"Za sada bez dobrog naslova"...

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
klara60

Re: "Za sada bez dobrog naslova"...

Post by klara60 »

Uh, Sunrise vidi šta mi uradi :oops: !!! Kako si mi ti? Piši na pp kako ti ona terapija ide...Pozdrav
Boban

Post by Boban »

Dorcolac_77 wrote:Ovako-vec tri nedelje ne uzimam nikakve opijate i moglo bi se reci da sam legitimno prestao sa zavisnoscu o heroin! Medjutim,daleko od toga da se osecam dobro obzirom na to da sam"cist"...nista ne ide,samoca,tavorenje,zatvorenost u sobu i dobrovoljni zatvor-jer nemam gde i sa kim,bilo sta...prestankom "drogiranja" nestala je svaka socijalna aktivnost iz mog inace sjebanog zivota ,ovo kazem jer svi koji se skinu ,se pocinju integrisati u drustvo,rad posao,porodicu ,prijatelje,devojke,zene itd,itd,itd....e pa ja NEMAM NISTA OD TOGA I MILION BILONA MI JE GORE SAD NEGO LI KAD SAM SE drogirao! Jedini razlog zasto se ne vratim tom poroku jeste cinjenica da nemam para i da sam "ispao iz tog fazona" -vise ne bih umeo ni to kao pre,jednostavno se izgubio svaki smisao svega do te mere da cak i samo drogiranje nema nikakvu ulogu!!! Da ,ocito sam u zescem kurcu i to je to-blago vama koji ste prekidom uzimanja opijata poceli da sredjuete svoj zivot-jer meni nesto to i ne ide a JESAM pokusao i NE IDE,niti imam drustvo kojem se mogu vratiti(kad ga nikada nisam ni imao),niti imam devojku sa kojom bi se mirio(nemam to ja odaaavno),niti imam posao koji sam zapostavio zbog heroina-da skratim nista nisam dobio prekidom narkoticke zavisnosti-na tome dobijaju ocito ISKLJUCIVO ONI KOJI IMAJU ZIVOTE-TACNIJE KOJI SU IMALI ZIVOTE-KAKVE TAKVE PRE DROGIRANJA I ULASKA U NARKOMANIJU-tako da to NE vazi za nas koji nismo imali nista pre-samim tim i nismo drogiranjem nista izgubili!!!-razmislite o ovome-nije suplja prica,toliko od mene,necu se vratiti ,bar ne dok ne budem imao para - a onda,NAJ verovatnije DA,hocu ,vrlo rado prihvatam bilo ciju smislenu sugestiju ovde sem onih malicioznih cija je poenta i cilj da vredjaju i podjebavaju-to necu ni da citam! Ende. Dorcol je zakon-posebno moj deo Dunavski KEj (Donji dorcol)

Dorcolac brate ne moze se sve resiti za par meseci.Prvenstveno jos imas psihicku krizu koju mozes prebroditi SAMO uz pomoc strucnog lica ili osobe koja je bila kao mi.Tesko je ,jako je tesko ali vremenom veruj mi postajace sve lakse samo trebas prepoznati trenutak kada ces se ustati iz blata i krenuti putem koji ti se otvori.Otvorice se sigurno neki.Borba je teska ja sam dugo bio sam sa sobom i mogu ti reci da je to greska jer kad nista ne radis misli u samoci se gomilaju pod tepihom i na kraju opet se vracamo starom neprijatelju.Niko nije osudjen da zivi sam.Veruj da postoji bar jedan covek na svetu koji je spreman da ti pomogne samo trebas naci razlog za pokretacku snagu i volju da zauvek zaboravis proslost ili bar da se setis i ne zaboravis ko si bio a da te to ne opterecuje.Mnogi ljudi i koji se ne drogiraju su sami i samoca ih ubija.Samocom i zatvorenosti u sobi neces pomoci sebi veruj mi.Trazi put koji ce te odrzati i kojim ces ici.Naravno svi imamo padove ali trebamo uvek ustati ocistiti se od zla i krenuti dalje.Potrebna je pokretacka snaga i cist razum gde shvatas koliko je gudra sranje i laz koja je tako dobro maskirana.Samo realno brate i brisi samocu iz zivota jer nista lepo ti nece doneti.Veliki pozdrav i cuvaj se.

Naravno pozdrav za hrabru mamu koja je izgurala svoju borbu i jedan je od primera da se moze.Pozdrav klara.
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

...Ljudi moji ovo je za ne verovati šta mi se noćas desilo-izašao do trafike da kupim cigare(koje takođe NAJ ozbiljnije nameravam da ostavim-ali još nisam spreman-to će biti kao i sa H,ODJEDNOM!),elem,i kad ono,sretnem dilerku,koja mi ladno da na poklon jedan gram heroina-samo mi je u prolazu gurnula u ruku zamotuljak od grama-bez reči je to uradila i bez apsolutno ikakvog povoda!!!??? I ode,kao žuri,uz naglasak da je to mali poklon za mene....ccc...kapiram ja da se brine jer je videla da sam prestao da se zanimam za H.,pa sad ko veli ,daj da mi pokloni pa da ja koji sam još uvek rovit ,pokleknem i vratim se u priču! - e pa neće ga majci,e moj šejtanu ,iskušavaj ti mene slobodno-to ti je i posao ali neka¨hvala¨NEĆU!!! Znam ja da me ovakva iskušenja neće tako brzo početi da zaobilaze ali isto tako znam da u meni samo još veći inat bude da opstanem u svojoj nameri da se više ne vraćam toj prokletoj ¨hemijskoj ljubavi¨! I tako sad imam kod sebe smotuljak grama koji ni u snu ne nameravam uzeti ,ali se naj iskrenije mislim šta da uradim sa istim...da li da to jednostavno prospem ili da vratim-a to može povući sa sobom neželjene posledice-mislim na taj susret sa tom dilerkom...kako god,u svakom slučaju-ne vredi joj ,ja to uzeti N E Ć U!.

A što se tiče gospođe i priče njene ćerke,pa nismo ona i ja u istoj situaciji i priči,ja imam 35 godina a ona je skapirao sam po fax-u na koji ide ,mlađa i to primetno mlađa od mene,i samim tim ima liksuz da još i bira sa kim će sesti na kafu pričati ,itd-e pa ja to ,a ujedno ovime odgovaram i Bobanu-to NEMAM ,fax sam zavrsio ,para za neki kurs nemam i da skratim,nemam ali apsolutno ,sem ove dilerke i još nekih ljudi iz tog polu-sveta ,nikoga sa kim bih uopšte interagovao a kamoli se družio...pričao ,pa sad da sa nekim imam da pričam o ovoj temi a sa drugim o onoj itd...ja draga gospođo taj ¨luksuz¨n e m a m!!!,SAM sam,i to je TO.
Slažem se sa bobanom da je NAJ gore biti zatvoren sam u sobi ali ti kao da nisi druže skapirao da to nije moj izbor već nužda situacije i okoslnosti nemanja nikakvog socijalnog kruga u kome sam...tako da...nije lako,,,nije lako ni malo ,tek sad uviđam da je deo oko fizičkog prekidanja zavisnosti ,evo sad već ulazim u prvi mesec dana,je bio i naj lakši deo problema-sad me počinje spucavati ono naj gore,psihička kriza i opet ,jebena samoća :(...ali opet-NE ,neću pokleknuti ,pa ako ništa drugo ,ono sad iz inata!!!
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

uff, zajbano ja se nesmem ni setit te samoche, opet kod tebe je super da si bio dovoljno jak i reko kako nechesh uzet taj dop...al opet ta depresija i samocha, je zeznuta samim tim i ako nisi sam onda chesh si vjerojatno uradit drushtvo koje uzima drogu, jer je teshko u tom stanju, bar meni bilo s nekim normalnim razgovarat...i tad bi uvjek pokleknuo na psihi., izdrzo bi bolove i ostalo sve, ali na psihi.,ja sam uvjek bio protiv tableta pogotovo methadona, ali u toj situaciji pomoch mi je bila komuna(koju nisam izdrzo do kraja), promjena okoline ili neka zashtita blokatorima, sad neznam kako chesh ti....jedno vrjeme nakon skidanja pocheo sam radit, kad nebi radio izlazio bi cugao, uzimao povremeno speed, bjelo i bilo mi je super nisam uzimo heroin, al to me nakraju dovuklo opet do njega, pa opet ispochetka...sad meni je pomogo posao, al sad dok ne radim zbog praznika, pokushavam se borit da se opet ne naviknem na heroin, tako da povremeno uzmem sub.,..jer bez neke zashtite nakon mojeg 10godishnjeg drogiranja je zeznuto ko i tebi sigurno...Nadam se da chesh uspjet, jer ovo mora da te vuche dolje samo, ako nechesh navike izmjenit shto sigurno znash...sad treba izabrat pravu, ja nisam toliko psihichki jak ko ti, pa mi je trebalo vremena da se prestanem zavaravat s vikend drogiranjima i s tim kako mogu bez ikakve pomochi sam skinut se....Sretno, shta rech... :wink:
zeleni

Post by zeleni »

dorcolac,
ima u balkanskoj 21 nekakva akademija forum, koja drzi besplatane kurseve kompjutera. ako hoces, prosetaj se do njih pa vidi kada imaju slobodnih termina ovo ono...
ne znam cemu ove price tipa uvalio mi diler dop bez reci na sred ulice, evo mi ga u ruci, da li da ga bacim ili da ga zavalim ili sta vec...
pozdrav
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

hvala na informaciji o kursu,a ono gore je logicno iskusavanje...bice toga jos-ovo je bilo prvo ocigledno,a sad da objasnjavam preko javnog foruma sve detalje ko je ona,koji je istorijat itd.....pa sine jel si normalan?...nista probacemo nesto tako,ili sto mi sad prolazi kroz glavu ,dobrotvorni raD sa hendikepiranima-ima blizu centar na gornjem dorcolu,mada da li bi me primili sobzirom na moju istoriju...ili da ne spominjem...hmm...
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

a da,nisam pisao sta se desavalo kod mene-nista,bio sam u stanju polu hibernacije,stalno kao spavam...vise lezim bez neke volje na krevetu i tako....po nekad dodje neki zanimljiv san...uhvatio sam sebe da mi je uzasno krivo kad se probudim ,jer ma kakav bio taj san-mozda cak i nocna mora,meni je lepsi taj svet i nekako bih zeleo ,ne znam sad kako da to objasnim,ali da uronim u taj snovidjajni svet i da ne izlazim ali nikada vise odatle.......eto,odoh sad da nesto sebi spremim za dorucak,pozdrav svim sadasnjim a posebno bivsim ovisnicima iz stare nam jugoslavije-tuzno je sto smo skupili staru jugu po toj osnovi ali sta da se radi...okolnosti....
vjeraufanjeiljubav

Post by vjeraufanjeiljubav »

Alo, evo prvo da se osvrnem na naslov evo jedan dobar:

"Voleo bih da mi se nešto desi i da me više jednostavno NEMA"

a sto se tice da si SAM isti si kao moj prijatelj, koliko je ovde ljudi na forumu pa koliko je ekipe na NARKO-NON na skypu pa svi ti ljudi ce se druziti s tobom, nema sanse da budes SAM ako to sam ne zelis.

A to sta ces s dopom, steta je novaca, kad sretnes nekog na ulici slucajno pokloni ga
Ako je vazno ostavite komentar na blogu tamo sam cesce. Bog vas blagoslovio.
http://vjeraufanjeiljubav.blog.hr/
sanela

Post by sanela »

vjeraufanjeiljubav wrote: nema sanse da budes SAM ako to sam ne zelis.

a
Ovo potpisujem.
Dorcolac_77 wrote:a da,nisam pisao sta se desavalo kod mene-nista,bio sam u stanju polu hibernacije,stalno kao spavam...vise lezim bez neke volje na krevetu i tako....po nekad dodje neki zanimljiv san...uhvatio sam sebe da mi je uzasno krivo kad se probudim ,jer ma kakav bio taj san-mozda cak i nocna mora,meni je lepsi taj svet i nekako bih zeleo ,ne znam sad kako da to objasnim,ali da uronim u taj snovidjajni svet i da ne izlazim ali nikada vise odatle.......eto,odoh sad da nesto sebi spremim za dorucak,pozdrav svim sadasnjim a posebno bivsim ovisnicima iz stare nam jugoslavije-tuzno je sto smo skupili staru jugu po toj osnovi ali sta da se radi...okolnosti....
Pa naravno da ti je lijepo snivati, pa cijelih deset godina si proveo u polusnu. Skontaj jesi li čist samo zato što trenutno nemaš love da se pukneš ili zaista želiš nešto promijeniti. Ako je ovo prvo... pa nemam ti šta reći, a ako je ovo drugo, e onda se izvuci iz kuće i otiđi u taj centar i pomozi nekome. Opet, možeš nazvati Sašu i upoznati ljude u njegovom Udruženju, razgovarati s ljudima koji su bili gdje si ti sad. Heeej, svako od nas može tražiti opravdanje da ostane kunjati na kauču u polusnu, ali život onda prođe pored nas. Ti biraš, ovaj put imaš šansu da odabereš bolje nego ranije.
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

Ali draga moja Sanela,kontas li ti mene uopste? Dok sam se (mrzim tu rec)drogirao,jedina mi je briga bila kako da nabavim sledecu dozu,i SVE je bilo usmereno u tom smislu,pravcu ...a sad...ne umem da se snadjem u treznom zivotu,koliko god to sumanuto zvucalo ali na neki bizaran nacim,dok sam se radio-imao sam osecaj da nesto radim,srecem se sa sad,nije bitno kakvim,ali ipak ljudim,sa kojima sam se druzio kao-interesno naravno ali mi je zivot ipak bio dosta bogatiji u drustvenom smislu nego li sad!!! Sad se ne drogiram nemam razloga da kontaktiram ljude iz tog sveta a posto su oni bili SVO ljudstvo sa kojima sam interagovao sad sam ostao sAm...i sad imam osecaj...pa besmislenosti,dakle ostavio sam heroin ali se ,iskreno generalno osecam apsolutno sjebano,dok ,koliko god to zvucalo nenormalno,dok sam se drogirao zivot mi je bio mnogo ...pa "Zivlji",stalno se nesto desavalo u tom svetu-a sad,nekako sve se svodi na to,da ovakav trezan ne sluzim nikome i nicemu,da nemam sa kim da podelim koju rec,sem ovog foruma,nije bas druze moj iz splita da sam sam samo ako to hocu,pa jebote ,ne stvarau se drustva tek tako,ili je mozda to drugacije u splitu??? U Beogradu su SVA drustva hermeticki zatvorena i svi krugovi drustveni su strogo zatvoreni,pogotovo u 30 i plus godina!!! Ako lazem ili izmisljam ,pa neka umrem u naj gorim mukama od neke teske bolesti-eto toliko o tome da ja sam "biram" da budem izopsten iz socijalnog zivota!!!-gospode boze-pa ko bi se na ovom svetu osecao sjebano zbog necega sto moze da kontrolise i menja kako mu dodje!!! - Aman-zaman....mislim ....ma jeste ,sve je lako i sve je divno,treba da se svi uhvatimo za ruke da beremo jorgovane po polju i da pevamo pesme o cvetu i pceli...-gde ste bre to svi rasli u diznilednu!!!???-o gospode boze=ima li te ili si trenutno na neplacenom odmoru!!!????.....cccc.......(a i ja serem,sta sam pa drugo ocekivao od pisanja na forumu,nije kriv niti imam ja sta da se ljutim na onog sto mi ovde pise-vec na sebe sto sam se doveo u tu poziciju da citam i uvazavam gluposti)...
Locked