Caty,ahahahaha preslatko se nasmijah od srca. Slazem se!! Ja navise volim ove sto su iskreni, prvenstveno prema sebi.Caty wrote:No uvidjam da na forumu, na osnovu duzine posta i nacina pisanja, vrlo lako moze da se zaključi ko uzima bup, ko metadon, ko dop a ko je strejt.....
Da rezimiram,
ovi na dopu tripuju da su pisci, neki zaista lepo pisu, neki pak ne... uvek tako dramaticni, poeticni etc...
Na bupu su postovi uglavnom dugacki, eto mi vazda imamo vremena za pisanje i ne mrzi nas da pisemo sve sto mislimo u tom momentu (kao ja sad ovo...)
Metadon - jos duzi postovi, neretko konfuzni, sa dosadnim ponavljanjima, uglavnom su to monolozi u kojima sami sebe ubedjuju kako je metadon super
Stret ljudi - pa oni mogu pisati krace ili duze ali uvek su surovo realni
I opet zakljucujem da su ljudi na bupu nesto najpribliznije strejt ljudima tj normalnim
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Da se razumemo, ja ne tvrdim da Buprenorfin ne nosi sa sobom stetne posledice..vecina lekova koje se koriste i za neke druge hronicne bolesti na kraju uticu na zdravlje.yasujirozu wrote:napisa kak se ne osjća ljepo na bupu, that's the point
tebi ziki, nitko ne spori kak ti to pomaže, no utisak je da vjećini u startu donosi boljitak, no kako vrijeme odmiče, konsekvence narastaju
To je nesto sto je poznato, na sta su cak i ti pacijenti koji koriste tu terapiju upoznati , kao i lekari itd..
Postoje lekovi koji bukvalno skracuju zivotni vek, ali pacijent mora da ga koristi jer bez njega ne moze..primer.
Medjutim da Buprenorfin ima neke vidljive i agresivne posledice koje bukvalno odmah naruse zdrtavlje to bi mi do sada videli, i ovde bi pricali o tome na siroko.
Ja za sebe mogu da kazem da posle 7 godina nema zdravstvenih problema, i da li ce vremenom da mi on ugrozi zdravlje ili ce to doci sa godinama ko zna..
Ono sto je interesantno je da za sve ove godine ja nemam potrebu da povecavam dozu, cak je smanjujem jer mi sam organizam tako oseca..znaci cak mi i zasmeta veca doza.. tako nesto ne bih mogao da kazem za metadon ili heroin gde konstantno raste apetit jer se u suprotnom ne osecas dobro.
Ako ja provedem po godinu dana na jednoj dozi od 1mg. gde uopste nemam potrebu da podignem dozu, onda mogu samo da budem zadovoljan, uslovno receno..
Kako ce taj 1 mg da se odrazi na mene sledecih recimo par godina ako budem jos uvek bio na njemu videcemo.
Posledice po nekoj logici mogu da se pojave i nakon prekidanja terapije, pa posle par godina...sve je moguce.
...
Ziki, cesto ovdje na forumu procitam kako ljudi hvale bup, upravo ste ne povecava apetite. Vidim i ti to kazes. Kod mene nije takav slucaj, mozda zbog toga sto sam ja od bupa trazila "rad" Npr na pocetku sam uzimala 2 mg kasnije me to nije moglo uradit tacnije nista mi se nije dogadjalo od te doze, sem sto mi nije bilo lose. Bilo je dana kad sam uzimala i 4 pa mi je kasnije i to bilo malo. Tako da to da ne trazi povecanje doze izgleda je samo u slucaju kad se koristi pravilno. A tebi ziki svaka cast, citajuci tvoje postove reklo bi se da sluzi svrsi! I to je bas neka ok doza i vjetovatno ce ti i prestanak lakse pasti. Pozdravziki wrote:Da se razumemo, ja ne tvrdim da Buprenorfin ne nosi sa sobom stetne posledice..vecina lekova koje se koriste i za neke druge hronicne bolesti na kraju uticu na zdravlje.yasujirozu wrote:napisa kak se ne osjća ljepo na bupu, that's the point
tebi ziki, nitko ne spori kak ti to pomaže, no utisak je da vjećini u startu donosi boljitak, no kako vrijeme odmiče, konsekvence narastaju
To je nesto sto je poznato, na sta su cak i ti pacijenti koji koriste tu terapiju upoznati , kao i lekari itd..
Postoje lekovi koji bukvalno skracuju zivotni vek, ali pacijent mora da ga koristi jer bez njega ne moze..primer.
Medjutim da Buprenorfin ima neke vidljive i agresivne posledice koje bukvalno odmah naruse zdrtavlje to bi mi do sada videli, i ovde bi pricali o tome na siroko.
Ja za sebe mogu da kazem da posle 7 godina nema zdravstvenih problema, i da li ce vremenom da mi on ugrozi zdravlje ili ce to doci sa godinama ko zna..
Ono sto je interesantno je da za sve ove godine ja nemam potrebu da povecavam dozu, cak je smanjujem jer mi sam organizam tako oseca..znaci cak mi i zasmeta veca doza.. tako nesto ne bih mogao da kazem za metadon ili heroin gde konstantno raste apetit jer se u suprotnom ne osecas dobro.
Ako ja provedem po godinu dana na jednoj dozi od 1mg. gde uopste nemam potrebu da podignem dozu, onda mogu samo da budem zadovoljan, uslovno receno..
Kako ce taj 1 mg da se odrazi na mene sledecih recimo par godina ako budem jos uvek bio na njemu videcemo.
Posledice po nekoj logici mogu da se pojave i nakon prekidanja terapije, pa posle par godina...sve je moguce.
-
Ja imam faze kad mi je dosta 2 mg, pa onda opet odem na 4 mg i tako u krug. Onda uzmem pauzu i odem tjedan dana na tramadole pa se opet vratim na 2 mg suba. I to tako ide u krug, jebiga.
-
jeste jebi ga, no ipak nisi na konju
ipak bolje
ipak bolje
Pa posle tih 7 dana na trodonu zar ne mozes skroz da bacis bup, jesi li video kako je posle sedmog dana i ima li krize neke?! Ja mislim da posle 7 dana nema krize ili je eventualno jako blaga no ja na zalost nisam to jos docekala...PHOSPHOROS wrote:Ja imam faze kad mi je dosta 2 mg, pa onda opet odem na 4 mg i tako u krug. Onda uzmem pauzu i odem tjedan dana na tramadole pa se opet vratim na 2 mg suba. I to tako ide u krug, jebiga.
Sto se tice doze bupa, meni na njemu nikada nije rasla tolerancija nego koliko uzimam toliko mi je dovoljno i cak mi vremenom to postane i vise nego dovoljno pa mogu da smanjim. Onda se opet naviknem na tu manju količinu neko vreme pa opet moze da se smanji. Mislim da je kod bupa ono, sto vise uzimas sve te manje radi i sve ti vise treba vidim ljudi na 8mg pa i vise kukaju da im nije dobro da im treba jos... stvarno to ne shvatam. A drugarica koja uzima 8mg, kaze da je najbolje radio bup kad je jednom prilikom smanjila na 2mg. Stvar je u tome da kad uzimas miligram bupa (malo manje ili vise) tebe do sledeceg dana on vec pusti skroz i kad ga opet uzmes ti osetiš i maltene se malo uradis svaki dan jer ga uzimas takoreci strejt kad je vec proslo dejstvo. Dok ovi na osmici svakodnevno imaju zalihe bupa od prethodnog dana i na kraju oni unose zapravo vise od 8mg non stop su im pokriveni receptori SKROZ i kako da osecaju rad kad su zapravo konstanto 'uradjeni' tako da je mnogo bolje uzimati manje i svaki dan osetiti taj bup bar...
Druga stvar ko.hoce da se skida doktor je jedan savetovao da je skidanje prilicno jednostavno ako se doza smanjuje onako kako sam covek oseti tj prema svojim potreba recimo ja uzimam 2mg i osecam da me vec rade da mi je to i vise nego sto treba, pa smanjim za pola mg i ostanem tu sve dok isto ne osetim posle nekog vremena, tj da mogu manje, i tako se lagano smanjuje i navikava na sve manje kolicine, dok se ne dodje do nekih 0'2mg i posle toga je kriza lagana takoreci 10 puta slabija nego kad se skines sa 2mg na nulu, a znamo da ni ta kriza nije tako strasna... ko.jos ima trodon ili nesto slicno moze sasvim bezbolno da prodje tu krizicu sa 0'2mg na nulu. Ja tako planiram ali do 0'5 ne mogu ispod toga nabavicu nesto za bolove da imam tih 7 dana i cao. Na žalost dok mi ne prodje ovaj uzasno tezak posao stojim na mestu uzimam sad oko 0.7 vise mi ne treba pokrivena sam ceo dan, čim se ovo završi idem na 0.5 pa na nulu (ako nabavim nesto protiv bolova) ako ne onda moram ici i ispod toga.... ne žurim samo polako dp kraja leta sam freeee

I plus ja sad kad sam smanjila bukvalno se uradim sa 0.7mg kao nekad sa 2 .neverovatno kako se i ta neka tolerancija smanji i aad mi je to sasvim dovoljno i da ne radim mogla bih opušteno da spustim na manje.
I opet ko.hoce naglo da spusti bup na neku malu dozu moze da nabavi trodon , eto ja sam metadon prosli put, uzimala 5 dana izbacila bup iz organizma i posle toga pocela da uzimam pola miligrama i to mi bilo vise nego dovoljno. To ko hoce da za 5-6 dana odmah spusti bup a ne postepeno moze tako. E sad jeste prakticno ali koliko je pametno nije na meni da procenim! Samo kazem sta je najlakse po pitanju brzog spustanja doze.
I opet ko.hoce naglo da spusti bup na neku malu dozu moze da nabavi trodon , eto ja sam metadon prosli put, uzimala 5 dana izbacila bup iz organizma i posle toga pocela da uzimam pola miligrama i to mi bilo vise nego dovoljno. To ko hoce da za 5-6 dana odmah spusti bup a ne postepeno moze tako. E sad jeste prakticno ali koliko je pametno nije na meni da procenim! Samo kazem sta je najlakse po pitanju brzog spustanja doze.
Ziki i ako se od bupa.s godinama propada onda.bar mi.koji uzimamo miligram i manje necemo propasti kao oni sto uzimaju 8.i 16mg.. pa sigurno da količina igra veliku ulogu a jako je bitno biti normalan a ne alav, to je prvi korak ka izlečenju, a znamo.dobro da toga nema na heroinu, metadonu,.gotovo na svakom drugom opijatu tolerancija raste i to je najveca prednost bupa.ziki wrote:Da se razumemo, ja ne tvrdim da Buprenorfin ne nosi sa sobom stetne posledice..vecina lekova koje se koriste i za neke druge hronicne bolesti na kraju uticu na zdravlje.yasujirozu wrote:napisa kak se ne osjća ljepo na bupu, that's the point
I ja sam to isto htjela da ga pitam kad je vec 7 na trodonu sto ne izbaci bup.. Pa malo bolje procitah , ucinje mi se da on bas i nema sad namjeru da se skida sa bupa. Sto mi je ok ako mu prija!! Ljubac Caty, vojniku moj !!Caty wrote:Pa posle tih 7 dana na trodonu zar ne mozes skroz da bacis bup, jesi li video kako je posle sedmog dana i ima li krize neke?! Ja mislim da posle 7 dana nema krize ili je eventualno jako blaga no ja na zalost nisam to jos docekala...PHOSPHOROS wrote:Ja imam faze kad mi je dosta 2 mg, pa onda opet odem na 4 mg i tako u krug. Onda uzmem pauzu i odem tjedan dana na tramadole pa se opet vratim na 2 mg suba. I to tako ide u krug, jebiga.
Sto se tice doze bupa, meni na njemu nikada nije rasla tolerancija nego koliko uzimam toliko mi je dovoljno i cak mi vremenom to postane i vise nego dovoljno pa mogu da smanjim. Onda se opet naviknem na tu manju količinu neko vreme pa opet moze da se smanji. Mislim da je kod bupa ono, sto vise uzimas sve te manje radi i sve ti vise treba vidim ljudi na 8mg pa i vise kukaju da im nije dobro da im treba jos... stvarno to ne shvatam. A drugarica koja uzima 8mg, kaze da je najbolje radio bup kad je jednom prilikom smanjila na 2mg. Stvar je u tome da kad uzimas miligram bupa (malo manje ili vise) tebe do sledeceg dana on vec pusti skroz i kad ga opet uzmes ti osetiš i maltene se malo uradis svaki dan jer ga uzimas takoreci strejt kad je vec proslo dejstvo. Dok ovi na osmici svakodnevno imaju zalihe bupa od prethodnog dana i na kraju oni unose zapravo vise od 8mg non stop su im pokriveni receptori SKROZ i kako da osecaju rad kad su zapravo konstanto 'uradjeni' tako da je mnogo bolje uzimati manje i svaki dan osetiti taj bup bar...
Druga stvar ko.hoce da se skida doktor je jedan savetovao da je skidanje prilicno jednostavno ako se doza smanjuje onako kako sam covek oseti tj prema svojim potreba recimo ja uzimam 2mg i osecam da me vec rade da mi je to i vise nego sto treba, pa smanjim za pola mg i ostanem tu sve dok isto ne osetim posle nekog vremena, tj da mogu manje, i tako se lagano smanjuje i navikava na sve manje kolicine, dok se ne dodje do nekih 0'2mg i posle toga je kriza lagana takoreci 10 puta slabija nego kad se skines sa 2mg na nulu, a znamo da ni ta kriza nije tako strasna... ko.jos ima trodon ili nesto slicno moze sasvim bezbolno da prodje tu krizicu sa 0'2mg na nulu. Ja tako planiram ali do 0'5 ne mogu ispod toga nabavicu nesto za bolove da imam tih 7 dana i cao. Na žalost dok mi ne prodje ovaj uzasno tezak posao stojim na mestu uzimam sad oko 0.7 vise mi ne treba pokrivena sam ceo dan, čim se ovo završi idem na 0.5 pa na nulu (ako nabavim nesto protiv bolova) ako ne onda moram ici i ispod toga.... ne žurim samo polako dp kraja leta sam freeee
Nakon 7 dana kriza od bupa je jos uvek tu...
Citali ste iskustva ljudi koji su se skinuli.... da je 7 dana svi bi vec bili skinuti
Bas sam partibrejkerica jbt
Citali ste iskustva ljudi koji su se skinuli.... da je 7 dana svi bi vec bili skinuti
Bas sam partibrejkerica jbt