Sumnja i kako preveriti

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

slatkoodjagoda

Re: Sumnja i kako preveriti

Post by slatkoodjagoda »

dragi drugari, hvala vam svima koji ste ucestvovali na ovom postu, hvala za vase vrjeme koje ste odvojili, hvala za savjete i misljenja! lijepo je znati da postoji jos uvijek dobrih ljudi, HVALA VAM!!!!

momak je jutros rekao da je razmislio, i da ne moze da ispuni moj uslov i rascisti sa svoja druga sa kojim je uzimao kokain, po njemu bi na taj nacin izgubio sebe, jer jednog od njih zna 15 godina, te je stoga odlucio da me ostavlja, spakovao se i odselio iz naseg stana.

znam da sad treba da kazem, uradila si koliko si mogla, a sa kokainom nisi mogla da nastavis, i sta sad, ali boli ovaj samar zivota i boli to sto sam mislila da nekog znam i da znam sa cim se bavi u slobodno vrjeme i sto sam mislila da mu je stalo do mene, i sto sam mu povjerovala i sto sam ga volila svim svojim srcem, sto sam htjela sa njim porodicu da pravim, boli sve i jedan minut proveden sa njim, i svaki osmjeh i poljubac koji sam mu dala...i sva ova ocigledno bezuspjesna borba boli, i odlasci kod doktora sa njim, i moja ruka koja ga drzi ...

ocigledno je sve bilo uzalud i ocigledno nisam bila dorasla njemu, njegovim drugarima i njegovoj porodici.....u ovoj usamljenoj borbi...:(

ali valjda ce jednom da prodje...

vec sutra cu da zakazem kod psihijatra, sa nadom da cu da se opet sastavim i vratim u normalu....

hvala vam,

vase slatkoodjagoda
tamarra

Post by tamarra »

slatkoodjagoda wrote:ocigledno nisam bila dorasla njemu, njegovim drugarima i njegovoj porodici.....u ovoj usamljenoj borbi...:(
:?:
Ja mislim da je potpuno obratno. On nije bio dorastao tebi. Treba ti ravnopravan partner, a ispostavilo se da on to nije.
Bolje sad nego kasnije. Budi sretna što je istina ipak brzo došla i što su se stvari raščistile, tako otvoreno.
E sad, bol. Naravno da boli. Uvijek boli kad je kraj. Imaš još tu ljubav u sebi i ne preostaje ti ništa drugo nego da je gušiš, da je pustiš da nestane, da je ne živiš više. Onda praznina. I novi početak. :)
Drž se! Najgori je taj period kad je sve još svježe i svaka sitnica boli ali proći će. Kao i sve što prolazi. Na svu sreću.
ivon

Post by ivon »

e sada samo napred i "ne okreći se sine"
YugoS

Post by YugoS »

Ma najbolje je tako.
Ja sam ovo i pretpostavio,a to ko je kome dorastao i sl. nije za komentarisanje.

Kao sto sam dao i naslutiti iz posta sta moze biti sa vezom ovo dvoje ljudi,tako bih se mogao i kladiti da ovaj momak nikada nece postati ovisnik i narkoman !

Ko me poznaje ovako ili onako znace da nisam zlonamjeran tip covjeka i nikada se nisam radovao tudjoj nesreci.

:D
narkoman sam al' najlepsi.
jana

Post by jana »

Sigurno ces se «sastaviti« sa psihijatrom ili bez njega,i poci dalje.Jer ono sto je uslovilo tvoj «raspad sistema« zavrijedilo je da se pomete iz tvojega zivota i da ni prasine od toga ne ostane u tvojemu okruzenju.Samo naprijed,i glavu gore.
mama.king

Post by mama.king »

Jagodice-glavu gore i idi dalje ! Ti sebi nemas sta prebacivati i osjecati krivicu. To je bio njegov izbor sto govori da njemu bas i nije bilo stalo i bolje da se desilo prije -nego da si se i ti dalje zavaravala.
Ja bih rekla -nije ti on bio sudbina!
Njemu je nazalost droga postala jedina ljubav a nije njemu stalo ni do njegovih prijatelja jer da mu je stalo mogao se on izlijeciti pa i njima predloziti lijecenje i pokusati im otvoriti oci. Da ne pisem dalje zelim ti svu srecu i naci ce se u tvom zivotu neko ko je vrijedan tvoje paznje i tvoje ljubavi!
Post Reply