Drugo proleće Svete Petronijevića

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

zeleni

Re: Drugo proleće Svete Petronijevića

Post by zeleni »

saša-ex wrote:Isus je bio jevrej, cisto da ne zaboravimo :) Antisemitizma u Bibliji, daklem nema. Za posle se pricamo :)

moram. opsesivno kompulsivno. jace je od mene. mea maxima culpa.
znaci, jevandjelje po jovanu, cela 8. glava, sa krescendom negde oko cetrdesetog stiha. isusov razgovor sa knjizevnicima i farisejima.
naravno, sve to nije iz izdaleka tako jednostavno. tu se isus, i sam kao sin avramov, obraca farisejima i knjizevnicima, znaci isto jevrejima, al im kaze - vas je otac djavo.
i slazem se, sale, again. nije to antijudaizam po sebi, mnogo je vise do raznih zlonamernih tumacenja. to je valjda od starta bilo jasno.
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
selma

Post by selma »

zeleni wrote:... tu se isus, i sam kao sin avramov, obraca farisejima i knjizevnicima, znaci isto jevrejima, al im kaze - vas je otac djavo.
al moram sad i ja :D rekla sam da necu,al sad je jače :)
Farizeji i knjiznevnici inace zidovskog porijekla su vazili kao jako pametni,uceni ljudi, tobože veeelikiii poznavatelji Pisma (Starog Zavjeta) i Boga, ali su im srca bila jakooo daleko od poznavanja Boga i o tome Isus na mnogo mjesta govori i opominje svoje učenike i govori im da ne budu kao faruzeji i knjizevnici jer simbolika farizeja i knizevnika u Novom zavjetu se odnosi na ''licemjerstvo''

Na ustima i na van veliki vjernici,ali Boga nisu ni vidjeli niti upoznali... :wink:

Tako,da to nema veze s tim sto ti kazes,ako bi vadili tako djelove Biblije i tumacili samo kao same od sebe bez konteksa i najvaznije bez Duha Svetoga, zakljucili bi mnogo losih stvari glede Boga...

Stari Zavjet puno govori o Zidovima kao izabranom narodu,ali narodu koji je svojim djelim stalno cinio kontra Jahve, pa bi spoznali da su otpali,pa bi mu vapili i kajali se i Jahve (heb. 'Ja jesam'') bi im prastao,ali na kraju se njihovo kraljevstvo raspalo i kroz godine oni su se raselili po cijelom svijetu...

Ali znas sta je meni zanimljivo? To je sve zapisano u Starom Zavjetu da ce se desiti, raspad Izraela, obnova,raseljavanje zidova po cijelom svijetu, progon i ratove (sto govori posebno 2.svejetski rat,a onaj konstantni sa palestincima)...ali i povratak u njihovu (geografsku) zemlju, u današnji Izrael tj tačnije uspostavljanje ponovo države Izrael...znaci DAAAVNOOO prije nego što se sve to desilo...bilo je zapisano.

Sve sto je pisano u Bibliji ima svoju svrhu ZASTO je pisano i sigurno ne mozes procitati neke djelove i svatiti cijelu poruku. To ne mozes cak ni cjelu da procitas, vec u konstantnom citanju i trazenju odgovora, ali znaci traziti dgovore u Izvoru,a ne u nekim''izvorima''
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
vudd

Post by vudd »

pocelo predavanje?Misa u ponoc,a ja okasniJo...

zelen-brate,nijesi ti to dobro napiso.ne moze to metaforicno...
na vr' brda bukvalista:)

selma,sjedi 5.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
selma

Post by selma »

vidi ko se vratio, vec sam se zabrinula di si :)
selma

Post by selma »

imam pitanje druze vudd:
jes zatvorio profil na fejsu ili si me blokirao? nevidim te,ne vidim, pa se pitam...hm...hm, khm, khm :)
vudd

Post by vudd »

molio bih da se ne zachatava tema
vudd

Post by vudd »

a moram sad,reko sam da necu,al je jace.
ma mali u mene izgleda nesto zajebo,diro nesto tamo- vamo i jebiga...
selma

Post by selma »

pa hajd..vec sam pomislila da su se opet neki gorki korjeni javili,a ja mislila da smo ih rjesili, what ever...
vudd

Post by vudd »

nijesu maksim gorki plodovi,nit korijeni nisu...no cu malog zamolit´ da popravi
(ponijelo me....pojanje&epika,jebiga)
i necemo vise da kenjamo na ovu temu,i jos pri tom neobrisani prosipamo iz suljeg u znopra :-D
sunrise

Post by sunrise »

Selma,ne padaj na fore.....ljut je i namjerno te izbrisao....vjeruj meni :mrgreen:
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Post Reply