SPORT vs. DROGA

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

User avatar
mirzas
Posts: 92
Joined: Thu Oct 06, 2005 1:15 pm

Post by mirzas »

starkid wrote:Mirzas, kakva puška!
Nisam ubica... :)

Šalim se... ja to više informativno.. više volim neki snorkling (ronjenje pri površini) na nekim divnim koralnim grebenima i tako to... u nacionalnom parku Rash Mouhamed, jednom od tri najbolja mesta na svetu za snorkling, sam htela da umrem od sreće od ribica i boja i toplote i čitavog nenormalnog prizora... Dakle, jeste da jedem ribu ali teško baš da bih je ubila :)
Te tropske ribe nisu ni jestive, hrane se koraljima pa su odvratne za jest, zato ih i ima toliko...tako sam barem čua!
User avatar
manson
Posts: 291
Joined: Wed Oct 26, 2005 2:51 am
Location: Sarajevo

Post by manson »

imam peraja i masku! :-D
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
User avatar
mirzas
Posts: 92
Joined: Thu Oct 06, 2005 1:15 pm

Post by mirzas »

starkid wrote:oprema je oko 200-350eur... odelo, dobra peraja, maska i tako to...
I šta će ti, molim te, dobre peraje, kad roniš na 20 cm dubine???
:D
User avatar
Ramona
Posts: 846
Joined: Mon Apr 18, 2005 9:18 pm
Location: ee da je znat di je Ramona...

Post by Ramona »

Hehehe!!! Da 20 cm dubine ...a e? :lol: A neće biti baš valjda, biće da je žena ronila malo uokolo Mirzas jebiga, aj aj, nemoj bit ljubomoran - ja evo jesam - šmrc - a zato ti voliš bibiceee :wink: A da je gušt s perajama, je, kako nije ...eee kad sam ja ronila s perajama i maskom (imala sam biće 10 godina), da mi je sad bar, negdi u tropima ... Di je, Starkid taj ...Mouhamed? U Dubaiu? Ala loodila!
Nije to, nego Starkid, blago tebi kad imaš loveeeeee ... aj posudi mi 4 keke eura da pokrpim račun, molim te :? Vrniću ti majke mi
User avatar
starkid
Posts: 136
Joined: Fri Sep 02, 2005 2:36 pm

Post by starkid »

ma Mirzas, za ovo dubinsko ti trebaju dobra peraja...
al samo rekoh da ja više volim snorkling...

Ramona šećeru - daj broj tekućeg računa! ;)

Rash Mouhamed je u Egiptu.. i zaista je jedno od tri najlepša mesta na svetu za snorkling. Ne znam gde su druga dva. Ljudi moji, kakva je to lepota... ja nisam znala na koju stranu da gledam... ribice su u najluđim bojama - drečavo žuta, srebrna, ultraljubičasta, crvena ko krv... u jatima idu bukvalno na tebe... i kljuckaju te, navikle su na turiste... pa nastaviš da roniš po grebenima koji su se toliko ugrejali da prolaziš kroz bukvalno vruću vodu... grebeni svi u koralima, najlepših boja, njišu se kroz vodu... a zelenooki Jaser me sve vreme gleda.... hihiih, al sam se uživela :) :) :)

Ljudi, lepo je to, a nije skupo. Majke mi-
User avatar
Vlado_M
Posts: 1456
Joined: Sun Apr 17, 2005 7:42 pm
Location: SFRJ

Post by Vlado_M »

Ronjenje i to sam gledao na filmovima i fotografijama... Ovdje je glavna fora skijanje. Dijete prvo nauci slalom i spust i trcanje na skijama, a onda provali hodanje. Meni je skijanje bezzze, ne svidja mi se zima i hladnoca i vlaga. Znao sam po danu da odem na Jahorinu i cijeli dan provedem gluvareci u birtiji kod jarana uz kuvanu rakiju i pogled na razdragane blesave turiste-debile... jos ako neko zaboravi skije pored staza, provod je potpun.

Kad sam imao 10 godina, poceo sam trenirati fudbal. Skrba bio faca, pa tako i ja postao golman... Onda se bacio na kosarku, u 12-toj godini... Skola kosarke Bosna. Poslije KK " Podgrab", dok se nije raspao, pa KK "S. Sarajevo", dok se nije raspao, pa KK "Filozofski", dok se ja nisam raspao... nekih 8 godina.

Sa horsom sam poceo u ljeto 2000. godine, ali sam nastavio sa ulicnim basketom. Otkad su mi se sjebale vene na stopalima, morao sam igrati u majicama dugih rukava... Jebes ga. U vrijeme kad sam se bas otkidao od gudre, nisam imao snage za kvalitetniji basket.

Imao sam zajebanu operaciju koljena, plus overdoze prosle zime kad mi se oduzela noga od koljena na dole... Sad mi se zivac povratio nekih 70 - 80 %, pa pocinjem da vucem nogu nakon sat-dva igre. Osim toga, sad imam i skoro 90 kg, pa sam triput sporiji nego nekad. Sve u svemu, nakon dopa, u basketu nisam ni pola od nekadasnjeg napaljenog klinca.

Trenutno me od sporta najvise privlaci - jebeno kladjenje, prilicno sam se pronasao u tome, jos mi treba nekoliko gajbi pivcuge u stomaku i imacu i optimalnu gradju tijela za kladionicara.

Inace, pratim sve sportove, od skvosa i snukera, preko bijatlona i umjetnickog klizanja, do bacanja pogleda u vis i skoka sa votkom itd...
User avatar
Vodolija
Posts: 339
Joined: Tue Nov 22, 2005 3:07 pm
Location: USA

Post by Vodolija »

Evo ja cu da odgovorim za sebe i lunu...obadvije smo trenirale rukomet dok se nismo ispalile iz Sarajeva. Ona je jako sitna pa je igrala desno ili lijevo krilo (nisam sigurna) a ja sam bila pivota. Hmmmm da mi se vratiti u te sretne dane i borbu da postanem najbolja, pripreme, takmicenja i ostalo sto dodje uz to. Dala bi sve na svijetu da taj sport postoji u Americi...ali nema. SMRC
User avatar
Vlado_M
Posts: 1456
Joined: Sun Apr 17, 2005 7:42 pm
Location: SFRJ

Post by Vlado_M »

E, ja sam odlucio da u sljedecoj inkarnaciji budem rukometas, i to bas pivot...

Nego, ja se nikad nisam furao na te rezultate i pobjede i da_budem_najbolji_sranja, meni je najgotivnije putovanje kuci poslije utakmice i zajebavanja u busu (pobjedu i poraz sam razlikovao po tome sto su svi poslije pobjede nesto veseliji i trener se ne ljuti kad otvorimo flasu rakije)...
User avatar
Vodolija
Posts: 339
Joined: Tue Nov 22, 2005 3:07 pm
Location: USA

Post by Vodolija »

Eto vlado imamo nesto zajednicko sem sto smo narkosi :-D ...Jos malo pa cemo i tim moci sastaviti pod imenom "narkosi" zar ne???

Pa dobro i to je bila furka...pogotovo kad pobjedis pa pjevanje i zajebancije po autobusu itd. Eeeee sad bi ja plakala...nedostaje mi taj normalni zivot!!!
User avatar
Luna
Posts: 1891
Joined: Fri Apr 15, 2005 12:48 pm
Location: usa

Post by Luna »

hahahah...naglas se smijem. Vlado ti si luuudddd!!!! ljubim te.
ahaha covjeka....svaka cast!
e ba...rukomet...da da 3 godine tako nesto. Lijevo krilo. Kakvi su to treninzi bili jebo te....pogotovo kondicioni. ahhh..ja bih sada definitivno umrla na 4 stepenici....gore dole uz tribine...na jednoj nozi ba skakuci gore dole. aaaaa! To je sve bilo u ratu. Sad kad citam dnevnik i to...u to vrijeme moj zivot je izgledao ovako" ehh probudila sam se u 9...nema opet struje...u pm.nema ni skole...ubicu se od dosade...Danas sam procitala tu i tu i tu knjigu....eee evo struje....gledala sam dobar film". hehehe i tako pocnem rukomet trenirati....pa je bilo malo bolje. To je bilo jos davne 93... kasnije je bilo bolje. Ja sam uvijek bila u nekom sportu. Volim to takmicenje....to me nosilo. Boris se za nesto...dajes sve od sebe. I sada mi to treba. Nemam sta...jebi ga. Zato sam rekla pozoriste...opet imas predstavu kao final act...ono ides ka tome. Perfekcija i to....hoces da budes dobar...da ti aplaudiraju. Gotivan osjecaj.
Kao mala ...moderni balet (gordana magas heheh)..., klizanje-svaki dan, plivanje...Kasnije-skijanje...taman se bila uhodala i rat pocne. Jebi ga. Sankanje mi je ipak extra. A ples...pa to cu ivijek voliti. Volila bih otvoriti plesnu skolu jedan dan....sta ja znam. Kul je to.
eto tako...odbojku nisam volila....ne znam sto. elem...kad sam dosla ovdje...nisam nista radila 2 godine pa mozda i 3...sjebala mi se koljena..Ono misici se opustili i paf koljena se sjebala. Mislim nista strasno ali ne mogu ih nesto forsirati. I onda krenem na gym....malo po malo...i trenera sam imala. Uhhh kakva adikcija. Al kakav osjecaj kad izadjes nakon 2 sata rada....Kick boxing mi je haos. I onda ode sve nizbrdo pa tako i gym...sad mi je krivo. Namucim se dok izvadim mlijeko iz frizidera a mogla sam 50pounds nosati ko od sale...ehhh...
jebesh drogu....
Locked