Prvo jedan savet.Nesmes da dozvolis da te izbace iz koloseka kada igras sah.Cilj protivnika i jeste da se iznerviras i reagujes brzopleto.zato i mnogi vole da peckaju da bi izgubio koncetraciju.Ovo je sitnica a zamisli kada igras sa iskusnim vukovima kako znaju da ujedu.Uzgred zeleni nije to rekao tebi i nije decko u pitanju vec devojka.Voyager wrote:Ne, ne postoji obuka za "igranje bez kraljice".
To je nesto sto sam ja resio da savladam, jer sma pre akademije bio bas osakacen ako izgubim kraljicu.
Na akademijii sam shvatio koliko je tesko igrati sa kraljicom...jeste ona najzesca, ali tesko je igrati sa njome, u smislu ako igras protiv jakog sahiste.
Cak sam primetio da ovi profi sto idu po turnirima odmah u startu izmenjaju kraljice ako hoce malo opustajucu partiju.
Da mogu i dalje da razbijam igru iako mi manjka kraljica u odnosu na protivnika, to mi je ideja...
Pozdrav !
V
Nego da se vratim na temu.Jeste mozda tesko kada igras bez kraljice ali iskusni sahisti predaju partiju kada ostanu bez piuna a kamoli bez kraljice.bez kraljice mozes da ostris mozak sa potpunim pocetnikom a ko iole zna da igra bolje da odmah predas.Ovo vazi ako nisi planski zrtvovao kraljicu.Odnosno ako ti to nije deo plana.Ja dosta puta namerno dam kraljicu da bih izveo nesto da dobijem partiju.
Otvaranje i razvijanje igre u startu mi je mnogo bitno jer ako to lose odradim posle se vise mucim da ispravim greske i jedino da protivnik napravi neku kardinalnu gresku pa da nesto uradim.
E kada se razvije igra,izmenjaju figure onda mi je najinteresantnije u smislu da ima mnogo mogucnosti.
bas bih voleo da odigram sa tobom par virtualnih partija.Inace ja obicno gubim u startu pa kasnije kada snimim protivnika kako razmislja obicno me sve teze pobedjuju...