Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
U isto vrijeme smo objavili post, ja da ću kliknit "Submit" a ono tvoj se pojavio 

MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Pa i ja taman gledam, kako reko nisam vidjela tvoj post
Ima ta nova terapija kod nas, ali dobijaju je npr. za 5pacijenata svakih 6mj. i tu terapiju dobijaju pacijenti kojima nije pomogao Interferon i Ribavirin, i kojima je jetra u jako teskom stanju, znaci oni imaju prednost. Ta terapija je dosla kod nas kad sam ja vec krenula na ovu, i kako je na ovoj mojoj terapiji, poslije 12-e sedmice kontrola, tj.pcr se radi da se vidi da li su se kopije smanjile, pokazalo da su mi sve kopije nestale, tj. da pcr nije detektovao Hepatitis, doktorica je u saglasnosti sa konzilijumom nastavila meni davati ovu terapiju. Da napomenem jos, da je i ta terapija jako skupa, skuplja od Interferonske i Ribavirinske, te oni takodje i zbog toga pazljivo biraju kome ce je dati, dakle ne mogu je dobiti ljudi koji su dobijali Interferon i Ribavirin, i ponasali se neodgovorno, pili, drogirali se, i poslije kontrole se pokazalo da su im se kopije povecale, ili su pali na testu u metadonskom, te se to odmah prenosi njima gore, infektolozima, i oni te skidaju sa terapije. Noel, mene razocarao nisi, meni je krivo bilo. I sto kazes, cijenim iskrenost, te takodje, ako bih bila u istoj situaciji, odmah bi rekla, a ne glumila nesto deseto, jer ne znam cemu to, na forumu gdje te ljudi ni ne poznaju. Dakle, mene razocarao nisi, nego pazi da ti ne budes previse razocaran zbog toga, pa da zbog tog ne krenes opet sa necim. Drago mi je skroz ko ti ide bolje, ja sam takva, odmah je i meni bolje, iz nekog razloga, znam da nisam sama, da se ljudi bore, da je nekom teze, nekom lakse, meni to dosta pomaze. I jos jednom, cijenim jako iskrenost, i zato i citam tvoje postove, i zato sam se odmah i kad sam nasla forum ukljucila na tvoj post.

U dokumentarcu kažu da liječenje tom terapijom u SAD-u dođe oko 100 tisuća dolara!!! Štos je što je novi lijek, imaju patent na njega, nema generika i mogu diktirati cijenu kako hoće... Čak je firma završila na sudu radi toga, nemara za bolesnike i trke za profitom... duga je to priča bila, ima u dokumentarcu sve. Kod njih nema zdravstveno kao kod nas, nego je sve privatno... osiguranja ne žele platiti toliku svotu, što je i normalno, 100 tisuća dolara je stvarno pretjerano. I kod nas je onda taj lijek užasno skup, ali naše zdravsto ipak pokriva... i ok je pošto je tako skup, da se radi selekcija... tko će se liječiti a tko zajebavati.... sve dok ne istekne patent i lijek pojeftini. Uglavnom drago mi je što je nastao napredak na tom polju, olakšat će liječenje hrpi ljudi... bez svih užasnih nuspojava interferona.
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Da, znam da ljudi tamo placaju zdravstveno, sestra mi je otisla tamo prosle godine, i jeste jako skupa terapija, bas zbog toga sto ne trebas se jebavati pa ici na inekcije, nego dobijes tablete, pijes, nemas nus-pojava nikakvih skoro, i to traje 3mj, najkraca terapija za Heptitis do sad, cak i oni ljudi sa genotipom 3 idu pola godine na ter. Interferonom i Ribavirinom, a tu nus-pojava uf. Znaci, toliko sam tableta u zivotu zgutala, i u njima dobijala ona uputstva, e kod Ribavirina i Interferona je kao mala sveska uputstava, nus-pojava...I podvuceno i uokvireno da su neki ljudi od terapije imali suicidne misli, a neki su se i ubili, pa je kao preporucljivo da dok traje terapija imas nekog kraj sebe. Najgore je sto, kao i gudra npr. kad si dugo na njoj, ti ne primjecujes bas neke promjene na sebi, drugi to primjete, e tako i sa terapijom ovom, ja psihicki ne primjecujem neke promjene sada, na pocetku jesam, ali ljudi oko mene primjecuju, ja sam se valjda navikla. Ali kao sto rekoh, moja najpametnija je moras nesto dati da bi nesto dobio, i sta je npr. izgubiti kosu koja ce narasti, ako ce mi to pomoci u zivotu, i necu zavrsiti sa cirozom? Plus sto ja hepatitis imam dosta godina, naravno da sam razmisljala o lijecenju, ali nisam htjela pokretati lijecenje dok god se pucam, cemu to? Tek kad su prosle dvije godine i malo vise bez heroina, ja sam krenula ganjati nalaze, jer pazi, sa mnom su u isto vrijeme krenula i dva momka na terapiju, naravno, znam ih ja, poklopilo se da nas zovnu u isto vrijeme, tako to ide, i jedan od njih je imao smjesno malo kopija, oko milion, msm smijesno malo naspram mojih 6.18 miliona, ali je cugao u terapiji, i kad je poslije 12sedmice dosla kontrola, i oni vidjeli da su mu se kopije uduplale, skinuli su ga. Msm, cemu prolaziti kroz to, ako shvatas to neozbiljno, i sad nemas vise pravo na tu terapiju, a na novu ce ispuniti pravo tek ako mu se pogorsa stanje. Imuni sistem ti je nula na terapiji, zato dan prije svake inekcije vadis krv, da bi doktorica mogla odrediti mozes li primiti inekciju, hoces li primiti punu dozu, pola, ili nista. Ljudima izgleda postane dosadno sto ako imaju jake nus-pojave moraju sjediti u kuci, ne mogu ovo, ne mogu ono, ali sve su to oni znali i prije terapije, da je moguce da ih bas zakace gadne nus-pojave. U svakom slucaju, i meni je drago sto je stigla ta terapija, pa makar pomalo, da se pomogne kojima je najpotrebnije, i pritom ne mislim samo na nas narkomane, jer gore sa mnom idu ljudi koji su u ratu dobili transfuzijom krvi, cure preko momaka, momci preko cura...Kazu da svaki 12-i covjek na svijetu nosi virus u sebi, pola ih nije svjesno. Ta terapija ce biti od koristi mnogima, mada je i Interferon i Ribavirin koristan, ako se pridrzavas uputstava i savjeta doktora.
Opet ja, izgleda Noel, kao da sam prisvojila tvoju temu
Ali takva je tema i zato i mislim da je ovde najbolje da pisem o njoj. Znaci, ja sam od nedelje na 2.5mg. i danas sam primila inekciju, imam jos 11. Koljeno me lijevo samo odjednom pocelo boliti i ne prestaje, ali je ok, to su nus-pojave dvojne terapije za hepatitis, naravno ne spavam, ali kao sto sam rekla, i to znam da nije od smanjivanja suba, sve u svemu, osim groznice danas koju imam i koju cu sutra imati od inekcije, nikakvih ja simptoma na sebi ne primjecujem, ili i ako ih ima, odmah prebacim na ovu drugu terapiju. Nego me pita danas doktorica koja me vodi, infektolog, na kojim sam antidepresivima, i kao moraces ih nastaviti uzimati i poslije terapije, a ja joj kazem iskreno, da je meni psihijatrica prepisala Asentru, iliti Zoloft, ali ga ja nisam pila uopste, i ona ono sokirano moras piti to. Sto bih sad pocinjala s tim kad sam pred kraj terapije, pila sam je prije, nikad mi nije sjedala, i ne zelim, izgurala sam ovoliko bez nje, mogu jos 11sedmica. Tu je rekla ok, a ja sam sebi fino kupila bojanku za odrasle, dobar fazon, bar meni, kad vec ne znam fino crtati, mogu bojiti, i gotivno je, svidja mi se, vrijeme mi prodje. Znam da ce neki sad reci kakva bojanka za odrasle, ali ako ne znate o cemu se radi, ima na googlu, meni pomaze. U nedelju cu na 2mg i onda poslije vidjeti, da ne pricam unaprijed, vec sam to napisala. Uglavnom ide, volje i zelje imam, sto mi je najbitnije, mada znam da nisam jos ni pocela, ali opet, jedno po jedno. Toliko od mene, ostali, ima li vas, kako ste, sta radite, ima li zime(ja je ne volim nikako), javljajte se, jer ce se ovo ubrzo pretvoriti u moj monolog izgleda 

Tamara, samo nastavi, sve se cita.
moram jos i primjetiti da si trenutno najveca lavica na forumu
hem sto se boris, hem sto si jako pozitivna osoba,
uz tebe smo
moram jos i primjetiti da si trenutno najveca lavica na forumu

hem sto se boris, hem sto si jako pozitivna osoba,
uz tebe smo
nije život poljem proći
Hvala Breakdown, tacno ne znam prihvatiti kompliment, pola sata buljim u tekst i kontam sta da napisem
Ne msm da sam lafica, nego cak msm da je meni lakse skinuti se nego ostalima, jer imam jos jednu terapiju, i onda i ako imam simptome krize, ja sve prebacim na tu drugu terapiju, i meni ok. Pisala bih ja, ali meni se nista zanimljivo ne desava, sjedim kuci zbog terapije, i jer sam slaba, evo vec 37sedmica, idem vaditi krv, i na inekciju, i da, od skoro idem po suboxon kod porodicnog po recepte, i to mi je strka-frka, ali cu se uskoro i toga rijesiti. Drago mi totalno sto sam naletjela na ovaj forum, pomaze reci nekome, bar ovako, kako si, planove, i sve ostalo, a neko te podrzi ili da savjet.

Evo, da podelim moja iskustva do sada.
Krenuo sam CT sa 2mg. Danas je 16. dan i ide vikend. Jako sam ponosan. Do sada sam se skidao sa 0,5mg par puta i to mi je bilo 2 nedelje i ćao. Ovog puta je zver mnooogo jača (jako se kajem što nisam spuštao po malo). Ne osećam se bogznakoliko bolje u odnosu na 12. da npr. Tresem se i dalje, non stop sam na 37 stepeni, slabo spavam. Čuka lupa, ali kapiram da će sve to ublažiti u narednih 2 nedelje. Osećam i da se sa fizičkih muka stvar prebacuje na emocionalnu. Menjam 4 majice dnevno, ali glupo je sada vraćati se i smanjivati, zar ne? Zar ne? Posao i ovo istovremeno - pakao.
Neki savet? Pomoć?
Krenuo sam CT sa 2mg. Danas je 16. dan i ide vikend. Jako sam ponosan. Do sada sam se skidao sa 0,5mg par puta i to mi je bilo 2 nedelje i ćao. Ovog puta je zver mnooogo jača (jako se kajem što nisam spuštao po malo). Ne osećam se bogznakoliko bolje u odnosu na 12. da npr. Tresem se i dalje, non stop sam na 37 stepeni, slabo spavam. Čuka lupa, ali kapiram da će sve to ublažiti u narednih 2 nedelje. Osećam i da se sa fizičkih muka stvar prebacuje na emocionalnu. Menjam 4 majice dnevno, ali glupo je sada vraćati se i smanjivati, zar ne? Zar ne? Posao i ovo istovremeno - pakao.
Neki savet? Pomoć?
Genovezza hajde malo pojasni bolje o cemu se radi da bi ti bili od pomoci
Sa cega se tacno skidas( verujem da je bup ali da potvrdis), koliko si dugo na njemu, kako si ga uzimao tj da li je bilo zloupotrebe i koji ti je tempo skidanja bio?
Koja je zadnja doza bila?
Pozdrav
Sa cega se tacno skidas( verujem da je bup ali da potvrdis), koliko si dugo na njemu, kako si ga uzimao tj da li je bilo zloupotrebe i koji ti je tempo skidanja bio?
Koja je zadnja doza bila?
Pozdrav
Ja koliko sam skontala da si prestao naglo, a smanjio na 2mg. I da si 16dana cist? Tako sam ja Frajla skontala...Iskreno msm da jeste malo glupo sada se vratiti na sub, da bi smanjivao pomalo, a 16 dana izdrzao. Msm da bi uskoro fizicka kriza i trebala popustiti, a psiha, jbg, njoj ce trebati vremena. Uzimas li neke druge lijekove, antidepresive, nesto za spavanje? Da li bi ti to pomoglo?