Pitanje o Heroinu
Moderator: sanela
- preispitivac
Pitanje o Heroinu
Nesto razmisljam, kako jbt?! Ovde pisu uglavnom ljudi sa problemom dopa. Cela ta agonija meni kao nekom neiskusnom u tom polju zvuci kao svakodnevna apokalipsa, sto verovatno i jeste. Citajuci ljude ovde, vidim da ima dosta i pametnih i obrazovanih ljudi, ima i ludaka, ali tako je svugde gde ima vide od 15 ljudi na gomili. Sta me u stvari interesuje? Kako ste odlucili da se zveknete dopom kad je jebote opstepoznato da ko se radio heroinom sjebao se? Nije mi jasan taj momenat, bas taj prelomni trenutak kad neko kaze sebi, "evo sad se saginjem, sad cu da izvucem lajn". Da li ste mislili da cete biti u tom malom procentu ljudi koji ga se rese ili, "ma necu se ja navuci", ili ono "ma libo me racku, ima da se rokam i da me nema"? O tom trenutku i stanju svesti bih voleo da cujem ako je neko voljan da prokomentarise...
Jurim rep
Re: Pitanje o Heroinu
Mene je navato neki lik u skolskom dvoristu, dop je bio u bomboni, dao mi je i rekao da je besplatno. Kada sam dosao sledeci put, trazio mi je pare, tako je sve pocelo....
SAMO CEO ŽIVOT...
saša-ex wrote:Mene je navato neki lik u skolskom dvoristu, dop je bio u bomboni, dao mi je i rekao da je besplatno. Kada sam dosao sledeci put, trazio mi je pare, tako je sve pocelo....

nije sramota pasti,sramota je ne ustati..
- preispitivac
Nervira me realno ta ironija. Ti Sale kao da si mesija a ne bivse socijalno dno. Mene je samo interesovalo kako se covek zajebe sa necim sto zna da ce ga zajebati unapred, dakle ruka u vatru. To je moje pitanje, mozda se nisam dobro izrazio.
Jurim rep
Ma ne samo da se nisi dobro izrazio,nego si se zajebo sto si uopste postavio ovakvo pitanje.Rijetko ko zna zasto je u stvari poceo...Zato je valjda i mali procenat onih koji su izasli iz tog sranja.
Valjda u tome ''Zasto sam...''lezi odgovor na mnoga pitanja.
Pusti ove ironicne mladice....to ti je klasicno ponasanje komunskih junkera
Valjda u tome ''Zasto sam...''lezi odgovor na mnoga pitanja.
Pusti ove ironicne mladice....to ti je klasicno ponasanje komunskih junkera

Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
- preispitivac
Zato sam i pitao. Meni je to zanimljivo, taj paradoks i ta glupost. Mogu neke stvari da predpostavim, ali ne i da znam, zato lepo pitam, ne da bih uvredio ili zabavio nekoga. Ovaj Vuddov odgovor ima smisla...mada, interesuje me tok misli u tom momentu, bas taj trenutak, kad homo jebeni sapiens, samosvesno bice, kaze u sebi "Ajde, ma ko ga jebe".
Jurim rep
eh sad ,samosvjesno bice...ma sta to govoris momce? 
Stvarno se ne mogu sjetiti kakve su mi misli bile u tom momentu,tog kisnog septembra 1989...Al' bice da je u tako nekom fazonu''Ma ko ga jebe..''
Valjda tako nekako razmislja i covjek -samoubica,samo sto je ovo samoubistvo iz zasjede,s ledja,na rate,fino upakovano..
P.S...Zasto te to zanima,stvarno?

Stvarno se ne mogu sjetiti kakve su mi misli bile u tom momentu,tog kisnog septembra 1989...Al' bice da je u tako nekom fazonu''Ma ko ga jebe..''
Valjda tako nekako razmislja i covjek -samoubica,samo sto je ovo samoubistvo iz zasjede,s ledja,na rate,fino upakovano..
P.S...Zasto te to zanima,stvarno?
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
- preispitivac
Kao samoubistvo iz zasede, sedis i cekas sebe da naidjes iza coska. Zasto me zanima? Ne znam.... ja volim da analiziram, mnoge mi stvari imaju smisla kad imam podataka, tako da.....volim detalje. Ne, ozbiljno, uvek sam se lepio na ljude cudnih pogleda na svet i onda se trudio da vidim zasto su takvi, a heroinomanija mi se cini kao sveti gral uvrnutosti stanja. Najvise me je plasilo sto sam u svim vrstama ludaka uvek pronalazio i sebe. Onda, ili su svi ludi, samo je pitanje koliko i koliko su socijalno opravdani u tom ludilu, ili sam ja ludji nego sto mislim da jesam. Verovatno oboje.
Najzanimljiviji mi je deo kako se neko skine i koja je resenja nasao za posle. Kako sam ja zakljucio, neko se skine jer se usere od straha, neko jer nema snage vise da bude dno, neko iz grize savesti, neko iz cistog inata. Neko se ne skine zato sto je slabic, neko zato sto se izopacio do te mere da zeli samounistenje, neko jer se plasi sveta, neko jer se plasi sebe. Ovi sto se skinu retko budu skroz srecni(to se nadam da gresim), ostaje neki zal, ostaje doza arogancije, ostaje frustracija, sto je i zaista razumljivo. Supstituti su tek kao kaleidoskop - neko se navuce na knjige, neko se navuce na Boga, neko se navuce na to da izigrava Boga, neko se navuce na navlacitost pa zavitan malo od ovog, malo od onog, ali 2 posto od 2 procenta skinutih bude zaista skinuto, nezavisno, slobodno, odlucno. Kao neki ljudi strejteri koje znam, koji su za mene stvarno nesto najblize Niceovim "nadljudima". Pobeda razuma. Meni kao bas nereligioznom tipu deluje logicno evolucijski okvir, tj., sloboda i logika u napredovanju, samim tim volim da vidim sta je to u coveku prokleto, koje greske, koji hemijski disbalansi uticu na to da bude regresivan. To je neka moja opsesija - da bih shvatio cemu sve ove zajebancije zvane zivot, prvo sam izucavao svemir, onda geologiju, onda antropologiju, onda religiju, onda sociologiju i filozofiju, jer tim je redom doslo do svega ovoga. To je moja navlaka. Okruzim se podacima, onda razmisljam.
Meni su sve to zanimljive teme. Na dubini dobija sto ljudi na dopu nisu krave, lego kocke ili pokusni kunici, vec realne osobe sa mislima, emocijama, zeljama, strahovima, stavovima. Sa mnogim ljudima ovde i saosecam, vezem se nekako, ja volim ludake. To me onda odvelo na pocetno pitanje.
Najzanimljiviji mi je deo kako se neko skine i koja je resenja nasao za posle. Kako sam ja zakljucio, neko se skine jer se usere od straha, neko jer nema snage vise da bude dno, neko iz grize savesti, neko iz cistog inata. Neko se ne skine zato sto je slabic, neko zato sto se izopacio do te mere da zeli samounistenje, neko jer se plasi sveta, neko jer se plasi sebe. Ovi sto se skinu retko budu skroz srecni(to se nadam da gresim), ostaje neki zal, ostaje doza arogancije, ostaje frustracija, sto je i zaista razumljivo. Supstituti su tek kao kaleidoskop - neko se navuce na knjige, neko se navuce na Boga, neko se navuce na to da izigrava Boga, neko se navuce na navlacitost pa zavitan malo od ovog, malo od onog, ali 2 posto od 2 procenta skinutih bude zaista skinuto, nezavisno, slobodno, odlucno. Kao neki ljudi strejteri koje znam, koji su za mene stvarno nesto najblize Niceovim "nadljudima". Pobeda razuma. Meni kao bas nereligioznom tipu deluje logicno evolucijski okvir, tj., sloboda i logika u napredovanju, samim tim volim da vidim sta je to u coveku prokleto, koje greske, koji hemijski disbalansi uticu na to da bude regresivan. To je neka moja opsesija - da bih shvatio cemu sve ove zajebancije zvane zivot, prvo sam izucavao svemir, onda geologiju, onda antropologiju, onda religiju, onda sociologiju i filozofiju, jer tim je redom doslo do svega ovoga. To je moja navlaka. Okruzim se podacima, onda razmisljam.
Meni su sve to zanimljive teme. Na dubini dobija sto ljudi na dopu nisu krave, lego kocke ili pokusni kunici, vec realne osobe sa mislima, emocijama, zeljama, strahovima, stavovima. Sa mnogim ljudima ovde i saosecam, vezem se nekako, ja volim ludake. To me onda odvelo na pocetno pitanje.
Jurim rep
najbolje bi bilo da se navuces na dop pa da skontas kako..
heroin je samo posljedica poremecenog ponasanja,a ne uzrok..jer uzrok je,u najvecem broju slucajeva,u djetinjstvu i odrastanju i "stvarima" s kojima se nismo mogli suociti normalni i sve dok se ovisnik ne suoci sa sobom i ne prihvati sebe sa svim svojim manama i vrlinama ne moze se ni prestati drogirati,sto jako malo narkomana ISKRENO uradi i zato se,kao sto rece vud,malo njih i izvuce iz tog sranja,neki ovisnost o heroinu zamjene sa nekim drugim supstancama ili u najboljem slucaju postanu pijanice,sto je i dalje bijezanje od sebe i svoje stvarnosti..

heroin je samo posljedica poremecenog ponasanja,a ne uzrok..jer uzrok je,u najvecem broju slucajeva,u djetinjstvu i odrastanju i "stvarima" s kojima se nismo mogli suociti normalni i sve dok se ovisnik ne suoci sa sobom i ne prihvati sebe sa svim svojim manama i vrlinama ne moze se ni prestati drogirati,sto jako malo narkomana ISKRENO uradi i zato se,kao sto rece vud,malo njih i izvuce iz tog sranja,neki ovisnost o heroinu zamjene sa nekim drugim supstancama ili u najboljem slucaju postanu pijanice,sto je i dalje bijezanje od sebe i svoje stvarnosti..
nije sramota pasti,sramota je ne ustati..
sprdam se, nije ironija. ne mogu uvek da budem ozbiljan. odgovor na tvoje pitanje se pojavljuje puno puta na ovom forumu.
Ne postoji oluka da se "zveknes" dopom. Klinac si, ili ako i nisi, mamlaz si, koji ne razmislja na nacin-uou, pa to je opasna droga, sta li ce da mi se desi...nego je u fazonu, aj da probam, svi kazu da je kul. Tada ne postoji razmisljanje tipa-imam probleme koje samo dop moze da resi, niti bilo sta slicno.
Za pocetak je dovoljna radoznalost, posle gudra dovodi do resavanja stanja i sranja koja nas tiste. Idealna anestezija.
Ubermensch ne postoji. I ne nalazi se zamena za drogu, nego zamena za zivot koji si vodio. Niko ne moze ostati isti i ne drogirati se.
Ne postoji oluka da se "zveknes" dopom. Klinac si, ili ako i nisi, mamlaz si, koji ne razmislja na nacin-uou, pa to je opasna droga, sta li ce da mi se desi...nego je u fazonu, aj da probam, svi kazu da je kul. Tada ne postoji razmisljanje tipa-imam probleme koje samo dop moze da resi, niti bilo sta slicno.
Za pocetak je dovoljna radoznalost, posle gudra dovodi do resavanja stanja i sranja koja nas tiste. Idealna anestezija.
Ubermensch ne postoji. I ne nalazi se zamena za drogu, nego zamena za zivot koji si vodio. Niko ne moze ostati isti i ne drogirati se.
SAMO CEO ŽIVOT...