Dugo je vremena prošlo od kada nisam radila. A radila sam dugo i jako odgovorne poslove. E sada zbog terapije pravila sam pauzu od godinu dana i sada čekam neki posao, i ujedno tražim posao. Negde sam pročitala da je neko već pisao o tome, ali evo i ja da kažem o čemu se radi. Imam neopisiv strah. Plašim se neuspeha, plašim se da neću imati šta da kažem, plašim se nepoznatih ljudi i njihove reakcije, jer sebe ne poznajem u ovom svetlu. Znam da i "normalni" ljudi imaju ovakve strahove, ali to kod mene prelazi u paranoje. Budim se noću, sanjam gluposti...obliva me znoj. Bila sam na razgovoru za neki posao i ne nisam sebe mogla da prepoznam. Sva sam se spetljala, izgubila, nisam rečenicu mogla da sastavim. Čitam knjige, veoma sam komunikativna i otvorena osoba (bože, ovo zvuči kao da dajem oglas), šalu na stranu, stvarno imam problem. Činjenica je da drogu uzmemo iz jednog razloga, a nastavimo iz sasvim drugih, e pa kod mene je to slučaj. Kada sam provalila rad horsa, koristila sam ga da se opustim, da mogu da podnesem duge dane na poslu, da mogu bez treme da pričam engleski, da vodim sastanke... I sada mi se čini kao da se sa ovim zaista suočavam sa svojim problemom. Jer nigde do sada nisam naišla na prepreku, ali kada je trebalo da odem na taj razgovor došlo mi je da se zaključam u sobu i da nigde ne izadjem. Sigurna sam da kapirate o kojoj vrsti i jačini straha se radi...
Šta ste vi radili i šta radite u takvim situacijama? Šta kažete sebi i uspete da se pojavite negde, a da se ne plašite da će vam iz ruke ispasti čaša na pod koliko vam se tresu? Ne želim da pobedim sebe, želim da pobedim strah u meni, ali očigledno još uvek ne mogu da vidim sebe u pravom i čistom svetlu.
Moja majka kaže da je jedini pravi strah, strah od smrti, a da su svi ostali stečeni....hm....sve ja to kapiram ali ovo je toliko jako da me razdire...
Pa imate li neki recept
Pozdrav
S.