Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.
Doktor je "poludio" na njega, zasto nije jos uvjek prekinuo kokainske konatakte
Draga jagodice doktor je u pravu i mora se staro drustvo otjerati i ignorisati sto posto.tesko ces ti sama njih otjerati ako on to nece i manipulise sa tobom.Ne znam ali mi se cini da trebas misliti na sebe i ako si odlucila ostati uz njega ne smijes paniciti i upadati u depresiju jer tad ne mozes pomoci ni sebi a njemu jos manje-izgubices svu snagu.
Zelim ti puuunooo srece i hrabrosti!
milsim da sam se malo sabrala i nadam se da tebe i ostale necu razocarati
ja mu nisam ni otac ni majka, niti je moje meso i moja krv, da se ovoliko borim. sa njim sam samo svojom voljom.
kad je bilo najkriticnije sam ostala uz njega, pricala sa svima vama, edukovala se , citala sve zivo, savjetovala se,pronasla adekvatnu i najbolju pomoc, isla sa njim na seanse i drzala ga za ruku!
sad je red na njega.
sto se tice mene same, iako nas toliko toga veze i iako smo toliko toga lijepog imali zajedno i iako mislim da mozemo da uspijemo i da smo jako dobar par, ja mislim da ne mogu vise ama bas nista da uradim. necu se ni svadjati vise, niti ga pitati gdje ide, sa kim ide, niti kontrolisati.
on sad ima 15 dana da se odluci i na toj odluci nema mjesta nikavom muljanju, varanju, manipulaciji, niti BILO KAKVOG KOMPROMISA!!!
nisam ja tu odluku donjela lako, ali mislim da nemam vise izbora, neke stvari se moraju sjeci i to sad odmah, ili on kokain i kokainsko drustvo ili ja njega.
bicu ja dobro jer cu nastaviti da idem kod doktora sama, zbog sebe ovaj put.
nadam se da ce ovo moje iskustvo nekom drugom nekad pomoci, kao sto su meni vasa. hvala vam na tome!!!
nisam ja tu odluku donjela lako, ali mislim da nemam vise izbora, neke stvari se moraju sjeci i to sad odmah, ili on kokain i kokainsko drustvo ili ja njega.
bicu ja dobro jer cu nastaviti da idem kod doktora sama, zbog sebe ovaj put.
nadam se da ce ovo moje iskustvo nekom drugom nekad pomoci, kao sto su meni vasa. hvala vam na tome!!!
Budi dobro i čuvaj se! Obavezno nastavi ići na terapije, bar neko vrijeme.
Nemoj si nametati osjećaj grižnje savjesti, jer nije da nisi dala sve od sebe i daleko od toga da ga ne voliš ili ne želiš pomoći. Mislim da je ključ u tome što želiš ravnopravnog i podjednako jakog životnog partnera. Ispostavilo se da on to nije, tj. da snagu crpi iz pogrešne stvari.
Polako. Odvaži, pa kako bude. Bolje kraj sada, nego za deset godina, sa dvoje djece, kreditima i puno manjim šansama za novi početak.
Drž' se!
Doktor ga izbacio iz ordinacije??? I nece da ga vidi 15 dana? A ti slobodno svrati kad hoces? O Boze, raznih likova ima....Kako se zove doktor, molim te mi reci. Ili je tezak sarlatan ili se jako zaljubio u tebe, ne vidim nista drugo...
Mislim da je doktor najbolji moguci i apsolutno se slazem sa njegov odlukom, kako je on sam nazvao "ne mozes jare i pare".
Znaci ili prekidas i zato dolazis kod njega na seanse ili ne prekidas, ne moze nista djelomicno.
njegova prva izjava je bila da su mu to drugari i da on ne vidi razlog da to uradi, onda kad mu je doktor rekao da ako je strejt nema druzenja sa zavisnicima, jer je on rizicna grupa, vec je to radio i ako ostane u njihovom drustvu, doci ce u iskusenje i postoji VELIKA sansa da uradi TO ponovo.
Poenta je po meni, ako si stvarno odlucio da prekines, onda to i uradis, i shavtis koliko je to lose i koje posljedice nosi, isto tako shvatis da sa starim zivotim moras da zavrsis skroz, da bi imao bilo kakve sanse da pocnes ispocetka.
Ne znam sta je u njegovoj glavi, ali se nadam da je shvatio da ja STVARNO idem ,ako njih dvojica ostanu.
Sa druge strane danas ide u svoj stari karj, gdje i zive ta dva drugara, koja su mu ustvari komsije, i on mi je rekao :"nemoj da brines necu sresti tog i tog jer je on popodne na poslu"!!!!
Ja sam se duboko razocarala tom izjavom!!! Jer ono sve sto je doktor pricao i pricao 3h bez prestanka , jeste da ON SAM mora reci, ok to je lose, to je bolesno, ja hocu da imam normalan zivot i porodicu, i da pozvoni na vrata svojim drugarima i kaze :"to sto smo radili je lose, ja to vise necu nikad raditi, okrecem se nekim drugim stvarima u zivotu, tako da nemoj da se ljutis, ali nasi zivotni pravci se ovdje razilaze i necemo moci vise da se druzimo", a ne da se igramo izbjegavanja, da se ja ne bi sekirala!!!
p.s. i dok ga preko dana ignorisem i pravim se jaka, nocu dok spava , ja se probudim i ljubim mu kosu da ne zna ((
ovo ce biti jako tesko...ALI ja znam da MORAM, nadam se da ce mi doktor bar malo pomoci da budem JAKA!
saša-ex wrote:Doktor ga izbacio iz ordinacije??? I nece da ga vidi 15 dana? A ti slobodno svrati kad hoces? O Boze, raznih likova ima....Kako se zove doktor, molim te mi reci. Ili je tezak sarlatan ili se jako zaljubio u tebe, ne vidim nista drugo...
Prvo, doktor je bivsi nacelnik drajzerove, jedan od najboljih domacih strucnjaka. Ako te zanima prezime posalji mi pp.
Drugo on je takav da ne dozvoljava da mu pacijent odredjuje uslove lecenja, vec je to njegov zadatak. Uslovi se odredjuju od slucaja do slucaja, to on procenjuje u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazi pacijent. Meni je npr kad san se pojavio prvi uslov bio da samo ostanem ziv. Kasnije su se kako je lecenje odmicalo i njegovi zahtevi povecavali. Ko se ne pridrzava uslova lecenja njemu se lecenje prekida, sto je itekako fer jer covek ne zeli da ti uzima pare kad zna da tu rezultata nece biti.
a to je retkost u zemlji Srbiji!!
Meni je lecenje prekidao 3 puta, jedanput sam ga tako psovao da verujem da sam to uradio bilo gde da ne da me ne bi primili nazad nego bi verovatno zvali muriju kad bi me videli.
Zato Sale ne trci pred rudu...sta god ti mislio o lekarima ima i onih koji umeju da pomognu!
Naravno da ima strucnjaka, i ne tvrdim drugacije...Samo mi je ovo malo cudno, nista vise. Ako je njen muz vec otisao tamo, znaci da zeli da se leci, jel da? Ma u stvari, ko sam ja sudim...
Sve najbolje ti zelim, u svakom slucaju, Slatkoodjagode...