Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Ma ja sam sa vutrom davno raskrstila, i ne da je ne pusim, nego moze stajati hrpa preda mnom, kao da pepeo stoji. Probavala sam ja ono davno, ajd nisi dugo, mozda te sad drugacije odsljaka, i prestala isto tako-davno. Ima ljudi, puse u mom drustvu, cijeli zivot je puse, samo vutru, posebno neki poznanici sa kojima sam isla u skolu, pa se nekad sretnemo, odemo na kafu, nikad nista drugo nisu probali. Muz mi takodje ponekad zapali, pola zivota, i dvaput je koku probao, i jednostavno kaze, nije mi se svidjalo to mjenjanje svjesti. Ja ga pitam, sta ti se kod vutre svidja, kaze to sto me opusti, i sto nekad, kad ne mogu zaspati, ispusim i zaspem. Dok bi ja ispusila, i ne samo da ne bi zaspala, nego bi cijelu noc razmisljala a kako ovo, a sto ono.
Yasujirozu pravilno zboris....Kazu da ovisnost nije izleciva nego zaleciva bolest.
Moj problem je bio dop a za njim nemam potrebu vec nekih 9 godina, a ljubitelj vutre nikad nisam bila. Ali sam je uvela u zadnje dve godine gde popusim jedan dzoint u tri meseca kada ne znam gde udaram od puno posla i obaveza da ne mogu da spavam od umora i grceva u misicima, i onda je pitanje da li popusiti jedan dzoint ili popiti nalo alkohola da se opustis. Ja sam za prvu varijantu
Tamara upravo to, opusti:)
Samo napred sa skidanjem, ako mozes pokusaj i brze da spustas sub od toga sto sada radis jer si na visoj dozi pa neces ni osetiti.to mozes i na 7 dana bez problema. Kada dodjes do 2 mg onda usporis malo
Tu smo kad zapne pisi pa ce se resenje uvek naci
Pozdrav
Moj problem je bio dop a za njim nemam potrebu vec nekih 9 godina, a ljubitelj vutre nikad nisam bila. Ali sam je uvela u zadnje dve godine gde popusim jedan dzoint u tri meseca kada ne znam gde udaram od puno posla i obaveza da ne mogu da spavam od umora i grceva u misicima, i onda je pitanje da li popusiti jedan dzoint ili popiti nalo alkohola da se opustis. Ja sam za prvu varijantu
Tamara upravo to, opusti:)
Samo napred sa skidanjem, ako mozes pokusaj i brze da spustas sub od toga sto sada radis jer si na visoj dozi pa neces ni osetiti.to mozes i na 7 dana bez problema. Kada dodjes do 2 mg onda usporis malo
Tu smo kad zapne pisi pa ce se resenje uvek naci
Pozdrav
Na 6mg sam sad, i mislim tako ovu sedmicu, sledece vec na 5mg, i onda sedmicu poslije toga na 4mg. Kao sto vec rekoh, dok prodju te tri sedmice, ostane mi 12sedmica terapije Interferonom i Ribavirinom. E sad, kako doktorica kaze da ce mi biti sve gore i gore, jer organizam sve slabiji i slabiji, vidjecu kako ce mi biti za tri sedmice, ali sam sigurna da cu na 4mg bez problema moci, bez obzira na ovu terapiju. Najbolje je sto ja od ove terapije za hepatitis imam simptome slicne krizi, grcenje misica, nesanica, cas hladno-cas vruce, pored svega toga gnojnu anginu, afte neke po jeziku, ali kazem najbolje jer stara Tamara bi odmah joj ovo ko kriza, ja ovo ne mogu izdrzati, a sad znam razluciti sta je, od cega je, kako je. Terapija je stvarno jaka, jos pogotovo ako si genotip 1, kao ja, najtezi je, 48 sedmica primas sedmicno inekciju i pijes tablete, s tim sto dan prije vadis krv, i nosis im krvnu sliku da vide mozes li primiti inekciju, od nas cetvoro koji smo krenuli u isto vrijeme, jedina sam ostala, jedan je poceo piti, pa poslije prve kontrole, kopije mu se uduplale, ova dvojica nisu mogla izdrzati. Jeste depresija, i bezvoljnost, ali znam da je od toga, i to me drzi. I ja msm da ce mi biti lako doci do 2mg, i to cu pokusati uskladiti ako mi bude jako lose od ove terapije da bude bas pred kraj, a ako ne bude, i prije kraja. Hvala ti puno, forum je zakon, ne znam kako ovo nisam nasla prije.
-
jeste hep c terapija kako sama kažeš, jaka, te su kontraindikacije, često žestoke, no, bolje od polaganog umiranja od ciroze, zar ne
Naravno, jos pogotovo kao neko ko je dobio Hepatitis sa 18godina, zahvaljujuci momku sa kojim sa bila nerazdvojna od 13-e, i koji mi ga je namjerno prenjeo, dok sam mu ja vjerovala bezgranicno. Ali i to me necemu naucilo. Samo do skoro, msm do prije 3godine nisam kontala o lijecenju, jer nisam vidjela svrhu ako cu nastaviti da se pucam. Ako kazem sad, nikad se vise necu puci, to zvuci kako? Malo pretenciozno, s obzirom da je narkomanija bolest za cijeli zivot, ali ovo do sad je najduze sto sam bez heroina, Kapanola, Heptanona, i da se razumijemo, nisam se ja prebacila sa heroina na Suboxon i da sad kontam, ja sam cista, ja sam krenula uzimati suboxon po ulici, nesto malo, jer heroin nisam htjela. Jednostavno, nemam zelje za njim. U tom sam pocela i ganjati za terapiju, a ko je ganjao, zna proceduru, prvo jedno 20nalaza, pa cekanje da konzilijum odobri, pa razgovor sa psihijatrom koji ti ukljucuje tablete, i ukljucen mi je Suboxone. Dok sam cekala da dodjem na red, da me pozovu, 8mj je proslo, i konacno sam krenula 16.03.Ostalo mi je 15 sedmica od 48, i nema te gnojne angine, afti ili kako se vec zovu sto ce me sad natjerati da odustanem. Zato uvijek i kazem, moras nesto dati, da bi nesto dobio.
Pozdrav svima
Noel iskreno zavidim ti, blago tebi, trenutno sam u bezveznom stanju fali mi rijeći. Ovo pišem samo da te ohrabrim, jer sam i ja na subu dvije godine 4 mg vućem na nos i to na crno ga kupujem na ulici. U zadnjih par dana ozbiljno kontam da prestanem ili da odem u Zavod javiću šta sam poduzeo. Želio sam samo da te ohrabrim i da kažem da ti zavidim na tom uspjehu naravno u pozitivnom smislu, nemoj ga više nikad uzet to smetlje to zlo od tablete.
Noel iskreno zavidim ti, blago tebi, trenutno sam u bezveznom stanju fali mi rijeći. Ovo pišem samo da te ohrabrim, jer sam i ja na subu dvije godine 4 mg vućem na nos i to na crno ga kupujem na ulici. U zadnjih par dana ozbiljno kontam da prestanem ili da odem u Zavod javiću šta sam poduzeo. Želio sam samo da te ohrabrim i da kažem da ti zavidim na tom uspjehu naravno u pozitivnom smislu, nemoj ga više nikad uzet to smetlje to zlo od tablete.
Evo napisaću nešto i ja o sebi a ujedno tražim i savjet.
Ko i svi mi petljo sam sa svakakvim drogama. Heroin ne uzimam 10-tak godina ali sam svaki dan pokriven sam ili heptanonom ili subom ili tramalom ili nekim drugim sranjem.
2015 godine su moji saznali da koristim suboxone (a znali su da sam bio heroinski ovisnik) kad kažem moji mislim na roditelje ženu , djecu , punca , punicu ma čitava familija. Tada u septembru mjesecu 2015 godine sam otišao u Zavod sa svojim Ocem i prijavio se na terapiju suboxona i sve je bilo ok. Međutim u decembru mjesecu meni moja familija soli pamet da moram to ostavit ili ode i brak i posao i sve i ja se složim sa njima i stvarno bacim to smeće ali samo na 7 dana koje su bile pakao a doktor mi je spušto predhodno sub sa 2 na 1 pa o,5, pa 0,25 i kraj.
Eh sad sljedi glavno ja od decembra mjeseca 2015. godine sam čist u očima svojih i u očima doktora od decembra pa do danas uzimam sub0xon na crno a da to niko od mojih ne zna. Jednostavno nemogu više i nema ga više na ulici ni kupit ima ali vrlo slabo. Imam jaku želju da se skinem ali nemogu moram se izolovat od porodice da bi skido nasuho i onako kao Noel da me nebi provalili, jer ja moram svaki dan na posao ić pa djecu čuvat a bez suba to je nemoguča misija.
Ukratko moje pitanje je da li će me doktor vratiti na sub a da za to neznaju moji i da me skine sa istog za mejesec dana ko u septembru prošle godine.
Ja mislim da ste shvatili o čemu govorim, nemoj te zamjerit nisam trenutno dobar da bi malo kreativnije pisao, pisaču sljedeći put malo ljepše, sad nemogu na poslu sam a i nisam dobro.
Svako savjet pa i kritiku pozdravljam.
Ko i svi mi petljo sam sa svakakvim drogama. Heroin ne uzimam 10-tak godina ali sam svaki dan pokriven sam ili heptanonom ili subom ili tramalom ili nekim drugim sranjem.
2015 godine su moji saznali da koristim suboxone (a znali su da sam bio heroinski ovisnik) kad kažem moji mislim na roditelje ženu , djecu , punca , punicu ma čitava familija. Tada u septembru mjesecu 2015 godine sam otišao u Zavod sa svojim Ocem i prijavio se na terapiju suboxona i sve je bilo ok. Međutim u decembru mjesecu meni moja familija soli pamet da moram to ostavit ili ode i brak i posao i sve i ja se složim sa njima i stvarno bacim to smeće ali samo na 7 dana koje su bile pakao a doktor mi je spušto predhodno sub sa 2 na 1 pa o,5, pa 0,25 i kraj.
Eh sad sljedi glavno ja od decembra mjeseca 2015. godine sam čist u očima svojih i u očima doktora od decembra pa do danas uzimam sub0xon na crno a da to niko od mojih ne zna. Jednostavno nemogu više i nema ga više na ulici ni kupit ima ali vrlo slabo. Imam jaku želju da se skinem ali nemogu moram se izolovat od porodice da bi skido nasuho i onako kao Noel da me nebi provalili, jer ja moram svaki dan na posao ić pa djecu čuvat a bez suba to je nemoguča misija.
Ukratko moje pitanje je da li će me doktor vratiti na sub a da za to neznaju moji i da me skine sa istog za mejesec dana ko u septembru prošle godine.
Ja mislim da ste shvatili o čemu govorim, nemoj te zamjerit nisam trenutno dobar da bi malo kreativnije pisao, pisaču sljedeći put malo ljepše, sad nemogu na poslu sam a i nisam dobro.
Svako savjet pa i kritiku pozdravljam.
Ne znam kako kod vas to ide, ali kod nas je ovako, ako si punoljetan, tvoje je pravo s kim ces doci dok doktora, sam, sa mamom, tatom, ćukom, dakle, msm da bi mogao otici sam, naravno, kod nas je potrebna i uputnica. E sad, ja msm da ako trazis i sve, da ce te staviti na sub, ali ako kazes zelim biti na subu mjesec dana, kod nas bi ovde barem tako uradili, rekli bi ti da dodjes lezati, tj. u detox bi morao. Mozda je bolje, iskreno, moje misljenje da kazes svojima, jer imas zenu i djecu, kriza znas kakva je, i onda poslije toga ono vracanje u zivot, da ne bi sami nesto posumnjali.
Slažem se s Tamarom, teško ćeš to odraditi da tvoji ne znaju... Nije detox jedini problem, problem je i kasniji oporavak jer nećeš biti za ništa nekih mjesec dana, a to nije malo vremena. Post-akutni dio je prilično gadan.
Tvoja terapija je između tebe i doktora, tako da tu nemaš brige, zapravo bez problema će te stavit na održavanje, ali time si činiš medvjeđu uslugu. Sad ti je skidanje na pameti jer je nestašica, ali kod doktora nestašice nema pa usporedno nema i tih sporadičnih želja za skidanjem. Na tvom mjestu opskrbio se se sa dovoljnom količinom potrebnom za skidanje, napravio plan i krenuo... Reci ženi, ali ne moraš nužno i ostalima. Uzmi godišnji/bolovanje kad dođe najgore.
Možeš odraditi po ovom planu, 45 dana, ovdje ukucaj svoju dozu i klikni "Submit", dobit ćeš tablicu za svaki dan skidanja. Uzmi u obzir da je biodostupnost buprenorfina pod jezik 30%, dok je na nos blizu 50%, što znači da si ipak na nešto većoj dozi od 4mg. Za početak to stabilizirati pod jezik, jer dok god je zlouporaba u pitanju bilo kakav napredak je težak. Nabavi apaurin, klonidin i florimidal.
Želim ti puno sreće i da ustraješ u naumu!
Tvoja terapija je između tebe i doktora, tako da tu nemaš brige, zapravo bez problema će te stavit na održavanje, ali time si činiš medvjeđu uslugu. Sad ti je skidanje na pameti jer je nestašica, ali kod doktora nestašice nema pa usporedno nema i tih sporadičnih želja za skidanjem. Na tvom mjestu opskrbio se se sa dovoljnom količinom potrebnom za skidanje, napravio plan i krenuo... Reci ženi, ali ne moraš nužno i ostalima. Uzmi godišnji/bolovanje kad dođe najgore.
Možeš odraditi po ovom planu, 45 dana, ovdje ukucaj svoju dozu i klikni "Submit", dobit ćeš tablicu za svaki dan skidanja. Uzmi u obzir da je biodostupnost buprenorfina pod jezik 30%, dok je na nos blizu 50%, što znači da si ipak na nešto većoj dozi od 4mg. Za početak to stabilizirati pod jezik, jer dok god je zlouporaba u pitanju bilo kakav napredak je težak. Nabavi apaurin, klonidin i florimidal.
Želim ti puno sreće i da ustraješ u naumu!
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Gdje si Noel? Kako si ti? Ja sam dosla do 4mg, od 7mg, bez problema, i danas primila inekciju Interferona, ok je. Mislim ovu sedmicu jos ostati na 4mg, i onda sledecu vec tri, i jednu sedmicu tri, i onda 2mg. I onda polako kao sto ste Frajla i ti. Jedino sto eto, ono sto sam napisala, psiha kad je navikla uzimati jos ta 2mg, kad dodje vrijeme, kao da joj nesto fali, ali i to sam rjesila, tako da 2mg uzmem standardno, a ostala dva mg prepolovim, pa kad je vrijeme za 2mg uzmem 1mg, i onda kad je bilo vrijeme za ta 2mg uzmem 1mg, ako razumijes sta sam ja sad ovde napisala
Tako da cu ubrzo i ja, msm cak i prije nego sto sam planirala da potpuno izbacujem. Imam jos 14 sedmica terapije, interferonske, jedino ako mi bude lose, ostacu na ta dva mg dok ne rijesim terapiju. Vidjecemo.