Moderator: sanela
Odlično, jelda?I REFUSE to believe it is going to take up to 2 YEARS for my body and brain to heal from the torment of what I did to myself. 2 months, maybe a little longer. Whatever it takes. If it takes a little longer I will not be disappointed or discouraged. This is my advice, again, I am not Doctor. If you want to be clean, Then be clean. No alcohol, no Marijuana, no benzodiazepine. NO CHEATING, If you treat your body right, "Eat healthy, Exercise, HECK take vitamins if you want to take any pills. I believe if you make the right choices your body will treat you right. Be pro-active. I think the ones who sit on the couch or lay in bed waiting for it to end are the ones who are in trouble. Get up and move even if you don't feel like it. "An object in motion tends to stay in motion."
I also believe that we will never be the same person we were before we poisoned ourselves. I think it is impossible to hit the reset button, but then again why would we want to ? LETS BE BETTER THAN OUR FORMER SELVES. BETTER FOR THE HARD LESSONS WE'VE LEARNED.
We have to change our whole lifestyle. We can all do it.
Sleep on the other side of the bed, sit in a different place on the couch, talk to people differently, be more confident in ourselves and tackle this problem aggressively.
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Tamara86 wrote:Ja se zacudila sto te nema tri dana![]()
Uf ja sam nekad pušio svakodnevno ali u zadnje vrijeme ne... završio sam ticu dima da imam za opuštanje, ali ne djeluje mi tako već mi zapravo smeta, čak sam nervozniji kad zapalim što je čudno... probao sam se uspavat travom umjesto tabletom i ne ide, baš sam se namjerno upušio da me ukomira i zaspem, ali ostao sam budan ležati, totalno prepušen hahah bezveze osjećaj inače sam navikao da zaspem kao beba u tom slučaju a ovako ležim budan i tripujem svašta... Ništa od trave za opuštanje/spavanje ipak, ali vrijedilo je probati.Tamara86 wrote:Travu nikad nisam volila, ne smiri mi nista, samo me u neku paranoju ubaci, tako da je nisam i ne mogu pusiti.
A da, to nam je boljka, rješimo se jedne stvari ali onda brzo nađemo supstituciju.... zato sam jako oprezan trenutno, pazim šta radim, gdje idem, s kim se družim i s kim se čujem. Na kakve bi supstance mogao naići, izbjegavam klubove, aftere, dsove, lobe... Jbga mora se. Alkohol me ne privlači srećom, iako sam se neki dan neplanirano napio u društvu.Tamara86 wrote:Kad sam se tad skinula, i proslo nekih 2-3mj, dolazilo mi je da se opalim, i ja sam to maskirala kao vecina sto poslije skidanja s dopa uradi, prebacila sam se na cugu. Pila sam ko smuk, i govorila sebi, ja sam cista, i kako sam uspjela.
Ma nećeš imati problema nikakvih, i ti ćeš to prehodati sve kao i Frajla, samo polagano treba ići... već i sada ti možeš spusiti po miligram svakih par tjedana, puno znači to i psihološki da se skidaš, radiš na nečem, napreduješ... a krizu nećeš ni osjetiti... možeš tako sve do 4mg ili čak 2mg... A onda kad zalječiš hep rješit i tu dvojku.Tamara86 wrote:Jbt, citam kako je Frajla na nogama to morala izgurati, i iako se pitam kako, uhvati me neko olaksanje jer odmah pomislim ljudi mogu, mocices i ti.
Imam plan, znam da je ovo samo prvi korak, rješavanje fizičke krize.... Radim aktivno na rehabilitaciji i resocijalizaciji, ići ću na NA, probat odradit koji razgovor s psihologom, redovno ići na kontrole... Poznajem svoje triggere i rovce u dušu, stvarno se pazim. Ima da ovo rješim sad ili nikad.Tamara86 wrote:Noel, kao sto sam rekla, znam i znala sam dosta ljudi koji uspjesno iskriziraju, i budu cisti 2-3-4,mj, ali ih onda ta apatija i nemogucnost izbora vrate na isto. Zato sebi, ako vec nisi, napravi plan. Sta ces i kako ces.
Piši i ti, jedva čekam da čitamo tvoje "patnje" kad se budeš skidalaTamara86 wrote:Jako mi je drago sto sam naisla na ovaj forum, ovo mi je prvi put da sam uopste na bilo kakvom forumu, iskreno, ne znam kako ni onako kao vi, pojedine dijelove izrezati i staviti, pa napisati ispod na njih komentarNebitno, jako sam se puno raspisala, samo sam htjela reci da pisete, Noel, sto se mene tice, pisi svaki dan, i ti Frajla, i svi ostali, znam da meni pomaze, a tek ce mi trebati pomoc.