Ni sama ne znam odakle da počnem a imam potrebu "olakšati dušu". Ali da vas ne davim svojom životnom pričom dovoljno je samo da vam kažem da Volim ovisnika o heroinu i zaista dajem sve od sebe da mu pomognem i da ga, koliko je to moguće, razumijem.
Ja nikad nisam konzumirala bilo kakve narkotike niti sam bila u društvu ovisnika, tako da je sve ovo za mene potpuno novo.
On je ovisnik 11 godina, od čega je 3 godine bio u komuni i odradio čitav program ali odmah nakon izlaska je ponovo uzeo. Mogu reci da ne uzima svaki dan, ali otprilike svakih 4-5 dana (sa pauzama od čak 10 mjeseci). Njegova zelja je bila da se izliječi tako da smo, nakon razgovora sa psihijatrom, danas poceli sedmodnevnu metadonsku terapiju. Maloprije mi je priznao da je, bez obzira na dozu metadona koju je primio u klinickom centru, ponovo uzeo heroin (jer mu je zadnji put).
Molim vas recite mi kakve su komplikacije i posljedice za zdravlje moguće ukoliko se na metadonskoj terapiji uzme heroin?
Ni sama više ne znam kako da se postavim. Probala sam zaista sve taktike, osim da ga ostavim. Zaista ga volim i uz njega sam cijelim svojim bićem.
Pomozite mi....