavrsiti i omunjiti prije roka, ali ipak malo oduzih jer je zaista bilo tesko na dozi 0.75 ( najgore) zatim i dva dana na 0.50 kasnije je islo lagano, barem sto se fizicke tice!Sada se budim sretna, zdrava bez jeza i bolova u nogama, ostala je samo povremena nesanica i po neki nemir u nogama. Nista sto se ne moze pobjedit!!Sad samo ostaje ostati istrajan!! Samo :o !!!! Ljudi, svi vi koji ste se navlacili i skidali po nekoliko puta, skidam Vam kapu!! Ja ovo jos jednom da prodjem cini mi se pravo ludara!!
Locked