Ja, kao suovisnik ne zelim da gubim nadu da MOZETE, da HOCETE,.. Ova tema je posvecena svima, i vama sto jeste, i nama sto nismo, i vama sto cete prestati, i vama koji vec jeste, i vama koji zelite a ne znate kako.
Htjela bih da ova tema bude optimisticna, da bude tema onoga sto mozemo a ne onoga sto ne mozemo. Da bude tema svih dobrih stvari koje ste ucinili i kojima se ponosite. Da slobodno pisete,.. Da slobodno opisujete sebe u sadasnjosti onakvim kakvi zelite biti u buducnosti. Bez imalo neckanja sto mislite da je neostvarivo, bez imalo gubljenja vjere.
Da svi pisemo jednostavno ono sto mislimo da nas cini dobrim osobama. Da redamo svoje pluseve, da se hvalimo lijepim.
Da na trenutak zaboravimo onu stranu koju ne zelimo imati, onu stranu koju bi rado izbrisali.
Zelim da ova tema prozivi vase snove, realne ili nerealne, ostvarene ili neostvarene,..
Da nadjemo snage u svakom dobrom djelu da ucinimo jos bolje. Da izvucemo korisno iz sebe, da iskoristimo svaku lijepu stvar u nama. Da je prenesemo, da se bodrimo.
Da se divimo sami sebi onoliko koliko sujeta nasa zahtjeva, da nadmasimo nasa ocekivanja. Da stvarni svijet ne gledamo kao nesto sto moramo zivjeti,.. Da on bude ono sto zelimo zivjeti. Da ne bjezite u svoje cahure, u svoje kucice da biste sanjali. Da sanjamo onako budni, svjesni da je to san, i svjesni da nijedan san nije nemoguc.
Da opet ne dozvolimo snovima da nas uniste ako ostanu samo to sto jesu - snovi. Lijepo je sanjati. Lose je imati sve na tanjiru. Kuda bi onda, za cim bi tragali ?
Molim sve nas zajedno da pisemo. Ovu temu sam postavila u suovisnike jer sam ja suovisnik, a ne zato sto ona pripada nama. Bas suprotno, zelim da ovo bude nesto zajednicko, nesto gdje se ne dijelimo.
Nadam se da cemo pisati

ZAPOCNI NOVI DAN
OSTVARI NOVI SAN !