Da rezimiramo problem, za one koji se skidaju..

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Lujka

Re: Da rezimiramo problem, za one koji se skidaju..

Post by Lujka »

Joj, što volim Floyde, puno "veseo bend", baš si nekako pašemo, nadopunjujemo se...sve pršti od veselja.
Seldiar šljaka, bolje je malo, bar ne dežuram većinu dana na školjci. V, kažeš da je to opioid, a di će suza nego na oko, pa kad ne more drukčije, a ono bar u drob. :) Mućkam u čaši neki Rehidromiks, neki minerali kao, ma....
Čitala sam neke ispovjesti, ljudi se skidali, pljuvali krv, al mi jedna stvar ne ide nikako....pa zar sam ja tolika cvilidreta, toliki kreten, već toliko sjebana fizički...pa brzo će 3 mjeseca, a vidi mene....o glavi nema potrebe da govorim, to je posebna radna jedinica, ali da me sve ovo toliko iscrpilo, čini mi se da u meni nema atoma snage. Dobro, da budem iskrena, što bi ja htjela, pa samo sam na održavanju bila 15 godina, i sada bi gospoja htjela da sve ode na brzaka. Nema, nema ništa đaba, grijesi iz mladosti dolaze na naplatu.
Kad smo kod održavanja, našla danas Knjižicu metadonskog programa. Nisam je nešto zagledavala, ali danas vidim na 1.stranici naslov Učinci, na 2. VAŽNO, a na 3. Što je potrebno znati o metadonu?

Važno, 2.t. - Metadon se uzima samo u ambulanti izabranog liječnika
Što je potrebno znati o met.? 1.t. - Metadon treba primjenjivati na zaklonjenom mjestu izvan dosega djece,
u jasno označenoj posudi

Koji lumeni mora da su sastavili ovo, ostale točke su također vrlo mudro sročene. Mora da je netko okrenuo dobru lovu za štampanje ovoga...

Uf, čini mi se da bih mogla pisati do jutra, tako mi se nekako skupilo...ali nekako mi neugodno, baš neugodno, pala mi psiha na karakter, odo zapaliti joint, evo počeo Lou Reed, pjeva o perfect day-u, e da mi se sjetiti zadnjeg takvog dana, davno je to bilo.... :(
Postoje stvari koje su poznate i one koje to nisu, između njih nalaze se vrata.
Voyager

Post by Voyager »

@Lujka

Ma nisi izuzetak, pisao sam ti kako sam se ja proveo.
Sada je proslo vec 14 meseci ja i DALJE osecam neke male simptome !!!
A rekao sam ti koliko sam dugo bio na opijatima, od toga 5 godina na Metadonu.

Nisi izuzetak, ja ti se cak divim kako uopste imas snage da sednes za komp i pises.

Prva 3 meseca su najgora, ostanes bez snage totalno, bio sam kao deda, krenem do parka na 200 metara i pri povratku sam toliko zadihan i klecaju mi noge da se jedva dogegam nazad do kuce.
Morao sam lagano da vracam snagu, bukvalno je sve u oporavku kao nakon neke duge i teske bolesti - doduse i jeste duga i teska bolest, gle ja !

To je naplata za sve te godine i zestoka je.
Kada pomislim, Boze, kao da smo se bavili crnom magijom toliko godina pa sada kada smo je batalili stize nas ultimativna kletva.

Mada po meni Metadon jeste "crna magija", znaci to je jedan gadan opioid kada na njemu provedes dugo...strasno gadan.

Pozdrav !

V
dina_d

Post by dina_d »

draga lujka ..nema te ...ni na poruku isi odgovorila ...juce je trebalo biti 3 mjeseca kako si cista ...molim te javi se sam se tuspasi ...neznam jel vi u hrvatskoj tako to kazete kad se igrate zmurke ..tu spas mene ...i udarimo sakom u zid gdje je taj neko zmirio ..hajd bona pozuri javi se
Lujka

Post by Lujka »

Pravo me sastavilo....
Najzad sam otišla do doktora, nisam više mogla ovako dalje...
I veselja, u startu mi vidjeli oteklinu na vratu, neko sranje sa štitnjačom...nisam kužila nikakve simptome, sve što me taracalo ja pripisala zikri....a simptomi te idiotske štitnjače su malaksalost, proljev, gubitak kilograma, bolovi u mišićima....ma masu istih stvari kao kod krize...tako da sam ja junački gurala sva sranja x 2...
U ponedjeljak idem na odjel napraviti neke pretrage, pa će se vidjeti što dalje...
Ali mazohistički guram dalje, nema nikakvih opijata ni blizu...
Voyager

Post by Voyager »

Ja sam tokom svoje krize takodje osecao bol u stitnoj zlezdi i limfnim cvorovima !
Kada je i to krenulo, zaista sam poludeo, reko "gotovo, sad cu da crknem od neke perverzije".

Odmah sam uradio detaljne analize, ultrazvuk...pratio stanje...bilo sve ipak okay.

V
Lujka

Post by Lujka »

@ Voyager, razlog radi kojeg sam ti napisala da ću riknuti od apstiniranja kao tvoj poznanik....
Već me bilo sram kukati, ali svaki dan mi je bilo gore i gore...i u ambulanti iz prve me pitaju od kada mi ja ovakva kvrga ( kao manja banana) na vratu)...
Ma od ovog ludila u koje sam upala nisam ni obraćala pažnju na to, jebo vrat, jebo oteklinu....ali simptomi poremećaja štitnjače imaju masu sličnih simptoma kao kada si u krizi, ja sve to pripisivala mom apstiniranju, a i limfne ispod pazuha me bole....
Nije da mi je muka od svega, samo mi je još to falilo, ali što sad?
Ništa, idem u ponedjeljak na pretrage, nadam se da neću riknuti od neke perverzije, kao što si ti rekao, valjda će sve biti okay....ma, bit će što bude, na ovo fakat ne mogu utjecati...
dina_d

Post by dina_d »

drzi se draga lujka ...nije ti lako ..sve te kvrge i mogu biti od apstiniranja ..ustezanja ..jer tijelo reaguje ..tako da se nadam da je to to i nista ozbiljnije ...lijep pozdrav ...
ziki

Post by ziki »

Lujka je odlucila kako zeli da se skine i ocisti i to je to.
Ja sam joj pisao kilometarske postove ona nije cak ni odreagovala na njih, stekao sam utisak da ona i ne procita sve tekstove vec se ukljucuje tako po trenutnoj inspiraciji i raspolozenju.
...
dina_d

Post by dina_d »

ziki ..to sto covjek neodgovori neznaci da ne procita ..ovjde i jesmo kad trenutno mozemo i osjecamo da nesto napisemo .tako je majka ns meni napisala da je skontala da mi se nsvidja njen post..nidje veze ...samo zato sto joj nisam odgovorila ...kad pisemo netrebamo cekati odgovor ..a i svakao biti zahvalni na svakom pisanju ...lujka je sama u frci ..ona valjda pise kad moze i kako moze ..nije joj lako al vjerujem da cita ..pozdrav
Lujka

Post by Lujka »

ziki wrote:Lujka je odlucila kako zeli da se skine i ocisti i to je to.
Ja sam joj pisao kilometarske postove ona nije cak ni odreagovala na njih, stekao sam utisak da ona i ne procita sve tekstove vec se ukljucuje tako po trenutnoj inspiraciji i raspolozenju.
Ziki, u krivu si... svaki tvoj post sam pročitala, i ne samo tvoj...pa u ovom ludilu jedina mi je "utjeha" i jedina podrška ste mi vi, par ljudi na forumu koji čitate moje bljuvotine, i čak si date vremena i truda da mi odgovorite.
Ja sam u prepisivanju sa zagrepčankom koja je ostala bez muža....ako si to slučajno čitao....objasnila razlog zbog čega sam odlučila da batalim sve to.
Da se ne ponavljam, da ne ponavljam priču, vjerojatno si negdje pročitao da mi je muž umro od hepatitisa C, čak sam ispričala kakav je bio naš dan, dizanje, kava, hep, šljaka, mali u školu....
Ja nikada, ali baš nikada nisam bila protiv supstitucije, čak su me i popljuvali neki kada sam to usporedila sa insulinom, nekome treba to, nekome održavanje. Vrlo jasno, bez velike filozofije...ima ljudi kojima su pregorili čipovi u glavi (poput mene) i nema drugoga načina da normalno funkcioniraju.
Ali, uvijek ima onaj jebeni ali....Pošto nemam nikoga osima sina, ali fakat nikoga (osim par preostalih živih "suboraca"), jednog dana sam vidjela scenu kako me nešto strefilo, ne mogu hodati, a moje dijete mora odlaziti u ambulantu da mi donese terapiju.
Ziki, vjeruj mi, ta slika me ubila.
Pa ne mogu mu priuštiti još i to, dovoljno je gledao oca kako se skoro 4 godine raspada, i sada još da mu ostavim u nasljeđe mater kojoj je morao donositi terapiju.
Da li shvataš sada, to je jedini razlog radi koga sam se odlučila skinuti. Usput, ja nisam više klinka, , grijesi iz mladosti bi kada tada počeli stizati na naplatu, i već stižu, neminovno je da bi došao i taj dan da mi mi sin morao odlaziti i donositi terapiju, a što vrijeme dulje ide, teže bi mi bilo da se skinem. Ovaj put sam zakoračila, pa kom opanci kom obojci, ili ću uspjeti ili ga jebaj.

Već mi je bilo neugodno kukati, ljudi se skinuli, teško, istina, ali se skinuli....a ja, svaki dan mi teže, gore, veće sranje. Jebaj ga, štitnjača i zakri u cvajtu...puno, puno gadno...ali što sada....mogu se samo nadati da nije neko veće sranje, da se ovo može nekako pokrpati, drugi tjedan ću biti na čistu koliko je ozbiljno, a što drugo da radim....
I zahvalna sam ti što čitaš i odgovaraš na moje postove....a ljudi moji, pa u ovom sranju nemam nikoga osim vas.
Hvala još jednom, i veliki pozdrav!
Post Reply