Pa jebiga, i ja sam cuo da je kul, i da ti je do jaja, ali valjda... Kazu da je kul svasta pa nekako neke stvari izbegnes. Ja sam od 10. godine znao da se od pajda umire, ili su mi kuci isforsirali tu pricu na vreme, ne znam... Secam se da u jednom periodu kad su moji mislili da se drogiram, klinac ja bio, svirao u nekom bendu i svirao sa 2 skinuta pajdomana, posalju me moji na testove i secam se da je cale rekao kevi "Kad bih znao da to radi, ja bih se ubio". I 'ladno sam mu poverovao...
Ubermensch ne postoji, slazem se, ali je to ista stvar na koju sve religije sveta, na ovaj ili onaj nacin, upucuju. Treba teziti boljem, ispravljati, cistiti...Uvek. Gandi kaze "Ne postoji put do mira, sam put je taj mir". To sto je Nietzche kreten generalno, ne znaci da nije u pravu za nadcoveka. Nisu ni Frojd, ni Darvin u pravu za sve detalje koje su napisali, ali im je sustina ispravna. Postavili su okvir. Mnogi okviri su opste poznati, kao i ovaj za heroin... To da niko ne moze ostati isti i ne drogirati se, pa, to je valjda poenta, da se promenis, ali ne treba nalaziti neka "manja zla", bar ja tako mislim. Mada, verujem da je nekome iz tog ugla sve bolje nego dop. Ja npr, kad ne zelim da se vise cepam nisacim, prvo neko vreme sedim kuci i igram igrice dok ne oslepim, kontam, bolje to nego ds pa da ne spavam...
Pitanje o Heroinu
Moderator: sanela
Re: Pitanje o Heroinu
ahahahhahaha....zavisi koje igrice igras 
nije sve bolje nego gudra,definitivno. I retko sta je jace od gudre i moze da te ispuni kao ona. Ni jedna filozofija definitivno ne. Religija da. Pitaj se zasto

nije sve bolje nego gudra,definitivno. I retko sta je jace od gudre i moze da te ispuni kao ona. Ni jedna filozofija definitivno ne. Religija da. Pitaj se zasto

SAMO CEO ŽIVOT...
- preispitivac

Religija i filozofija se razlikuju samo u jednoj stvari. Filozofija razmislja, pronalazi probleme, moguca resenja. Religija isto to, ali i daje definitivna resenja. Samo, ja licno ne dajem religijama za pravo da daju resenja za te stvari. One su skup civilizacijskog iskustva koje traje 13ak hiljada godina, otkako su ljudi napustili nomadski nacin zivota, razmenjivali robu, stoku, gajili biljke. Tada se javljaju veliki problemi oko organizacije drustva, a oni malo mudriji medju njima razmisljaju o resenjima i daju im metafizicka objasnjenja da bi plasili narod koji odvajkada veruje u bukace i babaroge, iz jasnih razloga. Odlican je primer zasto muslimani ne jedu svinjetinu - zato sto se u pustinjskim uslovima kvari brzo i onda se celo selo/grupa/karavan otruje pa su spori ili nepokretni, a do vode u pustinji treba sto pre...Kasnije ta zabrana implementirana u "sveti" zakon. Verujem da si procitao Bibliju, milion primera ima gde je metafizika u svrsi prakse zivljenja. Kuran isto. Pa Kuran i Stari Zavet imaju tone zajednickih stvari u pocetku, Avram praotac, ista plemena, ali drugacija geografska podneblja - kasnije i drugi zakoni. Zamisli kako bi bilo glupo i bespotrebno da Srbi ne jedu prasetinusaša-ex wrote: I retko sta je jace od gudre i moze da te ispuni kao ona. Ni jedna filozofija definitivno ne. Religija da.

Last edited by preispitivac on Tue Dec 28, 2010 9:51 am, edited 1 time in total.
Jurim rep
za heroin je meni jasno, meni na primer nikad nije bilo jasno kako se neko navuce na video igre.
ja preko 25 godina imam kontakt sa kompjuterima, to mi je u neku ruku i posao, ali video igre su jedina stvar koja me nije lozila. Heroin se desi, verovatno kao nekom i video igra, odakle da znam. Secam se reci lika koji mi je prvi put dao pajdo, "znas li u sta se upustas", rekao sam mu da znam, a nisam imao pojma... kako god, niko to ne moze da definise precizno, taj momenat, zavisi i od okruzenja, tvoje pozicije u drustvu, odnosa sa bliznjima, ma kojesta utice na to da se roknes... a najcesce je splet okolnosti, jebi ga, shit happens, to je nablize odgovoru na tvoje pitanje. Mada, sad sa mi neko kaze kako to nije stvar koja u jednom momentu cini precicu ka resavanju izvesnih problema, rekao bih da laze. Ja sam se skinuo sam, recidiviram povremeno, ove godine sam uzasno strejt, ali to dodje sa godinama. Mogao bih i bez recidiva, ali sta da radim kad volim da se puknem, ponekad. iskreno.
ja preko 25 godina imam kontakt sa kompjuterima, to mi je u neku ruku i posao, ali video igre su jedina stvar koja me nije lozila. Heroin se desi, verovatno kao nekom i video igra, odakle da znam. Secam se reci lika koji mi je prvi put dao pajdo, "znas li u sta se upustas", rekao sam mu da znam, a nisam imao pojma... kako god, niko to ne moze da definise precizno, taj momenat, zavisi i od okruzenja, tvoje pozicije u drustvu, odnosa sa bliznjima, ma kojesta utice na to da se roknes... a najcesce je splet okolnosti, jebi ga, shit happens, to je nablize odgovoru na tvoje pitanje. Mada, sad sa mi neko kaze kako to nije stvar koja u jednom momentu cini precicu ka resavanju izvesnih problema, rekao bih da laze. Ja sam se skinuo sam, recidiviram povremeno, ove godine sam uzasno strejt, ali to dodje sa godinama. Mogao bih i bez recidiva, ali sta da radim kad volim da se puknem, ponekad. iskreno.
Ne dozivljavas kao precicu za resavanje problema u tom prvom trenutku. Sto rece, nemas pojma u sta se upustas....
SAMO CEO ŽIVOT...
To, ono kreneš da se prošetaš i pukom srećom preživiš nekoliko, (deset i više) godina i probudiš se a ti mator i sjeban. I onda počneš da kontaš šta je to sve, odakle dolazi, šta će tu... E, tada ustvari sve to zajebeš i maneš se filozofije i počneš ispočetka. jbg. Desilo se, ajmo dalje...
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
Pazi sad i ovo...
Brate moj preispitivački - kakav odgovor želiš da čuješ?
Znaš kako meni izgleda? Kao "ja sam pametniji od vas jer se nisam navukao na dop".
Dozvoliću da me cepa pms pa sam preosetljiva te se neću naljutiti. A i imaš nekih starih kredita, nećemo kvariti
Naravno da svi znaju o čika heroinu, kako je mnogo štetan, blablabla, može da se rikne i to.
Treba uzeti u obzir dve stvari - u mladim godinama mislimo da smo besmrtni, pa se ne obaziremo mnogo na uvrežena mišljenja i savete.
Pod dva - neki od nas su i želeli da umru, ali nisu imali muda. Odabereš put koji vodi ka tome, samo lagano.
Brate moj preispitivački - kakav odgovor želiš da čuješ?
Znaš kako meni izgleda? Kao "ja sam pametniji od vas jer se nisam navukao na dop".
Dozvoliću da me cepa pms pa sam preosetljiva te se neću naljutiti. A i imaš nekih starih kredita, nećemo kvariti

Naravno da svi znaju o čika heroinu, kako je mnogo štetan, blablabla, može da se rikne i to.
Treba uzeti u obzir dve stvari - u mladim godinama mislimo da smo besmrtni, pa se ne obaziremo mnogo na uvrežena mišljenja i savete.
Pod dva - neki od nas su i želeli da umru, ali nisu imali muda. Odabereš put koji vodi ka tome, samo lagano.
all that I want is to play
PRVO DA TI KAZEM DA MENI SMETA MALO STO SI TI NA OVOM FORUMU..JER ZAVISNOST JE ZAVISNOST ..AL OPET HVALA BOGU NEKE STVARI NE RAZUMES,o kojima mi ovde pisemo,niti su ti potrebne niti od njih mozes imati koristi(lekovi ,nacini lecenja),A OPET NIJE MI JASNO STO SE PETLJAS,meni je tvoj problem sa travom smesan, ..Radoznao..kazes..Heroin sam prvi put uzela negde oko 17 ..Svesno sa ortakom u kolima..u stvari tip mi se svidjao,pozvao me da se vidimo,znala sam da se radi povremeno..Naravno doneo je dop..Pitao me jesam ga vec uzela,da izbegnem polemike rekoh jesam ..Kaze mi:Kako ga uzimas?Reko ti kako?Kaze on na venu,reko i ja ...Bilo je nekako logicno sta ja tu da smrcem kad se on roka..jos da me provali da mi je prvi put..aa to nikako.i tako me on uradi ja se bukvalno onesvestim..Bila 99-ta cini mi se ..Decko se usrao upalio kola odvezo me kod njega na gajbu a da se niceg ne secam ..samo se budim u fotelji.,on me prska vodom i gura mi goint..zacudo nisam povracala...Posle ga nisam takla punu godinu ,valjda od straha..sve dok nisam upoznala pravog dilera< koji me je svesno navlacio malo po malo dolazio mojoj kuci i radio me..Sve dok mi je bilo svejedno da li ce doci ili ne..Nije to tako dugo trajalo ..kad sam ja pocela da ga zovem..sve ove price su manje vise slicne..samo po meni jedno je kad se neko navuce sa 17 ili manje a drugo sa 30 ili vise..Znate na sta mislim..To prvo uzimanje u tim kolima sam kao i svi drugi hiljadu puta premotavala,analizirala ,cak i sanjala..Desi se i gotovo. i obicno je razlog radoznalost ili ako si zaljubljen u osobu pa zelis osjetiti isto..
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
- preispitivac
Ha! Anka ce znati. To sam zeleo da cujem, neverovatno si to srocila. Tacno, ljudi misle da su besmrtni.... Ili hoce da umru, a nemaju muda... Dovoljno.anfakabl wrote: Treba uzeti u obzir dve stvari - u mladim godinama mislimo da smo besmrtni, pa se ne obaziremo mnogo na uvrežena mišljenja i savete.
Pod dva - neki od nas su i želeli da umru, ali nisu imali muda.
Jurim rep
- preispitivac
Meni smeta sto se civilizacija bavi nanotehnologijom, a Srbi ne mogu da se dogovore kako da naprave nasip pored reke. I sta da radim?! :rolleyes:Vivaldi82 wrote:PRVO DA TI KAZEM DA MENI SMETA MALO STO SI TI NA OVOM FORUMU..JER ZAVISNOST JE ZAVISNOST ..AL OPET HVALA BOGU NEKE STVARI NE RAZUMES,
P.S. Nemam ja problem sa travom, nego sa mozgom
Jurim rep