Meni je bilo dosta!

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
joesspappa

Re: Meni je bilo dosta!

Post by joesspappa »

Zasto ljudi ne pisu na mojoj temi? Zasto i ovi sto pisu, brisu svoje postove? Jadan ja... ;( smrc
Jel to do mene ili do njih?
Da li da ih pritisnem malo da bi mi pisali ili da ih pustim da citaju iz prikrajka!? A sto ne moze svet da se ponasa onako kako ja zelim?! A sta ja zelim? Jel isto kad ja pozelim danas i sutra promenim zelju? U jeee, vidim polako se stvara kvorum, koji ce da izglasa ono sto njemu odgovara, u mojoj glavi.
Nekad je ta skupstina dobronamerna, ali uglavnom izglasa nesto da mi zasere zivot.
Eto tako, sad mi je dobro u zivotu, sve mi je potaman, a glas u glavi kaze, e a mogo bi sad da napravis neku dramu, neku semu, neko ludilo. :axe:
Ne mora droga, al moze nesto drugo.... na primerrrr:
Doslo je prolece... konacno, gomila ljudi hrli ka Adi, jutros procitam cak 80.000 ljudi je bilo za vikend na poznatom Beogradskom okupljalistu. Ako je verovati statistici u Srbiji ima 1.5 puta vise zena nego muskaraca. Od 80.000 ljudi to mu dodje oko 50.000 zena. Oduzmimo decu, 20.000, oduzmimo matore bake, 8569 (jedna je umrla), oduzmimo one koje su srecno udate (ima i takvih) oko 5.000, oduzmimo one koje su u vezama, jos 5.000, oduzmimo one koje ne odgovaraju kriterijumima (ko da ja imam kriterijume) 5.000, koja cifra ostaje? Cek da sracunam, sad cu dodjem... Posle jedno 2 sata razmisljanja i racunanja dosao sam do zakljucka da je u trenutku dok sam ja boravio na Adi bilo oko 6.500 slobodnih i pozeljnih teta. Realno.. Ali...
Idealan trening za moju bolest...
Naravno ovo je samo primer "POCETNOG" ludila, sve dalje "radnje" i zaplet nema nikakve veze sa realnoscu i stvarnim svetom. Ali meni to pocinje da izgleda kao da se desava upravo sada i da sam ja glavni glumac u svemu tome. Sve stvari se odvijaju neverovatnom brzinom, od upoznavanja, preko kumstva i neverstva, odmora na Maldivima, petoro dece stizemo do advokata za razvod braka. I tako bar 10 (do 160) puta u toku dana. Potpuno me iscrpe takve misli, opsesije, ludilo. Potpuno nerealno... Ali
Ono sto danas ne moram da radim je da se ponasam po svojim opsesijama, mogu da podelim svoje misli sa nekim kome verujem, ili da sednem da pisem, mogu da odlucim sta cu da radim. Ne mogu da promenim mozda misli ili osecanja, ali mogu postupke. Mogu da odsedim na toj Adi, odgledam te neke filmove i da popijem svoju kafu bez da narucim pivo ili nazovem dilera ili bez da ustanem i ucinim ono sto mi moja blesava glava predlaze. Mogu da se okrenem i da uzivam u pogledu na svog sina kako skace po igralistu sa ostalom decom. (U ovom trenutku u igru ulaze i majke sa maloletnom decom u igru :) )
Ne vredi... odustajem... idem da radim nesto pametnije... ne ide mi danas... ne moram nista da radim... i lepo mi je zbog toga...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
tamarra

Post by tamarra »

Čita se tema. :)
Dodatno razbij pisanje u pasuse. Lakše se čita kad tekst ima "bjeline". ;)
joesspappa

Post by joesspappa »

tamarra wrote:Čita se tema. :)
Dodatno razbij pisanje u pasuse. Lakše se čita kad tekst ima "bjeline". ;)
Hvala, ali ja sam ljubitelj zutog, belo me tera na nervozu... :bear:
(pasus)
Citanje izmedju redova nije predvidjeno. :D

A reci mi jel mi gramatika ispravna!? :lol:
tamarra

Post by tamarra »

joesspappa wrote: Hvala, ali ja sam ljubitelj zutog, belo me tera na nervozu... :bear:
(pasus)
Citanje izmedju redova nije predvidjeno. :D

A reci mi jel mi gramatika ispravna!? :lol:
:)
Šališ se ovo za gramatiku! Reci da se šališ, da se ne primam! :-D
Imaš pravopisnih grešaka. Iza tri tačke ide veliko slovo, treba da koristiš dijakritičke znake (kvačice za č, ž, š, ć), kad ih već imamo na tastaturi.
Ali na forumima, u sms porukama, neslužbenim mailovima to nije važno. Sve prolazi! Samo ti piši i budi dobro. :)
joesspappa

Post by joesspappa »

Naravno da se Šalim... mada sam ja smatrao da sam pismen, dok me nisi ubedila u suprotno, jbg, potrudicu se da na sledecem pismenom napisem ispravnije. Casna Titova! :wink:
Mogu ja da se potrudim da budem Čak i savrŠen ali poŠto znam da nisam i da neĆu nikad ni biti, ja Ću kad budem pisao knjigu da uzmem lektora. ako me na forumu, gde pricamo o drogiranju, neko ne razume zbog velikog ili malog slova, dijakritickog znaka, tri tacke, i onda se iznervira i nadrogira se, ne daj Bože, prihvaticu odgovornost za njegov recidiv. Keve mi Nevenke!
Do tad ja mogu da bezbrizno kuckam po tastaturi marke FUĐICU (ako sam pravilno napisao dobro je). I da budem zahvalan sto je imam uopste. I što podržava Srpska slova. I tebi sam zahvalan sto citas. :)
tamarra

Post by tamarra »

joesspappa wrote:Naravno da se Šalim... mada sam ja smatrao da sam pismen, dok me nisi ubedila u suprotno, jbg, potrudicu se da na sledecem pismenom napisem ispravnije. Casna Titova! :wink:
Mogu ja da se potrudim da budem Čak i savrŠen ali poŠto znam da nisam i da neĆu nikad ni biti, ja Ću kad budem pisao knjigu da uzmem lektora. ako me na forumu, gde pricamo o drogiranju, neko ne razume zbog velikog ili malog slova, dijakritickog znaka, tri tacke, i onda se iznervira i nadrogira se, ne daj Bože, prihvaticu odgovornost za njegov recidiv. Keve mi Nevenke!
Do tad ja mogu da bezbrizno kuckam po tastaturi marke FUĐICU (ako sam pravilno napisao dobro je). I da budem zahvalan sto je imam uopste. I što podržava Srpska slova. I tebi sam zahvalan sto citas. :)
Samo ti piši!:) Ovdje je u fokusu priča, a ne forma.
Ja volim čitati to što pišeš i jako mi je drago da si dobro, da napreduješ. Sviđa mi se kako opisuješ tok svojih misli, neke svakodnevne detalje, sitne promjene koje su veliki koraci. Imaš efektnih poređenja itd. Tek kad si pitao za gramatiku i pravopis išla sam malo pogledati (tek tada, dakle nisam se time spontano bavila), reda radi. Hoću reći, da me je svaki put više okupirao sadržaj nego jezički elementi. Ovdje je sadržaj važan. Piši! :)
sanela

Post by sanela »

I ja čitam ;)
Ja sam admin, pa moram... Šta ću 8)
Pozdrav spisatelju :mrgreen:
berliner

Post by berliner »

I ja te citam;papa; i stvarno ako se osjecas ko sto pises,a to ti 100% verujem,tebi se onaj odozgo stvarno smilovao.
I sve vise vjerujem u taj vas program mislim 12koraka,jer ti nisli koji jedini pise tako ko sto pises.
Znam dosta ljudi koji su prestali sa drogom,ali im je puno teze da pocnu normalan zivot,nakon godina drogiranja.
Tako slicno pise i Vuk i mnogi drugi,tako da te podrzavam da dalje pises,jer mozda neko dodje na istu ;ideju; tj. da proba sa 12 koraka zivjeti drogernfrei.
Pozdrav nepoznati jarane.
eh da ne bih samo tog dopa
joesspappa

Post by joesspappa »

tamarra wrote:
Imas prazan pasus ovde gore... za sve propustene :) i sve buduce... :)

Pisi, pisi, pisi... Sta da pisem!? Ratne price niko ne slusa, rat je zavrsen. Mogu da pravim poredjenja kako je nekad bilo i kako je sad. To je ono sto radim.
Ja tvrdim odgovorno da je drogiranje posao, naporan i tezak i da treba samo stisnuti petlju i dati bezuslovni otkaz. Blanko.

Sve posle toga je prica koja jedva ceka da bude ispricana. I koju svakom od srca preporucujem da proba da zivi. Ionako uvek mogu da zaratim sam sa sobom, ne!?

Fala... svima
outlow

Post by outlow »

Citam i ja,
zaista je cool nacin na koji opisujesh tvoj proces "promjene".
Ne brini nishta za pravopisne greshke,propalitet kao shto jesam,svejedno nekonta interpunkciju.
Drago mi je da si cist i da imash volje da na ovaj nacin podjelish svoje iskustvo sa malom rajom.
Prilicno se indetifikujem s tobom(takodje imam malog sina),jedini problem je shto gotivimo drogu,tako da nishta vishe nije problem osim te paklene cinjenice.Ja sam se donekle oporavio,naime proshlo je vec godinu dana od zadnjeg "pada na celo",prilicno sam siguran u sebe i progresivno idem naprijed...Ali neke stvari si nemogu dopustiti,kao n.p.r.da nishta neradim ili da upadnem u neku fazu dublje meditacije-samo mi se droga vrti po glavi,jebiga,trebao bih da nakon godinu dana,imam vec razvijen taj neki mehanizam protiv zelje za recidivom(konzum),ali nije to bash tako jednostavno kao shto se ponekad cini.Sve je cool,2,4,7,9 dana i onda se brobudim ujutro,samo sa jednim jebenim kontom u glavi.
Zajebano je kad sam usamljen,kad malac bude kod majke,hronicno sam nezadovoljan,hedonista do bola,nemam djevojku i to(jebe li se shta)?Te cinjenice uticu na moje mentalno stanje i ponekad me koce u mojoj borbi protiv poroka.
Nesmijem ni u jednom momentu zaboraviti da nemogu raditi stvari koje radi normalni ljudi,koji nemaju problem adikcije.

Ovaj topic je cist..Pozdravljam te i ocekujem da cesh nastaviti sa pisanjem.
Post Reply