Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Tamara86

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Tamara86 »

Nemas sta pokusavati Noel, ne spavaj po jedno 4 dana, u kontinuitetu nekih mjesec-dva, i kad legnes, vidjeces kakav je osjecaj, em sto izadjes iz tijela, em sto imas takve halucinacije, da ti nikakve droge ne trebaju. :) Od lsd-ija sam imala lucidne snove, ne bas svaki put, i to sam slucajno provalila, jer me potrefilo da uzmem lsd i nista pored, a inace sam uzimala lsd, pa eksera 2-3, pa malo i dopa ujutro. Tada, kad se tako potrefilo, u vozu sam zaspala, vracali smo se sa partija, i nikako ne mogu objasniti taj osjecaj. Ali do tog osjecaja se moze doci i normalan. Msm bez droga. Vadila sam krv, covjece, nikad mi bolja krvna slika nije bila, od pocetka terapije. :) Ali se nikad nisam gore osjecala, uf. Kosa ce mi znaci, bukvalno sva otpasti do kraja, ne bi meni smetalo, nego imam veliko celo :) Genovezza, bravo za mjesec, i ja bih Noel voljela da se ukljuci jos neko, ko pocinje da se skida, ili se skinuo, sa Suboxona, jer ja tek pocinjem, spustiti do 1.5mg nije problem, znam ja kad ce krenuti problem :) Najvaznije da se ne bojim tog problema, barem ja mislim. I msm da imam prednost, koliko god to suludo zvucalo, mogu krizu zamaskirati kao nus-pojave od terapije za Hepatitis, sto ce mi dosta olaksati psihicki.
Genovezza

Post by Genovezza »

Polako ljudi, sutra je 4 nedelje, a tek u petak valjda mesec dana :D

Meni je bio ogroman problem što sam bio potpuno sam u ovome i morao sam da radim puno radno vreme na jako stresnom radnom mestu. Da nije bilo toga, bilo bi pa jedno 70% lakše. S druge strane sam ponosan na sebe jer sam izgurao to na nogama, pa je i pobeda veća.
noel

Post by noel »

Tamara86 wrote:Nemas sta pokusavati Noel, ne spavaj po jedno 4 dana, u kontinuitetu nekih mjesec-dva, i kad legnes, vidjeces kakav je osjecaj, em sto izadjes iz tijela, em sto imas takve halucinacije, da ti nikakve droge ne trebaju. :) Od lsd-ija sam imala lucidne snove, ne bas svaki put, i to sam slucajno provalila, jer me potrefilo da uzmem lsd i nista pored, a inace sam uzimala lsd, pa eksera 2-3, pa malo i dopa ujutro. Tada, kad se tako potrefilo, u vozu sam zaspala, vracali smo se sa partija, i nikako ne mogu objasniti taj osjecaj. Ali do tog osjecaja se moze doci i normalan. Msm bez droga. Vadila sam krv, covjece, nikad mi bolja krvna slika nije bila, od pocetka terapije. :) Ali se nikad nisam gore osjecala, uf. Kosa ce mi znaci, bukvalno sva otpasti do kraja, ne bi meni smetalo, nego imam veliko celo :) Genovezza, bravo za mjesec, i ja bih Noel voljela da se ukljuci jos neko, ko pocinje da se skida, ili se skinuo, sa Suboxona, jer ja tek pocinjem, spustiti do 1.5mg nije problem, znam ja kad ce krenuti problem :) Najvaznije da se ne bojim tog problema, barem ja mislim. I msm da imam prednost, koliko god to suludo zvucalo, mogu krizu zamaskirati kao nus-pojave od terapije za Hepatitis, sto ce mi dosta olaksati psihicki.
I meni se to dogodilo na LSD-u, kad je već pustio skroz legli smo spavati i to se dogodilo, nikad to neću zaboravit ništa čudnije nisam osjetio. A halucinacije od nespavanja su mi poznate, živo kino nastane... mogu mislit kako je tebi tek kad patiš od insomnie.

Super što ti je krv dobra, znači da organizam podnosni sve ovo... hoće li kosa narasti kasnije? Ako da, jebeš to što ispada...
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Tamara86

Post by Tamara86 »

Bukvalno kino sto kazes, ne treba mi film uopste :) Krvna slika njima gore sluzi, infektolozima, da procjene da li sam u stanju primiti punu dozu inekcije, pola, ili nista. Do sad, nijednu nisam preskocila, i uvijek je bila puna doza. Kosa hmmm, neki kazu da ce narasti, msm od doktora, a neki kazu da ce trebati naravno vremena, msm da ce narasti, ali ce trebati vremena da lici na kosu, a ne na slamu :) Ma nije mi ni bitna kosa, ionako sam je pola sama upropastila dredovima, farbanjem u zeleno, ljubicasto, narandzasto...Kosa najmanji problem, nego mi problem sto je ima svuda, probudim se, na jastucnici je toliko kao da nisam mjenjala jastucnicu od kad sam se rodila, po kuci se mora usisavati svakih 3-4h, bas ono treba kad zavrsim sa terapijom zvati one sto istrebljuju mrave, buba-svabe, pacove, da "istrijebe" ili pokupe moju kosu, ko zna gdje je sve ima :) Genovezza kako valjda u petak mjesec dana? Nema valjda, u petak je mjesec dana :) Kako si ti Noel? :) Meni se cini da si ok, msm da bas ides na bolje, tako sam stekla utisak :)
noel

Post by noel »

Tamara86 wrote: Kako si ti Noel? :) Meni se cini da si ok, msm da bas ides na bolje, tako sam stekla utisak :)
Ej neki posao mi danas uletio, mogućnost neka, kao preko veze (preporuka više)... sutra, prekosutra bi mogao znati hoće bit šta od toga :) Ma nisam najbolje psihički ali neću tu da kukam, guram jebiga opet mi nekad dođe sat po sat, dan po dan... u razmišljanju sam što da radim - da se bacim na život pa kako bude bude, tipa posao, ljudi, pritisak... ili da odem u komunu na godinu dana. Obje opcije su ok, druga je manje rizična ali prva je bolje, ako bi to uspio izgurati. Nznam.
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Tamara86

Post by Tamara86 »

Vidi Noel, ti si jako dugo bio na Suboxonu, a prije toga si jos bio na svemu i svacemu. Tu sad moras dobro promisliti, ali komuna je ok izbor, jer ti godina dana nista ne znaci, naspram toga da tako svjez ulijeces u neke situacije koje bi te mogle povuci da ponovo uzmes. Komuna je po meni super mjesto, gdje mozes jako puno nauciti o sebi, i dobro razmisliti takodje, i pripremiti se, i odmoriti za spoljni zivot, kako se u komuni kaze. Komuna je super izbor samo ako to stvarno zelis, e sad, ja nisam ti, pa ti ne mogu reci, ne komuna, idi ovako, ili da komuna, nemoj onako. Samo skontaj da si svjez, posao je super, ali tu je i pritisak odmah, i najmanja sitnica te moze izbaciti iz takta, i recidiv se desi prije nego sto skontas. Na tebi je sve nadam se da ces odabrati najbolje :)
Tamara86

Post by Tamara86 »

Noel, tema je pravo dobra za diskutovanje, i volim takve teme :) Msm ono, kad svako izrazi svoje misljenje, bez vrijedjanja onog drugog :) Htjedoh tamo napisati, ali primjetih da ce mi ovo biti 100-i post, pa reko' da ga ovdje napisem, gdje sam i pocela. :) Znas kako, primila sam inekciju, pa sam zbrkana, a i pola stvari koje hocu napisati, ako mi vjerujes zaboravim u sekundi, ili ih ne znam preformulisati kako treba u glavi, sve od inekcije. Vidi, ja nisam rekla da se ne slazem sa tobom, nego samo da bi se i to, kad bi bilo odobreno, zloupotrebljavalo. Takodje znam ljude koji su eto primjera, prozivjeli pola zivota, radili, dobili djecu, i prepise im se trodon, naravno kontrolisano, ali ga prestanu piti kad doktor odluci, bolovi se vrate, i on pocne uzimati trodon na ulici, ili ide od doktora do doktora. Sve je to mac sa dve ostrice.
Tamara86

Post by Tamara86 »

Inekcija je prosla relativno dobro sa obzirom da sam na 1.5mg, da se tako izrazim, msm imam groznicu jos, ali imam je uvijek do subote, nekad i nedelje, i koljeno me boli uzasno, bolilo i prije, i mozda sam malo vise nervozna, ali to sam primjetila kad sam imala i 15inekcija do kraja, kraj se blizi, nervoza sve veca, organizam ne moze vise, samo da mi se afte ne pojave ponovo, to je smor pravi. Tako da ja u nedelju prelazim na 1mg, i tek onda cu msm znati. Taman cu ostati na 8sedmica do kraja sa ovom drugom terapijom, dakle 2mj. Pa sam skontala, ako bude poteskoca, bicu na 1mg dve sedmice, dovoljno je to da se ustabilim, i spustati. Iskreno, mislila sam kad spustim ispod 1.5mg da ce mi biti losije, i znam ja da mi ne moze jos biti lose, jer se Suboxon akumulirao u meni, ali ok mi je, guram, a i nervoza me puca samo zato jer mi je vise dopizdilo da sjedim, ili lezim, ili budem na kompu. Htjela bih malo izaci, ali mi doktorica juce rekla da mirujem, jer sam radila onaj ekg, a holter nosila, i uz uradila, i njoj se ne svidja moje srce :) Salim se naravno, ne svidja joj se nalaz, pa se nesto i uspanicila malo bila, pa kao mozda je najbolje da prekinemo terapiju, ja rekla nema sanse sad, i onda mi je smanjila tablete ribavirina, i da mirujem (kao da sam ne znam ni koliko aktivna), jetrena dijeta, pa sve standardno kao i do sad. Eto, ja ovde malo mijesam skidanje sa suba, i prolazenje kroz terapiju za Hepatitis, ali sta cu kad je povezano, da ne pisem dva ista posta na dve teme, ovde sam pocela, pa se nadam da ne smeta nekom ko cita da pisem i o ovoj drugoj terapiji. Pozdrav, i javite se, Genovezza, stigao cetvrtak, znaci mjesec sutra? :) Noel, razmisljas li o opcijama, msm o komuni ili poslu? Frajle nema dugo, voljela bih znati kako se ona sada osjeca, ona je cista, koliko, ja msm sad vec 6mj, ako ne i vise. :) Pozdravljam vas, za sada, ali posto mi je jako dosadno, upadacu ja tokom dana, kao i obicno :)
Genovezza

Post by Genovezza »

Tamara86 wrote:Genovezza, stigao cetvrtak, znaci mjesec sutra? :)
Bravo, bravo, tačno si izračunala :) Tu sam negde na 85%. Bolje se osećam, pogotovo što se konačno psihički osećam stabilniji. Ne menjam raspoloženja, samo me eto, mrzi da šetam, ali kad krenem shvatim da je iz glave to.

Ti bi možda trebalo da poslušaš doktorku i da se ne zezaš sa srcem. Prekidanje sa bupom utiče dosta na pritisak. Ja ga još uvek nisam unormalio. Puls mi je povećan još uvek. Lako ćeš ti da skačeš kad se budeš osećala fizički bolje. Ajde pamet u glavu.
Tamara86

Post by Tamara86 »

Ma meni je pritisak nizak oduvijek, a nikad nisam imala zbog toga problema, nekom je nizi pritisak inace cijeli zivot, i ne smeta mu, ali doktorica se mora ograditi, da ne bude da je ona kriva, ako se nesto neplanirano desi, je'lte. Naravno da cu odmah, ako primjetim da nesto nije u redu, sto se tice srca, uraditi sve sto mi je receno. Ali ne mogu biti toliki baksuz da mi ukinu terapiju 9 sedmica prije kraja. Ili mogu? :) Drago mi je sto ti ide, ajde 85% je sasvim ok, pa ni ljudi koji se nikad nisu drogirali nisu uvijek na 100%. :) Samo guraj, i tjeraj sebe sa setnju, malo na vazduh, dobro je sto radis, vjerujem da te i to zaokuplja, sve u svemu, najgora kriza te prosla, sad je sve na tebi kako ces dalje :) Pih, a ja ni pocela jos nisam. Ali idem ka tome, a problem je ponekad sto ja kad nesto zacrtam, mora biti tako, iako bi mi npr. drugi nacin vise odgovarao, ja se drzim onog sto sam sama sebi obecala. Takva sam oduvijek, nekad mi je to koristilo, nekad se obilo o glavu, ali sta je-tu je :)
Locked